15 Ağustos 2007 Çarşamba

Herseyde bir hayir var....


Zaten inanirim cani gonulden bu soze ama bir kanitini daha canli canli yasadim bugun, sizlerle paylasayim.
Gecen yazida bahsettim bu cuma insallah yeni mekanimiza tasinacagiz. Planladigimizdan, istedigimizden daha gec tasinma oldu bu, sebepleri var tabi. Oncelikle icimize sinen ev bulamadik, hadi bir ay daha gecsin dedik, sonra evi bulduk suan oturdugumuz siteye haber verdik bir ay sonra evi bosaltiyoruz diye amanin o da ne! "45 gun oncesinden haber vermeniz gerekirdi!" demezler mi? Hadi iki hafta daha otur oturdugun yerde... Temmuz basi, agustos basi derken agustos ortasina sarkti bizim tasinma isi. Biraz hayalkirikligi oldu ama kader ,kismet, hayirlisi dedik...

Esya toplamalar, paketlemeler basladi, cuma gunu icin arkadaslara randevular verildi, maddi manevi haziriz:) Bu sabah yeni sitenin yoneticisinden telefon geldi " Tasinacaginiz evde su borularinda su sizintisi tespit edildi, tum borular degisecek, size yeni bosalan hemen yandaki daireyi oneriyoruz!" Aaaaaa, nasil da icimiz isinmisti, evin ici gayet iyi durumda, beyaz esyalari yenilenmis, bol isik alan yerde oldugu icin o daireyi secmistik :(((
Hemen yeni daireyi gormeye gittik, haril haril temizlik,duzenleme var icinde. Normalde 2-3 haftada hazir ediliyormus evler yeni ev sahibi tasinana kadar ama su an sadece uc gun var, calisacaklar tabi! Evin digerinden pek farki yok, beyaz esyalari yenileme sozu de verdiler, icimiz rahatladi :)
Sonra gittik Turk lokantasina bir ziyafet cektik ayiptir soylemesi :P {Dogumgunum kutlamalari cercevesinde hergun yemekte ayri bir mekandayiz zaten )Yemek yedikten sonra bizim sukur, tefekkur damarlari daha iyi islemeye basladi, soyle ki :

*Sitede baska bos yer yok, bu ev de yeni bosalmis. Ya hic olmasaydi??? Biz kontrati imzalamisiz,gerekli odemeleri yapmisiz, herhangi bir hatamiz yok zaten bir yolunu bulurlardi ama yine bize de duserdi biraz zahmet, ugras :) {Lama yerine evi sirtinda bir kapulmbaga olmanin guzelligini dusunuyorum suanda :P )
*Diger dairenin hemen yani oldugu icin istedigimiz ozellikler hala mevcut.
**Burada iki yildiz var cunku ya gonlumuzden gectigi gibi agustos basi tasinsaydik!!!! Gerekli tadilat biz evin icindeyken yapilacakti, ugras ugrasabilirsen!
Bize guzel gorunen seyler aslinda guzel olmayabilir, isin aslini bilemiyoruz.
Herseyde bir hayir vardir.

Yeni evimize gecmeden etkinlik yazisiyla sesimi duyuracagim sizlere umit ediyorum, simdilik hoscakalin. Gidip biraz tabak tencere kolileyelim ;)

20 yorum:

  1. Güzel bakan güzel görür, Güzel gören hayatından lezzet alır.insallah yeni evinizde cok mutlu olursunuz.

    YanıtlaSil
  2. Lamacim Allah kolaylik versin... insallah tasindiginizda "ohhh be iyiki bu daireye tasinmamiz gerekmis burasi bizim begendigimizden kat kat guzelmis" dersiniz :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Herşeyde bir hayır vardır Lamaa:)

    YanıtlaSil
  4. Lama'cığım,
    Herşeyde bir hayır vardır ben de çok inanırım bu duruma. Sana çok çok kolay gelsin.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Lama;
    Bu söz benimde hayat felsefemdir, hatta 3*3 oyununda bile dile getirmiştim. Evin için iken borular patlasaydı çok feci olurdu, neredenmi biliyorum geçen hafta annemin başına geldi de ondan, kadıncağız 7 gün boyunca borunun nereden patladığı anlaşılamadığı için depresyona girdi resmen, ev kazıldı, sular bastı vs..O yuzden senin için çok sevindim tanımasamda.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. canimcimmm ahh benim lamacim.. Allah gonlune gore vermis. Hakkaten icinde tadilat ne zor olurdu....
    Sana Trabzon ayderden kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Bayan Lama
    benzer durumlar bizim başımıza da geliyordu, geçtiğimiz bu günler içinde bizde ev arayışındaydık. Sözleşmenin bitmesine 3 ay kala sözleşmeyi yenileyip yenilemeyeceğimizi haber vermemiz gerekiyormuş. Kalmış mı 3 ay dan az zaman Allahtan ceza felam yemedik. Yeni ev aradık taradık ama tilki gibi kurkcu dükkanıda geri döndük, oturduğumuz yere oturuyoz şimdi.
    Hissettiklerinin ve yorgunlugunun yarısını yaşamadım ama bir an olsun taşınma fikri ürküttü beni.
    Böylesi hayırlıymış diyoruz.
    Size kolaylıklar dilerim.
    Bir an once yerleşip aramıza dönmen dileğiyle..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  8. Bu siralar cogumuz ev arama, bulma derdindeyiz galiba.Lamacim,gecmis olsun. Hala yardim teklifim gecerli ev toparlama icin, tabii beni malum minik sahisla beraber eve kabul edersen :)Faydamiz mi daha cok olur, zararimiz mi orasini bilemeyecegim tabii ;)

    YanıtlaSil
  9. Başımıza gelen her neyse, iyi ya da kötü, mutlaka bir nedeni vardır. Sen de böyle bakıyorsun hayata, ne güzel. Taşınmayı seviyorum ben. Ürkütmüyor beni. Her şey elden geçiyor, büyük bir temizlik oluyor. Her iş bitsin, tertemiz evinizde, bir sıcacık çay için, hiç yorgunluk kalmayacak.
    Kolay gelsin.
    Öpüyorum sevgiyle, Nane Limon.

    YanıtlaSil
  10. sevgili lama bana gönderdiğiniz yorum üzüntümü paylaştığınız için çok sağ olun ayrıca size de kolay gelsin inşallah bundan sonra zorluklar çıkmadan evine yerleşirsin hadi kolay gelsin görüşmek üzere sevgiler.
    http://tahtakasik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Lamacım Allah yardımcınız olsun. İnşallah herşey gönlünüze göre olur bu yeni evde. Sıkıntısız bir şekilde çabucak hallolur hersey. Opuyorum. :)

    YanıtlaSil
  12. mutlu kutlu yaşayınnnnnn....

    YanıtlaSil
  13. Lama'cığım olayların bu sekilde gerceklesmesine cok sevindim. Rabbim ne guzel isleri siraya koyuyor degil mi? Insallah siz de sag salim yeni evinize tasinirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Lama, ne güzel yazmışsın, keşke tüm aksiliklere bu gözle bakabilsek, ne güzel kendimizi boş yere üzmemiş oluruz böylece. Tabak tencere kolilemede bol şans diliyorum. Umarım yeni evinizde geçirdiğiniz günler öyle güzel olur ki, iyi ki bu kadar yorulmuşuz dersiniz. Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Temizlik kisim 1 tamam,
    Daha cok is var tamam,
    Mesajlar, moral verici sozler ve guzel dilekler icin cok tesekkurler tamam....

    YanıtlaSil
  16. Allah sağlıkla hurzurla oturmak nasip etsin gerisi boş.... Kolay gelsin şeker...

    YanıtlaSil
  17. kolay gelsin cnm..yardıma gelelim diyeceğim ama amerika niree...türkiye nireee..manevi yardımlar gönderiyorum sana..dualarla.selamlar.

    YanıtlaSil
  18. Gerçekten hayat sistemli bir şekilde gidiyor ve herşeyin gizli manaları var.Biz göremiyoruz elbet.
    Hayırlı başın varmış ki aksilik diye adlandırdığın herşey sana birşekilde olumlu dönmüş Lama'cığım.Her işte bir hayır var elbet.

    Taşınmak da çok zor iş anacığım.Kolaylıklar...

    YanıtlaSil
  19. Lama´cigim,
    Güzel bir pazar günü diliyorum sevgilerimle Sonja...

    YanıtlaSil
  20. Lama cım aynen katılıyorum sana, her işte bir hayır vardır...
    Bende cok yasadım bu tur seyler ve hep denerim , artık işin oluruna bırakıyorum biliyorumki mutlaka bir sebebi vardır boyle olmasının ..

    İnşallah gonlune gore olur evin ve sorun yasamadan saglıkla oturun.

    Sevgiler,
    Figen KAravas

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)