Mercimek koftesi cok severim ama pek yapmam (ah tembellik!) . Arkadaslarla bulamalarda mutlak yapan birileri olur, özellikle Ayse, doya doya yerim. E #hayatevesigar , arkadaslardan pasta borek kofta olmayınca, is basa dustu :)
Amerika'da yabancı arkadaslara olculu, özen bezene hazirladigim tarife uygun yaptım.
Yillaaaar ,yillar once gördüğüm ve hep"deneyeyim dediğim" yogurtlu versionu da boylece denemk kismet oldu. Yogurtlu mercimek ezme diyenler de var, "sarımsaklı yoğurtlu mercimek koftesi" ismi de tam kimlik kartı gibi acikliyor.
Tercihiniz hangisi? ikisi? |
Kirmizi mercimek koftesi icin malzemeler :
1 bardak mercimek
1 bardak bulgur
3.5 bardak su *
1/2 bardak zeytinyagi
1 kuru sogan, incecik dogranmis
1 kasik domates salcasi
1/2 kasik biber salcasi
1/2 demet kiyilmis maydanz
1/2 demet ince dogranmis yesil sogan
tuz karabiber, kirmizi biber, pul biber, kimyon ....
mercimek köftesi nasil yapilir?
- Mercimegi yikayip ayiklayin. Suda iyice yumusayincaya kadar kaynatin ama tum suyunu cekmesin.
- Altini kapatinca bulguru ekleyin, agzini ortup bulgurun sismesini bekleyin.
- Sogani zeytinyaginda kavurup salcalari ekleyin.
- Mercimek bulgur karisimina ekleyin, guzelce karistirin.
- Kullanacaginzi yeşillikleri de ekleyip karistirin.
Limonlu tercih ediyorsaniz, sekil verip (biz dondurma kasigi ile sekillendiriyoruz) marul yatağında, bool limonlu servis ediyoruz.
Daha pratik hali ile, tepsiye döşeyip, uzerine sarımsaklı yogurt, ve kirimizi biberli yağlı sos ile servis ediyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)