3 Şubat 2012 Cuma


                       
Tam 24 gun oldu yetim kalali. Akvaryumdan cikarilan balik gibi hissediyorum bazen. Hani yasiniz kac olursa olsun, kocaman evli barkli, coluk cocuga karismis  olsaniz da, anne babanin gozunde cocuksunuzdur ya, baba da yasiniz ne olursa olsun sizin koruyucunuz oluyor, sizden uzakta olsa da. Babasi yokken korumasiz, zayif hissediyor insan kendini...


Universitede yurt oda arkadasim bir yetimdi. Lisede iken babasini kaybetmis. Babamin haberini alinca "Canim arkadasim Allah babana en guzel makami nasip etsin. Duyunca kendi babamla birlikte seninki icin de af diledim. Baba acisi zor." diye mesaj yazmisti o zaman dusundum. "Otuzumda yetim kaldim ama ben daha kucugum!" demek yerine, otuz yil babama sahip oldugum icin sukretmem gerekirdi. Aci buyuk elbet, bogazda dugum, akila geldikce burun sizlatan bir aci ama babasiz buyuyenleri getirdim aklima, daha dogmadan yetim kalanlari... Evladinin muruvvetini goremeyen, torununu kucagina alamadan bu dunyadan giden babalari dusundum.  Yazin tum aile, damat, gelin torunlar bir arada iken " Iste zenginlik " bu diyen babami dusundum sonra da... Yapmak isteyip yapamadigi seyler vardi elbet."Torunlarimin buyudugunu gormek isterdim" demisti bir keresinde mesela... Simdilik olmadi bu dilek ve baskalari, ama yine kavusur, bulusuruz hayal bile edemedigimiz guzellikler icinde insallah. Bu dunya her istedigimizi yapmak icin kisa, yetersiz degil mi zaten?
Biz geride biraktigi ailesi onu mutlu edecek guzel isler yapalim arkasindan, solmayan hediyeler gonderelim elimizden geldigince , O da yattigi yerde huzur icinde yatsin. 
Amin
***



Duha suresi
Bismillahirrahmânirrahîm 


1. Kuşluk vaktine andolsun,
2. Karanlığı çöktüğü vakit geceye andolsun ki,
3. Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.
4. Muhakkak ki âhiret senin için dünyadan daha hayırlıdır.
5. Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın.
6. Seni yetim bulup da barındırmadı mı?
7. Seni yolunu kaybetmiş olarak bulup da yola iletmedi mi?
8. Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi?
9. Öyleyse sakın yetimi ezme!
10. Sakın isteyeni azarlama!
11. Rabbinin nimetine gelince; işte onu anlat.


Bugun dogmadan yetim kalan sevgili Peygamberimizin dogumgunu...
Mevlik kandiliniz mubarek olsun...

23 yorum:

  1. canım başın sağolsun(( Ben bu acıyı çok iyi bilirim(Ama dayanmak zorundayız yapacak bieşey yok mekanları cennet olsun rabbim günahlarını affetsin bütün ölmüşlerimizin..
    ALLAH!a emanet ol sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Allah rahmet eylesin

    kaçınılmaz son hepimiz için
    Rabbim rızası doğrultusunda yaşamayı ve imanlı ölmeyi nasip etsin

    Amin...

    mevlit geceniz mübarek olsun

    YanıtlaSil
  3. mekanı cennet olmuştur inşallah,allah gani gani rahmet eylesin,silerede sabır versin canım,hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  4. bloglardan bu aralar çok uzaktayım biliyorsun babacığımı yeni kaybettim.. gözümün yaşı hiç kurumuyor alışmaya çalışıyorum..
    şimdi gördüm çok çok üzüldüm gözyaşlarımla beraber yazıyorum.. meğer bu baba acısı ne zormuş.. dağlar yıkılıyormuş.. başın sağolsun lamacım nurlar içinde uyusun..
    seval

    YanıtlaSil
  5. Canim evet cok aci bunun ustune gurbet gelince daha da zor. Belkide ailenin yaninda kalsaydin acini paylasdikca hafiflerdin. Uzaklik daha da bir artiriyor hasreti. Rabbaim sabir versin. Mekani cennet olsun insallah.
    Kandilin mubarek olsun duan kabul bulsun isterim ismim dua listende bulunsun bu gece..

    YanıtlaSil
  6. Ben de 30 yaşımda kaybettim babamı .:( Başın sağolsun mekanı cennet olsun. Acısı geçmiyor sadece azalıyor :(

    YanıtlaSil
  7. çok üzüldüm canım çookk:(
    Rabbim sabırlar versin..
    Dayanma gücü versin..
    Allah rahmet eylesin:(

    YanıtlaSil
  8. canim benim, tekrar basin sagolsun, çok aci ayni zamanda çok güzel bir post olmus, Rabbim mekanini cennet etsin insaAllah...

    YanıtlaSil
  9. hayatımda bu kadar anlamlı bir kandil yazısı okumamıştım...yani yazının sonunu ayete öyle bir bağlamışsın ki...boğazıma bişeyler öyle bir düğümlendi ki...

    ne diyim arkadaşım..Allah babacığının cennet mekan kılsın.günahlarını affetsin..senin de kalbime inşirah versin..

    dualarda buluşmak üzere..

    özledim seni de bu arada :) face.e dön artık..

    öpüyorum seni ve güzel kızını..

    YanıtlaSil
  10. Çok duygulandım :(
    Ne desem kifayetsiz kalacak..
    Lamacım keşke elimden gelen bir şeyler olsa..
    Senin iman dolu yüreğin herşeyin üstesinden gelecektir..
    Rabbim babacığını Rasulümüze komşu,bizlere şefaatci kılsın inşAllah..
    Dua ile..

    YanıtlaSil
  11. Canim benim, ne icten yazmissin ve ne guzel ifade etmissin...
    Bir de uzerine musluman bir babaya sahip oldugun icin ve musluman oldugun icin de (oldugumuz icin insAllah) sukur edilmeli.

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir yazı canım arkadaşım, bir gün muhakkak herkesin gideceği yerde babana sonsuz rahmet diliyorum. Allahu Teala hepimize ahirette rahmetinin kanatları altında buluşmayı nasip etsin, Kendine Rasulüne en yakın nereyse orda, hüzün yılında sana ve ailene sabır diliyorum. Allahım başka acı yaşatmasın inşallah..

    YanıtlaSil
  13. Ben de dedemi 15 Ocak'ta kaybettim.İster yaşlı ister genç hiçkimseye ölümü yakıştıramıyoruz.Belki de bize en çok yakışan hal O.İtiraz etmek,başkaldırmak,gülmek,ağlamak,uyanmak herşeyden uzak,hesaba çekilmeyi bekliyoruz...Bence mesele ölmek değil.Mesele ne uğrunda,nasıl öldüğün,ardında ne bıraktığın,nasıl anılacağın.Bence tüm sevdikleri biraraya geldiğinde ''Gerçek zenginlik bu''diyen bir kişi fakir olarak göçmüş olamaz öte dünyaya.Aynı cümleyi benim kayınvalidem de kullanır bir araya geldiğimizde ve ben hep etkilenmişimdir O'nun bu şekilde hayata bakışına.Bu şekilde teslim olmasına.Babacığının mekanı cennet olsun inşallah Sevgili Lama.Ve inşallah öte dünyada da yine aynı zenginliğe kavuşun.

    YanıtlaSil
  14. Başınız sağolsun. Rabbim annenise ve tüm sevdiklerine sabır ihsan eylesin. Zor bir şey, ne söylesem boş. Siz zaten yazdıklarınızdan da belli olarak durumu en güzel şekilde kabullenmişsiniz. Takdie ediyorum. İmtihanımız bu dünya. rabbim mekanını cennet eylesin..

    YanıtlaSil
  15. Tekrar başınız sağolsun, insan gerçektende çocukluktan ancak anne-baba ölümünde çıkıyor.O zaman büyüyorsunuz.Ben babamı 10 , annemi kaybedeli 5 yıl oldu.Acıları halen içimde,hiç bitmiyor.Hatta yıllar geçsede her aklıma geldiğinde ilk dakika gibi halen ağlarım.
    Allah annenizi başınızdan eksik etmesin, sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  16. Canım başın sağolsun.Mekanı cennet olsun inşallah.Okuyunca çok üzüldüm.Kaç yaşında olursak olalım bir çocuk ve bir anneyiz.Her iki şekildede acı tarifsiz.Allah tüm kaybettiklerimizin yattıkları yerleri nurla doldursun inşallah.Tekrar başın sağolsun

    YanıtlaSil
  17. yüreğimde yangınlar ve gözyaşları eşliğinde okudum yazını lamam.
    yokluğumda meğerse ne duygu dolu anlarını paylaşmışsın.
    yüreğine sağlık canım.
    rabbim cennetinde kavuştursun sevgili babacığına seni ve sevdiklerini.
    baki muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  18. canım lama burnumun direği sızladı gözyaşlarım yanaklarıma aktı duyguların benım duygularım,hissettiklerin benim hislerimdi sanki ben 10 sene eşim 5ay önce kaybettik babalarımızı hem ağladım hem eşime okudum yazdıklarını Bende senıngıbı daha küçüğüm babama ihtiyacım var dıye düşünürken içimdeki ses şükret (belkıs) neleri var daha çocukken anasını babasını yıtırenler var Değilmiki peygamber efendımız bile babasını daha anne karnında kaybetmiş RABBIM Babalarımızı cennet köşklerınde ağırlasın

    YanıtlaSil
  19. Başın sağolsun canım. Allah, sizlere sabır versin. Babanızada rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inş..

    YanıtlaSil
  20. Canım Allah makamını cennet eylesin..Sizlerede sabrı cemil ihsan etsin..

    SELAM VE DUA İLE..

    YanıtlaSil
  21. 17 yaşımdan 17 gün almıştım sabah öpe koklaya okula gitmek için ayrıldığım babamı akşam evde bulamamıştım onun yerine mahşeri bir kalabalık vardı evde 13 yıl oldu babamı kaybedeli inanırmısın bana hala dün gibi geliyor alışılmıyor ben alışamadım hala canım sıkıldığında uzulduğumde babacım nerdesin diyorum...tek avuntum ahiret inancım beni orada beklediğini bilişim birde rüyalarım.. başın sağolsun rabbim ahirette ayırmasın..

    YanıtlaSil
  22. Lama e-posta adresini bulamıyorum nasıl ulaşa bilirim sana ?

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)