pirasali borek |
Hayal urunu degil, gercek bir hikaye anlatacagim sizlere... "Umidinizi yitirmeyin, karamsarliga kapilmayin; cocuklar herseyi yer, yiyebilir " ana fikirli bir hikaye...
Z, pirasa sevmez idi... sonra bu boregi yedi ve dedi ki..
hazir misiniz?
.
.
.
"Cikolata mi, pirasali borek mi? deseler, boregi secerim. harika olmus!"
evet evet dogru okudunuz...
Gecen okuldan gelince, evde yine pirasali borek oldugunu gorunce gobek atti sevincten..
bu sevinc daha fazla evde yasansin diye gelsin tarifimiz...
Malzemeler:
3 yufka (yarim kilo)
yarim cay bardagi su
yarim cay bardagi zeytinyagi
ici icin:
300 gram kadar pirasa
yumurta aki
arzu edilirse : beyaz peynir
uzerine:
yumurta sarisi
hashas tohumu
Boregin hazirlanisi:
pirasayi az yag ile kavuralim. ne kadar ince kucuk dograrsaniz o kadar guzel, ve cocuklar icin cazip olur.
yumurtnin akini ve isterseniz beyaz peyniri katip karisirin...
su ve siviyagi karistirin.
yufkayi yariya kesip, yag-su karisimndan firca ile surun.
duz kismina pirasali icten koyup,sarin.
tepsiye dolayarak yerelstirin.
uzerien yumurta sarisi surup, hashas tohumu serpin
180 derece firinda pisirin.
Afiyetler olsun
not:
normalde el acmasi gunluk yufka alirim Ankara nevgrostan kilosu 5 lira civari. Genelde guzel ama bazen kalin olabiliyor...
yufkayi ,yufkacidan aldim, nasil ince guzel... kilosu 9 lira idi ama degdi.
Bir de benim pırasalı pamuk poğaçamı dene, Z ve benim yanaklarımız gibi yumuşak ve çok da leziz:))
YanıtlaSilŞu gece vakti karnım acıktı börek börek yazısını okumaktan :))