22 Eylül 2011 Perşembe

Acikliyoruuuuum....


Sordugumuz sorunun cevabi :Patlicanli Yumurta idi!
Cok zorlandiniz, acaba bu ne diye uykulariniz kacti biliyorum :P
Yaziyi ilk yazarken ipucu verecektim, tatli birsey degil diye, sonra dusundum "zaten kolay bulurlar , bosuna vermeyeyim" ama sonradan yorumlarda belirttim.

Yapilan tahminler bas dondurucu :)
ceviz
kestane
muz
kavurma
avokado
mantar
arpacik sogan
kokorec!
incir
kreama-bal-ceviz
 tantuni!
uzum...
Gul isimli bir okur iki tahmininden birisinde "ekmek üstü yumurtalı patlıcan kavurma." diyerek tek basina Lama Etkinligi sampiyonluk kupasini muzeye kaldird, puanlari da kapti :P
Patlican ve yumurta iceren tahminlere 57 puan veriyor, diger katilimcilari da eli bos gondermiyoruz tabi ki, 14 puan sizindir helali hos olsun! Bu puanlari bir yere not edin sevgili Lamacilar... Herkese katilimi icin tesekkur ediyoruz...

Leyla sahane bir omlet yapmis ama omlet demeye insanin ici elvermez ana yemek mubarek, yaninda corbayla iftar sofrasina bile konur, patlican,sogan, eti bile var, menemen ailesinin bir uyesi diyebiliriz :) Neyse lafi uzatmayayim, gorunce  vurulmustum, hafta sonu kahvaltisi icin yapayim dedim. eti buzluktan cikarmaya usendim, tamam itiraf edeyim , patlican haric herseye usendim ve sadece patlicanli omlet ortaya cikti.
Neyse, basinizi agritmayayim, nasil yaptin derseniz: patlicanlari az miktar yagda kizartip, cirpilmis yumurta eklendi, yaninda da kahvaltikliklar, bence guzel oldu...
Kucuk kucuk dogranmis patlicanlar, uzunca sure suda durdugu icin belki sekli semali kaydi da farkli gorundu size?


Yine keyifli bir Lama etkinliginin sonuna gelmis bulunuyoruz, baska bir etkinlikte bulusana kadar taklitlerimizden kacininiz!

14 yorum:

  1. ahaha itiraf ediyorum o en 'alakasız' cevaplar yani 'kestane ve ceviz' bana ait :)) Çok güldüm yahu , ne absürt bir benzetme yapmışım. Ama sanırım 14 puanım var artık yuppiiii :)

    Tarife gelince , biraz şekil değiştirmiş olabilir evet ama sonuçta insan yaptığı şeyden keyif aldıysa tarifin hiç önemi yok. Bu yarışın oluşması ve Gül isimli arkadaşımızın bu güzel puanı kapmasına bir vesile olduysam ne mutlu bana :)

    Öperim seni Lama. Ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Aslinda Leyla'cim, senin dogru tahmin edebileceini dusunmustum. Yorumun gelince, tamam iste dogru cevap diye heyecanlandim hatta:)
    Ama tabi bir seninkinin gorunuse bak, bir benimkinin :)

    YanıtlaSil
  3. Valla ben hala baktığımda kestane görüyorum , çünkü feci halde kestane aşığıyım ve artık sabrım tükenmeye başladı gelsin artık !!!!! O yüzden onu sahanda da fotoğraflasan muhtemelen ben yine kestane diyecektim Lama :)) Eğlenceli bir akşam oldu sayende . Hadi iyi geceler :)

    YanıtlaSil
  4. Lamacım seni ne zaman okusam yüzümde kocaman bir gülümseme beliriyor patlıcan olduğunu bende tahmin etmemiştim mantarlı yumurta diye düşünmüştüm:))
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  5. Lamacağım bir mantar ve ceviz tahmini de benden gelmişti.Gerçekten çok eğlenceliydi.Ama patlıcan hiç aklıma gelmedi.İyi akşamlar canım sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Eline saglık Lama`cım daha önce görmemişitim sorunu. Gerci bilsem de yine ne oldugunu bilemezdim. Yalnız bizim oralarda yani Azerbaycanda çok yapılır bu kahvaltı için değil öğlen yemeyi niyetine yapılır yenilir. Harika oluyor.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. benim tahminlerim hep kötüüüüüü.biemiyorummm.

    YanıtlaSil
  8. Izgun'cum
    bu yorumun da benim yuzumde kocaman bir gulumseme birakti :)

    Tombul tarifler,
    Gercekten cok keyifli oluyor tahminler, eglence devam edecek, beklemede kalin:)

    YanıtlaSil
  9. Mutfak dili,
    kitadasiz galiba:)
    bilemeseler bile oyuna katilan herkes Lama puani kazaniyor , bir sonraki sefere artik


    Defneyle birlikte,
    yaa uzulme bak beni de uzuceksin. Katilma medeni cesareti gostermek yeter arkadasim, hem bir suru puan da hediy ettim:))


    Mutlu bir hafta sonu gecirin hepiniz insallah,
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  10. Patlıcan mıymış, ben de bakıp bakıp tahmin bile yapamamıştım:)) Daha çok çalışmam lazım, çooook:))
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  11. Sevgili lama(sana lama diyince hakaret ediyomusum gibi geldi bi an:))
    Oncelikle pandispanyaya sicak su eklendigini ilk olarak senden duymus ve bunu keklerde de deneyerek basarili sonuclar elde etmis ve bu senin icin kucuk ama insanlik icin buyuk olan adimdan dolayi seni tebrik etmek uzereyken, internetten yaptigim kucuk bir arastirma sonucu bu bulusun sahibesi degil uygulayicisi oldugunu anlamis olsamda, yine de gozumde hep yeni ve pratik yontemler&tatlar kesfeden biri olarak kalacaksin:) Blogunun surekli takipcilerindenim.Lezzetli tariflerinin yaninda Zeynebin yarim fotograflarinindan buyudugunu gormek, gormeye calismak:) biraz yorucu ama yinede guzel:)
    bu arada krem peynir-pudra sekeri nden pasta dolgusu, icinde cilek olmasa bile, cok cok guzel oldu:P
    Zeynebi op benim icin

    Gul's'en, gul't'en ya da onun gibi bisey:)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili lama(sana lama diyince hakaret ediyomusum gibi geldi bi an:))
    Oncelikle pandispanyaya sicak su eklendigini ilk olarak senden duymus ve bunu keklerde de deneyerek basarili sonuclar elde etmis ve bu senin icin kucuk ama insanlik icin buyuk olan adimdan dolayi seni tebrik etmek uzereyken, internetten yaptigim kucuk bir arastirma sonucu bu bulusun sahibesi degil uygulayicisi oldugunu anlamis olsamda, yine de gozumde hep yeni ve pratik yontemler&tatlar kesfeden biri olarak kalacagini bilmeni isterim:)Blogunun surekli takipcilerindenim.Lezzetli tariflerinin yaninda Zeynebin yarim fotograflarinindan buyudugunu gormek, gormeye calismak:) biraz yorucu ama yinede guzel:)
    bu arada krem peynir-pudra sekeri nden pasta dolgusu, icinde cilek olmasa bile, cok cok guzel oldu:P
    Zeynebi op benim icin

    Gul's'en, gul't'en ya da onun gibi bisey:)

    YanıtlaSil
  13. ama asagida 112 puan lik bi soru demissiniz burda 57 diyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  14. Saadet,
    tam dogru cevap yani ikisini (patlican_yumurta) birden bilen tam puani aldi zaten.
    yari dogru biene 57 puan demek istemistim, bol kepce...
    kimsenin hakki Lama'da kalmaz!

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)