27 Eylül 2011

Milfoy canaginda makarnali tavuk

Milfoy canaginda makarnali tavuk, kisaca MCMT diyebilirsiniz!
Ay boyle uzun isimli yemekler daha dogrusu, uzun yemek isimleri insani yoruyor, degil mi!
Pillsburry markasinin sitesinde hos tarifler oluyor ama hepsi hazir urunlerden yapiliyor. 
Bu tarifin orijinali de biscuit, boyle nasil desem , yagli pogaca hamuru kivaminda dondurulmus bir urun, ben milfoy ile degistirdim. 


Umut sepeti sahibesi Zeliha'da milfoylu tavuklu guzel birseyler yapmisti yakinda, o da aklimda vardi ama hazirda haslanmis makarna varken degerlendirmek lazim diye asagidaki iki tarifi bu tarifleri karistirarak hazirladim. 



Chix Alfredo Pasta Pies : Alfredo soslu , tavuklu versiyon 


Lasagna Pasta Pies : Salam, sucuk turevleri kullanarak yapilan, domates soslu versiyon

Ben sos olarak besamel sos kullandim. (hazir domates sos, ya da hazirlayacak malzeme yok idi, alfredo sos icin de ayni durum gecerli -itiraf ben daha once hic alfredo sos yapmadim ki!) Ama iki bardak sutun bir bardagini bardakta unutunca, sos koyu oldu ve uzeri ortulmeyen makarna, tavuk tanecikleri biraz kuru kaldilar yazik ama kadere boynumuz kildan  ince.  Sozum o ki, sosu karisimin uzerien guzelce dokun, ben yaptim siz yapmayin!


Ana yemek olarak hazirlamistim ama cay sofralarina da yakisir, kolay da bir taif. Benim gibi milfoysevergillerdenseniz, deneyin anacim:)


Milfoy canaginda makarnali tavuk icin malzemeler
(Muffin kalibinin buyuklugune gore 8-12 adet cikiyor. Ben 12lik kullandim.)
1 yaprak milfoy hamuru 
2 bardak haslanmis makarna
2 bardak haslanmis tavuk
1/2  bardak bezelye


Besamel sos:
2 bardak sut (iki bardagi da kullanin lutfen !:)
2 kasik un
2 kasik tereyagi
tuz
Orjinal tarifte :1 bardak alfredo sos
Uzerine
1/2 barda parmesan peyniri
ben taze mozeralla kullandim, kasar da yakisacaktir.


Nasil yapiyoruz?
Milfoyu muffin kalibiniza gore parcalara bolup muffin kalibina yerlestirin.
Makarna, tavuk, bezelyeyi  karistirip, canaklara doldurun.
Sosu tavuklu karisimin ustunu guzelce ortecek sekilde dokp, peynirini serpin.
175 F'de 28-32 dakika pisirin.
Birazcik soguyunca taze taze sicak sicak yeyin, kalip isitilinca tadi ayni guzellikte olmuyor. Zaten kendinizi tutmazsaniz, sonraya kalma durumu yok!


Bu tarifi de daha yeni gordum, aklimizda bulunsun ceddarli, brokolili , gayet kolay: Hamuru topkek kalibine koyup icine brokoli ve uzerine rendelenmis peynir, hoop firina!
Afiyetler olsun!

19 yorum:

  1. Allahımmmmmm biri alfredo sos mu dediiiiiiiiiii!

    YanıtlaSil
  2. Benim miss gibi kolaycacık tarifim varken,gidip başka tarifleri birleştirirsen,süt bardakta unutturuverir kendisini :)))
    Şaka bir yana,beni de zikretmen sabahın bu vaktinde beni ziyadesiyle mutlu etti :*
    Eksik olma Lamacım :)
    Bense alfredo sosu duymadım bile :)
    Ancak tarifin kesinlikle şahane bir şey olmuş.
    Tavuk ve makarna zaten çok yakışıyor,beşamel ve milföyle buluşunca tat zirveye çıkmıştır eminim..
    Ellerin,yüreğin her bir zerren dert görmesin..
    Sevgiyle ..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzellll görünüyor.Denemeye değer.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerıne sağlık denemek lazım

    YanıtlaSil
  5. annem olsa kesin şunu derdi

    süt bardaktayken senin aklın nerdeydi :) hehehe :D:D:D

    pek bi fiyakalı olmuş ama diyim :)

    YanıtlaSil
  6. Görüntüsü muhteşem görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. salam sucuklu domates soslu versiyonu tercihimdir ve 3 gün sonraki misafirlere yapılmak üzere alınmıştır :) Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. lama hanımefendi;
    sizi okuduğuma nasıl memnun ve mesuud oldum anlatamam..
    tasviri bulunmamakta..
    şükür kavuşturana..
    anca geldim dimi ama:))
    puhahahahaha
    bende doğum günümde milföylü alengirli tavuk yaptımm:) güzel oluyor vesselam..

    YanıtlaSil
  9. bugün akşam yemeği için güzel bir fikir verdin Lama
    seviyorum seni okumayı ve tariflerini:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. değişik bir tarif değişik hoş bir sunum ellerine sağlık Lama kardeş. bende sayfama beklerim henüz yeni bir blogum var destek bekliyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık :D

    YanıtlaSil
  12. Milföyü sevmiyorum ben ama bana değişik fikirler verdin lamacığım ellerin dert görmesin.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. PP,
    cok seviyorsun demek! Malzemeler hazir, be de denemek istiyorum bir ara.

    Zel,
    guldurdun beni yine... amaa her sakada gercek payi vardir?
    Senin sahenelerin hepsini denemek lazim da, bahane cok iste:P
    Senin su dularin, dileklerin insani ucuruyor, Allah razi olsun canim.
    Tatli diline, tatli gonlune saglik

    YanıtlaSil
  14. Aycan, Zeymuran
    Tesekkurler, Deneyince begenirsiniz tahmin ediyorum.
    Simdiden afiyet olsun ;)

    Muhabbet tellali ay pardon sofrasi :)

    Aklim nerdeydi.. benim aklima hep uc karis kafada sorma ya... :)
    Ama sut bardagi masanin ustuneydi, ben ocak basinda... gozumden kacmis... O da ayip etti yani "Sisst, Lama,
    beni unuttun ama!" diye sitemlerini dillendirebilirdi :))

    YanıtlaSil
  15. Xcelis,
    Goruntuyu begenmenizde cok mes'ut bahtiyar oldum, sagolun:)

    Leyla,
    O misafirler ne bahtli misafirler ki Dukkan'da kim bilir nasil agirlanacaklar, hem de milfoy canaginda makarnali tavuk ile!

    YanıtlaSil
  16. ooooooo gelinim gelmis,aman da aman...
    Denizcigim... halilar sereyim, guller dokeyim:)
    ozlettin canim ya :)
    Senin tavuk de muazzam, sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  17. Biraz aradan sonra yayinimiza, ay pardon yorumlara cevap yetistirmelere devam ediyoruz!

    Izgun,
    ben de seni seviyorum canim sagol <3

    Suna,
    Ugruyorum sana zaten her zaman yorum birakamasam da;)

    Elif,
    Tesekkurler

    Tombul Tarifler,
    Milfoyu sevmiyor musun! Aaa sastim kaldim:) Saglikli secim asslinda...


    Herkese mutlu gunler!

    YanıtlaSil
  18. Tek kelime ile harika olmus Lama'cigim, ellerinize saglik.

    Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Brokoliye bayılırım o tarifide ben deneyeyim.Ellerine sağlık,hep müthiş lezzetler paylaşıyorsun:)

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)