4 Nisan 2020 Cumartesi

Hafif ve enfes bir kakaolu kek


Tumay, instragramda paylasmisti. (Orijinali Damy's Kitchen tarifi )
Amerika'da hazır kek karisimindan yaptıgım moist fudge kek gibi gorundu gözüme, malzemeler kolay ,cok çırpmadan yapimi pratik ve övgüleri bol bu tarifi denemeliyim dedim!
Cikolatali krema ile çikolatalı pasta tarifi olarak vermişler, ben kekini denedim sadece.
Evde krema olmadıgı icin biz krem santi ile pasta haline getirdik. Duble cikolata (hem kek hem krema çikolatalı ) tercih etmiyorum genel olarak, ağır geliyor. 


Kek için;
  • 140 gr (1 su bardağı) un
  • 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
  • 55 gr (1/2 su bardağı) kakao
  • 3 gr (3/4 tatlı kaşığı) kabartma tozu
  • 5 gr (3/4 tatlı kaşığı) karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 1 büyük boy yumurta
  • 120 gr (1/2 su bardağı) süt
  • 60 gr (1/4 su bardağı) zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa toz vanilya)
  • 120 gr (1/2 su bardağı) kaynar su

Yapılışı;
Öncelikle bir çırpma kabının içine un, karbonat, vanilya, toz şeker, kabartma tozu, kakao ve tuzu koyup bir kaşık ile karıştırın.
23 cm lik kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip, etrafını yağlayın ve fırınınızı 160 dereceye ayarlayın.
Başka bir kaba yumurta, süt ve zeytinyağını koyup karıştırın.
Hazırladığınız sıvı karışımı, karıştırarak kuru karışıma ekleyin ve çırpın. Bu çırpma süresi 1 dakikayı geçmesin.
En son kaynar suyu ilave edip tekrar çırpın. Oldukça cıvık bir kek harcı olacak.
Kek kalıbınıza boşaltıp, 35 – 40 dakika pişirin.
Tekrar yapınca, görsellerini guncellmemem gerekiyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)