17 Eylül 2007 Pazartesi

Ye# 26 Aperatifler ve Mezeler


Samsun'daki temsilcilerimizden Serpil, blog dunyasina hizli bir giris yapip etkinlik sahibesi oldu, onu yalniz birakmak olmaz :)

Cok sevilen ve bloglarda da cok fazla yer verilen patlican salatasinin ramazan versiyonu ile karsinizda Lama. Bastan "Ramazan versiyonu" oldugunu belirteyim de sonradan neden sarmisak yok bunun icinde! demeyesiniz. Keisnlikle enfes tat katiyor ama iftardan sonra camiye gidecekler mis koku! ile rahatsiz etmesin cemaati degil mi ;)

Domates soslu Patlican Salatasi

Patlican(lar)i soyup aluminyum folyoya sariyoruz, ocagin ustunde koku ,duman, kir olmadan kozluyoruz. Nedense kozlenmis patlicani soymak cok zor geliyor o yuzden bu sefer kabuklari onceden soydum :)
Bicak ile patlicani minik minik parcalayip ya da Bay Lama'nin favorsi mutfak gerecei patates ezicisi ile, patlicanlari ezebilirsiniz! limon,nar eksisi, tuz ile karistiriyoruz. Kaseye koyup servis tabagina aliyor, yagda alazladigimiz domates sosu ile servis yapiyoruz.

31 yorum:

  1. ellerine saglık çok güzel görünüyo en kısa zamanda deniceklerim arasında çooooooook öptüm

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlıknefis olmus.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Lama,
    Etkinlik tarifin harika olmuş,
    Görüntüsü gözalıcı,tadı da eminim nefis olmuştur.
    Değiş tokuş kekini de çok beğendim.
    Ramazan sonrası mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Himmm, cok severim domates soslu patlicani. Ellerine saglik Lama Hanim.

    YanıtlaSil
  5. lamacim canimcimmmm ama o kabuğundaki köz tadı da ayrı bir lezzet verir ki. Bu gaizantep yemeğidir. Ben de etkinlik için buna benzerini yapmıştım ancak fotoğrafı kötü çıktı ama tadı hala eşimin dilinde :) Bende bildiğin gibi öyle ocağı pis ede ede közledim, zeytinyağı ile rendelenmiş domatesi soteledim üzerine de minik patlıcanları atıp soteledim. bende sarımsak koymadım bendeee :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik lama cim.. sarimsak kokmasin diye dusunen ince nazik kardesim.. Hayirli ve bereketli ramazanalr diliyorum

    YanıtlaSil
  7. Tatlı Lamam,
    Bu ne güzelliktir böyle canım..Bence en güzel salata bu olsa gerek.)Çok nefis olmuş,ellerine sağlık..

    Kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Patlıcan olsun da nasıl olursa olsun. Ama en çok közlenmiş olsun.

    YanıtlaSil
  9. Lamam Hocam, ellerine saglik. Domates sosu agiz sulandiriyor :) Cemaati dusundugun icin de Allah razi olsun :)

    YanıtlaSil
  10. wowwwwwwwww lamacim ne guzel bir goruntu bu boyle ellerine saglik sahurdada enfes olur iftardada ellerine saglik canim. bu arada gercekten iflas ederlermi dersin benim yuzumden hihihihi :P

    YanıtlaSil
  11. Ablam,
    Afiyet bal seker olsun, optummm...

    Banu,
    Resmin ne sirinmis yle:)
    Selamlar...

    Muhterem,
    ramazan sonraya denenecek tarifler birkiyor degil mi:)
    Sevgiler

    Gazeteci Hanim,
    tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  12. Herkes patlican salatasini yapabiliyordur eminim. Ama bu sekilde guzel sunabilmek.. Iste maharet bence burada.. Ellerine saglik. Harika gorunuyor.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Beticim,
    Eklemissin gordum tarifini:)
    Ocagi pis ede ede yapamam ben oyle kim temizleyecek sonra :)

    Calimero,
    Ben sogan, esim de sarmisak kokusuna cok hassas... "Gel de ince olma " dermisim :)
    Hepimize bereketli , dolu ramazanlar insallah

    Damak Tadi Gul,
    Ay ne guzel ovmussun-noktali- salatayi:) Tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  14. Devletsah,
    Olsun da olsun :) Bana uyar!

    Minik Kus,
    Cumlemizden insallah;) Sevgiler

    Ninooooooowww :P
    Hih hihhi yapmis suna bak, miletin ekmek parasi yahu:D
    Sevgiler

    Alev,
    Estagfirullah maharet kim ben kim ? AM yine de duymak hos ;)
    Uzak koseye selamlar

    YanıtlaSil
  15. inşirah çoook güzel ötesii yaa..
    maşallah..

    hani mailime cevap?

    bu arada bende patlıcan közlersem aliminyum folyoyla yapcam, bilmiodum

    acemi ev hanımı, yeni evli iş hanımı tugba


    :)

    YanıtlaSil
  16. inşirah çoook güzel ötesii yaa..
    maşallah..

    hani mailime cevap?

    bu arada bende patlıcan közlersem aliminyum folyoyla yapcam, bilmiodum

    acemi ev hanımı, yeni evli iş hanımı tugba


    :)

    YanıtlaSil
  17. Ay ay ay.. resmi görünce kendimden geçtim desem yeridir, ben şu patlıcana bayılırım hem de ne bayılma nerdeyse çiğ bile yerim:-)) ama eşim de ağzına süremiyor, eh yapsam yalnız yiyorum o kadar emek ve paylaşamamak... şimdilik böyle resimlerle yetiniyorum :-) elinize sağlık :-)

    Derya
    www.bolbolye.com

    YanıtlaSil
  18. Patlıcanın közlenmişi neye yakışmıyor ki? Közleme yöntemin de oldukça pratik. Ben fırında közlüyorum ama senin yöntemi de denemeli. Ellerine sağlık:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Lama etkinlik için link verirsen sevinirim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Samsun'un pidesi eklenmiştirrrrr.....

    YanıtlaSil
  21. Lama'cigim,
    Ellerine saglik, nefissss

    YanıtlaSil
  22. Bu ne leziz bir görüntüdür yarabbim. Nefis olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. T C,
    Oncelikle sen artik C degilsin saniyorum himm :)
    Gelin resimlerini gormeden mailine cevap verecegimi dusunuyorsun degil mi! COk beklettin ama gonder artk sunlari ;)

    Derya,
    Benim esim de patlican sevmedigini soylerdi=sanardi ,smdi ise bayila bayila yiyor. Darisi basina!

    Bocuruk,
    FIrini baska birsey pisirmek icin calistirmissam, yien lauminyum folyoya sarili patlican koyuyorum. Cok uzun sure aliyor malum , sadece onun icin firin calistirmak israf gibi geliyor.Yoksa ben cimri miyim :P Yok yok tasarrufluyum ki oyle olmak gerekir. Bu enerj kaynaklarini korumamiz lazim , bizden sonraki nesiller icin! Degil mi?

    YanıtlaSil
  24. Serpil,
    Link verdim.
    Memlekerime selamlar

    Tijen,
    Cok sevindim! :)


    Aybike, Ebru
    Cok tesekkurler, sevgiler

    herkese iyi dileklerimle....

    YanıtlaSil
  25. Eline sağlık canım.Sarımsak olmaması çok iyi bence :)Ramazanda çekilmiyor gerçekten....

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık bu iftarda nede güzel gider..:))

    YanıtlaSil
  27. merhaba lama...bu salata "gel ben ye" diyor...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  28. Lama'cığım, şimdi kim bu salataya hayır der? Eline sağlık. Patlıcanlar çok güzel şimdi. Bol bol közleyip, buzluğa koyalım kış için.
    Sevgiyle, Nane Limon.

    YanıtlaSil
  29. lama hanim, yogun istek uzerine gledim mesajimi da birakiyorum, hersey cok guzel gorunuyor ellerine saglik, ben cok severim bu salatayi ama sarmisaktan da vazgecemem. yemek blogu arkadaslarimi az ziyaret etmemin sebebine gelince, vakit olmayip yapamayinca, canim da cekince, cok bi sebep goremiyorum sik sik bakmayi ama sonuna kadar destekliyorum,

    baska tarz bloglari hele de ziyaretcisi az ise daha cok bakmaya calisiyorum, bu fakirin ziyaretine zaten ihtiyacin yok, guzel gidiyor masallah. ama yine de yoklugumu farketmen guzel, aferim demek ki yoklama yapiyosun boyle arada...

    butun ziyaretcilerin de ramazanini kutlamis olayim boylece

    selamlar, saygilar,
    bahar

    YanıtlaSil
  30. Serinmavi,
    Yemesi guzel de yemeyip etrafinizda olanlara yazik :)

    Masal Mutfagi,
    Iyi gider tabi, gitmez mi!
    Yesil Kivi,
    Ye ablasi tabi, o yenimek icin yapildi :)

    Bahar,
    Arkadaslardan, sevdiklerimizden destege herzman ihtiyacimzi vardir.Hem biliyorsun ben cok hassasim;)

    Munevver Teyze,
    Bizim burasi icin gecerli degil malesef. tarlaya filan gidersek oradan bolbol , kismen ucuza alabiliyoruz yoksa ne tadi guzel oluyor,hem de cuzdana zarar:) Ama aklimda yapacagim insallah. Annemler gelince yeriz beraber kisin :)

    YanıtlaSil
  31. sevgili lama
    oncelikle lahana corbasi konusuna deyineyim. ben ve esim 1 hafta sureyle bu diyeti uyguladik ve 5 kg verdik..

    hergun tarif yayinlamaya gelince :) eski blogumdan kalma bir aliskanlik napim vazgecemiyorum :D

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)