12 Ocak 2011 Çarşamba

Taze bezelye kizartmasi

Kavurma deyip durmusum ama bu bal gibi de kizartma! Basligi degistirdim ama gerisi ayni kalsin, icimden oyle gelmis demek ki! :)




Cok ozlemisim, ne zamandir yememistim taze bezelye* kavurmasini. Misir unlu bu lezzet Karadeniz'de yaygindir. Kahvaltilarda kavurma eksik olmaz bizim evde, ozellikle de ailecek bir araya gelmissek, ornegin ben Turkiye'de oldugumda :))) Sogan ile kavrulan hersey "kavurma" olabilir. Ozellikle de otlar (pazi, isirgan (daha once bir etkinlik tarifi olarak yayinlamistim), ispanak vb.) sonracigima yesil domates ( hmmm bu tadi da ozledim!) istenirse yumurtali tabi ki...


Bu bezelye kavurmasi biraz farkli kavurma, sogani yok , hamsi ekmek modunda, hmmmmm


Neyse nasil yaptigima degineyim.  B ezelyeler mikrodalgaya girebilen posetteymis, tembelligime  geldi, attim mikrodalga firina ve 3 dakikada haslandilar . Sonrasinda yumurta, misir unu ve sivi yag ile guzelce karistiriliyor haslanmis bezelye ve tavada arkali onlu kizartiliyor, peynir ile afiyettle yeniyor. Sabah kahvaltisina, ikindi cayina ya da corba arkasindan salata ile aksam yemegine, tipki yaptigimiz gibi. Yumrtasini bol tuttum ki Zeynep hanim'a yesiller ayiklayip vermesi kolay olsun! Yesil canavar sanki! Peynire biraz marul bulasmis, gorunce gozleri yuvalarindan cikti, yuzunu burusturdu "yesil peynir verme , anne!" dedi. Yavrum zehirlemaz ya!


Insallah ilerde damak tadi degisince (ve gelisince)  bu guzelliklerin farkina varacak ve anlayacak neler kacirdigini!


Afiyetle kalin!


* Amerika'da snow peas ya da kardesi snap peas adiyla bulabilirsiniz marketlerde. Turkce'de de sultani bezelye ifadesi de kullaniliyormus, yeni ogrendim.

11 yorum:

  1. bezelye kavurmasını bilmiyordum sultani bezelyeyi çok severim galiba onunla yapılıyor bu yemek
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Bezelye kavurmasını hiç denememiştim Lamacım bunuda deneyeyim bakalım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Lamacim ilk kez duyuyorum bezelye kavurmasini. Ne kadar da degisik bir tarif. Ellerine saglik.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  4. Hiç bilmediğim bir lezzet ilk defa gördüm ve başlığı okuyunca da daha farklı bir görüntü bekliyordum aslında. Ellerine sağlık canım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  5. Çok değişik ve lezzetli bir tarif olmuş,ellerine sağlık Lamacığım
    çok öpüyorumm

    YanıtlaSil
  6. banada değişik geldi hiç duymamıştım ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. BEZELYE HAA BEZELEYE
    BENİ KIZARTMAMI YAPTIN. 1LOKMADA YENCEK KIZ MIYIM BE ? :D
    O ZEYNEBİME DE Kİç BURAYA GELİNCE DAHA TOSUN BEZELYELER BULACAKK :)
    qüLnihaL (PEA)

    YanıtlaSil
  8. Çok farklı hiç yemedim denemek isterim sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Lama,
    Sultani bezelye en sevdiğim sebzelerin başında yer alır.
    Ama ne yazık ki sadece bahar aylarında 3-4 hafta bulunur ve ortadan kaybolur.
    Bu şekilde hiç denememiştim, çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Aaa!
    Çok sevdim bunu çok!
    Yapiciim de yapiiciim.. :)

    YanıtlaSil
  11. merhabalar :)
    yemekleriniz çok güzel görünüyor elcezlerinize sağlık (:

    blogunuzu izlemeyi çok istiyordum ki izleme kısmını göremedim aceba sadece ben mi göremiyorum :)))

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)