28 Ocak 2007 Pazar

Firinda Tatli Su cipurasi


Iki Gul yegenimin dogumgunu ve pasta yazilarinin aldigi yorum sayisi dengelenince, huzur icinde yeni yaziya gecebilirim:) Hak gecmesin degil mi:D
Tesekkur ederiz teyzeleri....

Simdi gelelim baligimiza. Daha once bahsini ettigimiz tatli su cipurasi (tilapia) paketinin uzerindeki tarifi denedim. Firinda mantarli balik tarifinde de bundan esinlenmistim kismen.

Kendi uyguladigim sekliyle

Malzemeler

4 tatli su cipurasi Paketin icinden 4 tane temizlenmis ayiklanmis balik cikiyor, hepsini kullandim siz baska bir buyuk balikla da yapabilirsiniz
1 yumurta
1 corba kasigi su
1 bardak rendelenmis mozarella peynir
2 kasik ertilimis tereyagi
Yarim bardak bayat ekmek ici : Amerikan tariflerde cok kullaniliyor -bread crumbs-. Hatta marketlerde kutu kutu satiliyor bile:) Bir Turk arkadasima "su Amerikalilar her seyin hazirini kullaniyor, ekmek icinin bile, ne ilginc" dedigimde, "Ne var ki ben de aliyorum" cevabini vermisti :)Cok ekmek tuketilmeyen evler icin uygun aslinda.Ekmek makinesinde pisirilen ekmegin ic kismi cok oluyor ,o yuzden ekmegin icini ayirip ,buzluga koyuyorum.Lazim olunca kofte icin vb tuketiyorum.
Arzu ederseniz uzeri icin ayrica peynir ve sogan....

Hazirlanisi

Su ve yumurtayi guzelce cirpin.
Baska genisce bir kapta erimis tereyagi, peynir ve ekmekleri karistirin.
Baliklari once yumurtali ,daha sonra da ekmekli kasima bulayip yaglanmis tepsiye dizin.
Uzerine ince ince dogranmis sogan ve kasar rendesi serpin.
375 F'de 15-20 dakika kadar pisirin, kasarlarin guzelce erimesi icin ust izgarayi da acabilirsiniz.
Iste bu kadar! Yaninda firinda baharatli patates ve bol salata himm.....

Afiyet bal seker olsun

24 yorum:

  1. Merhaba Lama,
    Balık yiyemiyorum ama yemeğin görüntüsü balık görüntüsünde değilde graten yada beşamel soslu bir yemek gibi göründüğü için gözüme bayaa hoş geldi.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ben balik pek sevmem..ama mozarella li olan hazir balik paketleriden yiyorum mecburen..zorla yediriyolar daha dogrusu :)) bi hamsiyi cok severim..ama onuda kirk yilda bir ..
    ama bu cidden nefis görünüyo ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  3. Bende balik yiyemiyorum. Ama cok guzel gozukuyor. Tadina bakmak isterdim.

    YanıtlaSil
  4. Denizden babam çıksa yerim derler ya... ben öyleyim işte :)Balık görünce bir iki kelam etmeden gidemedim...oldukça farklı bir uygulama yapmışsın...hiç bu şekilde denememiştim lamacııım...fotoğraf balığa benzemiyor aslında...denemek isterim bir gün :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Lama'cim, benim baikla pek aram yok malesef ama seninkinin resmini gorunce denesem mi diye dusunmedim degil. Ellerine saglik. Sobeledim ben seni bu arada :) Optum!

    YanıtlaSil
  6. Aaaaaaaaaaa,
    Neden balik yemiyorsunuz amaa! Cok yararli,cok faydali cok ...
    Gerci ben de eksiden kuck baliklari cok sevmezdim ama hamsi ve buyuk baliklari-palamut- mesela cok leziz bulurum :)Damak tadi olayi tabi ki;)

    Gelin buyurun arkadaslar hepbirlikte yiyelim ,LamaMutfak hepinizi sevgiyle kucaklar:))

    Muhterem,
    Cocuk kandirir gibi "bu balik degil" diyerek belki seni de yemeye razi edebilirim ;)

    Optio,
    Hamsi burda yok ki!!! Turk markette var gerci ama dondurulmusu canim cekmiyor acikcasi...

    Gece Kusum,
    Sen neden yiyemiyorsun oldu mu simdi, Istanbul'da hem de!

    Nilay,
    Degisik gorunuyor ama inan ki balik bu :)

    Pinar,
    Yakinda cevap verecegim sobene ,cok tesekkur ederim!

    Herkese sevgiler,
    Mutlu bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  7. Lama Merhaba
    Bende balık sevenlerdenim.Ama daha çok kılçıksız ve büyük olanları. Tarifin çok lezzetli ve güzel görünüyor.İlk balık yapışımda senin tarifi deneyeceğim.Eline sağlık.

    Hesna

    YanıtlaSil
  8. SELAMLAR,
    Balığın çok nefis ve bir o kadarda güzel gözüküyor ellerine sağlık..

    Biz karadenizlilere balık olsunda ne olursa olsun,yeterki denizden çıksın..))Balıksız bir hayat asla düşünemiyorum canım..O güzel ellerine sağlık tekrardan..))

    Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  9. Hesna,
    Tabiki balik kilciksiz olsun degil mi:) Rahatca atalim agzimiza oh :)Bu tarifte kullandigim balik tam kullanima hazirdi ,zahmet edip yikayiverdim sadece;)
    Umarim deneyince begenirsin,Afiyet olsun

    Gul,
    Cok tesekkur ederim:)Evet, bizler icin baligin yeri ama hamsinin yeri de apayri degil mi:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Lamacığım,
    balık seven biri olarak tarifini çok sevdim. görüntü harika. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. hamileliğin bana kazandırdığı bebi ve balık oldu. yerim ben bu balıkları...ellerine sağlık lamacım

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım. Ne kadar değişik bir tarif. Deniz çipurasına da uygulanabilir mi? Bu arada bir türlü tam vaktim olup da linklerime ekleyemediklerimdensin. Özür diliyorum. En kısa zamanda halledeceğim. Ama sayfanı her zaman takip ediyorum canım :)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. sevimli lama, bloğunu çok seviyorum, umarım neşen daim olur. ben de balık sevenlerdenim ama sevmeyenlere tavada mezgit öneriyorum, balık gibi kokmaz, çıtır çıtır yenir. bir de istanbulda otururken misafirlerimizi tekneden servis yapılan balık-ekmek yemeye götürürdük (Boğazda balık yedirmeye), en balık sevmez arkadaslar bile ekmek arası ızgara uskumru-salata karısımına bayılırdı. benim favorim ızgarada-tavada veya fırın torbasında hamsi-çinekop/lüfer ve ızgara ya da teflon tavada yag koymadan hızlıca pişen somon(çiftlik somonu ama, Norveç somonu bize çooook yağlı geldi içimizi baydı) yanında da bol limon ve roka, mmmmmmmmm iyi ki bu aksam yemişiz yoksa ağzımın suları sel olacaktı:) en iyi dileklerimle dr fatma Sılan (Akçakoca-Düzce)

    YanıtlaSil
  14. Ah aslında en sevdiğim taze tutulmus (biz ailecek tutarız oltayla) istavrit, tavada öyle bir kıvrılır ki "hop hop oynayacak sanırsınız" ama diyet belasına uzun süredir tavada kızartmanın yerini ızgara ve fırın poseti aldı. eşim ve ben buğulama sevmiyoruz, "balığın az misafirin çok olduğu bir gün uydurulmuş bir yemek "diyor eşim, hele hele buralıların yaptığı patatesli buğulamaya:) sevgiyle Dr Fatma

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Sevdamavisi,
    Guzel sozlerin icin tsekkur ederim,
    gorusmek uzere

    Sevgili Pecete,
    Bay Lama bir kac yerde hamilelerin balik yememesi gerektigini okumus-civa vb agir metal ihtiva etmesi acisindan-,beni surekli uyarir gelecege yonelik :)
    Ama sen de tersini soylemissin vardir bir bildigin elbet;)

    Sevgili Elvan,
    Tum buyuk baliklara uygulanabilir gibi geldi bana ama balik konusunda-genel konularda oldugu gibi- tecruem yok yaniltmak istemem.Denersen sonucu bildir olur mu?
    Bu arada sitene ulasamadim:(
    Sevgiler

    Fatma Hanim,
    Cok tesekkurler guzel sozleriniz icin.
    Buglama baligi ben de cok tercih etmem, esinizin ifadesi de bence cok uymus:)
    Duzce'ye selamlar...

    YanıtlaSil
  16. Ohoooo ben yazana dek burasi kaynatmis bensiz bir guzel :( Isim annesi olarak ben gec kalmisim yorum yazmaya...
    Bir kere sunu soylemeliyim ki seni pek takdir ettim! Kizartmamis, firinda pisirmissin, hazirindan degil de kendi yaptigindan ekmek ici kullanmissin! Sende saglikli yemek yapma yonunde buyuk adimlar gordum, gozume bir defa daha girdin :) Buradaki fish and chipsler benzeri bu yaptigin balik. Yanliz farkli olarak burada yumurta yerine bulamac'a, sonra galeta ununa batiriyorlar!
    Su "pirinc ye" logosunu da "kek ye" logosu ile degistirsen artik diyorum :P

    YanıtlaSil
  17. Sevgili x'in isim annesi(neyin isim annesinin anlayamadim da:P )

    Kek logosu var gormedin mi sekerim:)
    Senin gozun Bujene'nin cizimlerinden baskasini gormuyor farketmedin demek
    Hurmetler efendim....

    YanıtlaSil
  18. Tali su cipurasinin isim annesi ,tamam! jeton yeni dustu :D

    YanıtlaSil
  19. Aaaaa ama cinligine golge dusuruyorsun! Aynen Bujene'ninkilerden baskasini gozum gormuyor :) Ayri pencere aciliyor ya onun hizzasinda takilip kaliyor, onu gormusum, sonradan eklemediysen digerini gormemisim :)Peki simdi sorsam, yenisi varken eskisi neci?

    YanıtlaSil
  20. Selam Lamacim,

    Bu ne kadar guzel bir balik yemegi boyle.... Ellerine saglik harika gozukuyor...

    Ben bir ceee! diyeyim dedim sana...

    Sevgiler,
    Hande

    YanıtlaSil
  21. Ya sekerim, o masum piricn guzelini cok begendim dursun istiyorum sayfamda, mahsuru mu var aaaaaa!

    Handecim,
    Hosgeldim:)
    Inan adini ilk gorunce taniyamadm ben seni handekk olarak biliyorum ya :))

    Sen bu baligi seversin biliyorum, hazirlamasi cok kolay bir dene derim ;)
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  22. merhaba siteyi cok cok begendim. baligi deneyecegim insallah bugun. ama site gorduklerim arasinda en iyilerinden. tebrikler.

    YanıtlaSil
  23. bir sorum olacak baligi onceden marine etmek nasil olur bu tarifte? yani tuz limon karabiber zeytin yaginda biraz bekletsem sonra yumurtaya bandirsam?

    acilen cevap yazabilirseniz sevinirim.

    tekrar tebrikler

    YanıtlaSil
  24. Merhaba Zeliha,
    Ince sozlerin icin cok tesekkurler.
    Marine edebilirsin , hatta tadi daha da guzel olur sanirim.
    Afiyet olsun!

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)