10 Aralık 2011

(Kabakli) cacik

Normal cacikmis hissi veren salatalik cicegi esliginde kabakli cacik !
Zeynep bu cicegi cok sevdi, sapini bile yiyecekti nerdeyse:)
Haftalik menumuzde kulagi cinlayan kabakli cacik karsinizda!
Bildigimiz cacikta salataligi kabakla degistiriyorsunuz, hepsi bu!
Kabak sevmeyenlere, yemekten once "bunun icinde kabak var" demeye hiic gerek yok! Cok dikkatli, gurme birisi degilse anlamiyor bile :) Hapi yuttuktan (!) pardon cacigi yedikten sonra bir sorun, anlamis mi diye!


Lama Mutfak'ta yasanmis bir olay:)
Cacik esliginde yemek yenir...
LM: Cacigi begendin mi?
Bay Lama: iyiydi, cacik iste...
LM: icinde ne var biliyor musun?
Bay Lama: Yine ne kattin icine! :))


Kabagi saklamak gibi bir misyonunuz varsa mutlaka kabuklarini guzelce soyup rendeleyin mutlaka.
Her yigidin ayri bir yogurt yiyisi oldugu gibi, her ascinin da ayri bir cacik yapisi vardir...
Sahi siz cacik yaparken rendeler misiniz, yoksa kucuk kucuk dograr misiniz salatagi?
"Cacik sarimsaksiz olmaz!" diyenlerden misiniz?
Pekii, zeytinyagi ekler misiniz icine?
Cacik, koyu kivamli mi olmali, yoksa sulu mu?
Uzerine dereotu koyanlardan misiniz? "Dereotu yok ama kuru nane de fena olmaz hani" der misiniz benim gibi?

Cacigi kabaklasak da mi yesek, salataliklasak da mi?

13 yorum:

  1. biz rendeleyenlerdeniz :)
    içine sarımsak koymayanlardanız :)

    ve de cacığı salatalıklı yapanlardanız :)
    ha bide içine nane koyanlardanız :D

    sabah sabah tuhaf bi yorum oldu ama idare ediver tu tu tu maşallah lamacım :D

    YanıtlaSil
  2. süpermis gerçekten anlasilmiyomu ?? bende çok fazla sevmemde...
    aaa yillar once tontis kuzenim, kabaklari haslayip, dogradiktan sonra sarimsakli yogurt, ve uzerini reyhan ile sulemisti. harikaydi..
    velhasili cacik hakkinda bu sorulari bende soruyorum kendime herkese ayni sekilde begendirmek biraz güç oluyo benim için...
    neyseeee ellerine saglik canim, super olmus !! çiçek de super fikirmis :)

    YanıtlaSil
  3. Bende çok yaparım yer değiştirme taktiklerini ellerine sağlık lamacım :))) harika... birtasimkaynasin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. vaavvvv sayın seyirciler!!

    tasarımın zerafetlisini uyumlusunu sunumla bütünleşmesini izlemekte peeek bi keyifli oluyormuş:)
    ellerine sağlk gülüm...
    bayıldım yandaki çiçek konseptine:)


    öhüümm...
    sayın anketör byn lm...
    benim soframı şenlendiren cacığın lezzet ve kıvamı yepyerinde olmalı...
    tuz ayarı...
    nanesi bol...
    ne katı ne cıvık orta halli olmalı...
    sarımsak kuzucuklar nedeniyle tercih edilmez...
    yağ kullanmam,sadece dawet masalarıma yaptığım zaman dekor amaçlı şööyyyle bir gezdiririm enn sızmasından yağı üzerine:)
    dereotunu çok sevmeme rağmen kuzular yemiyor maalesef...
    işte böyle lamacım...
    ne çok konuştumm yahuu...
    lamam senin sayfana gelince böyle oluyorumm canım beenn..
    valla bak...
    :)))
    öpüldün ki...

    YanıtlaSil
  5. Ben biraz koyu olsun ve taneler azıcık belli olsun diyenlerdenim.
    Kabağı çiğ ye desen kimse yemez herhalde iyi fikir..
    Eline sağlık Lamam..

    YanıtlaSil
  6. dereotundan nefret ederim.ıyk

    bazen küp doğrarım bazen rende.ruh halime göre sanki. ne sulu ne koyu olmalı ortada.taze nane varsa tercihim taze nane.yoksa üzerine kuru nane. sarımsakda sevmem ama annem yaptıysa mutlaka sarımsaklı yapmıştır dayanamam içerim.

    benim bi salatam var çiğ kabak ve salatalık rendelenip süzme yoğurtlanır ve üzerine çıtır yufkalar. çok da şahane olur.
    bi daha yapışında sende ikisini kulanabilirsin o zaman kabakların kabuklarını soymana da gerek kalmıyor. hihih:)

    YanıtlaSil
  7. Lamacığım öncelikle şunu söyleyeyim: Benim eşimin de en çok söylediği hatta benim duyduğumda en sinirlendiğim şey "Yine ne kattın?" Bu evde yemekleri ben yapacaksam istediğim gibi yapacağımdır. Anlamadı gitti zaar.(Bak yine sinirlendim.)
    İkincisi ise sorduğun sorulara cevap vereyim: evet cacığı küçük küçük doğrayanlardanım,Evet koyu kıvamlı severim, Eğer bir yere gidilmiyorsa yani bir manisi yoksa mutlaka sarımsak koyarım.
    Farkedilmiyor tavsiyene uyarak,Bende yapacağım kabaklı cacık. Hem de hiç söylemiyeceğim. Bugün çok pis intikam alasım var.
    Sevgiler tatlım...

    YanıtlaSil
  8. Lamacim harika fikir. Yalniz merak ettim kabak pismeden tadi degisik olmuyormu. Hani salataliga alisik oldugumuz icin garib tat gibi geliyormu?
    Denemek lazim evde buzdolabinda kabak duruyor ne zamandir kabak kabak yapayim bari.
    Sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  9. Salatagi rendelerdenim, kovu olmali, sarimsaksiz, tuzu hissedeceksin,dereotlu çok guzel ma abende baska yiyen yok :) Ama 40 sene dusünsem kabak rendelemek aklima gelmezdi :)

    YanıtlaSil
  10. Yorumlariniz cok keyiflendirdi kizlar , sagolun varolun.

    tombul tarifler, kim sondurebilir intikam atesini, arkandayim bacim :))

    YanıtlaSil
  11. Gracias por su cometario es un placer conocerla.
    Exquisita crema luce absolutamente deliciosa,abrazos y saludos.

    YanıtlaSil
  12. Bencede çiçek süper tabii cacıkta öyle taze otlarla yaptım kabağıda çok severim eminim çok lezizdir elle
    rine sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Çiğ kabaklı birkaç tarifim var ama cacık olarak hiç denemedim.Çok hoş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)