31 Mart 2018 Cumartesi

Tavuk ciger

olsa da yesek?" demem asla , papatya tavuk ciger yahni paylasinca, bir deneyeyim deidm .
Kendimce dogaclama yaptim gerci ,onun tarifi kullanmadim ama ilham ondan :) Papatyaprenses  tarifini isterseniz burada


malzemeler



yarim kilo tavuk ciger/yurek (kuru kesim erpilic kullaniyorum, hayir sponsorum degiller ama olabilirler:))
1 buyuk patates
1 sogan
3-4 dis sarimsak (aklaima gelmemisti yaparken, simdi geldi yazarken :))
1 kasik salca (Z sagolsun, yuksek yuksek tepeleme )
tuz karabiber
kaynar su

yapilisi

sogan salca kavurup, kup kup dogranmis patatesleri ekleyin.
kucuk kucuk dogranmis tavuk cigerini , kullaniyorsaniz sarimsak, ekleyip biraz daha soteleyin..
tuz karabiber ilavesi sonrasi kaynar su ve kisik ateste pismeye birakin...

biz kuzu kulagi, dereotu ve yogurt ile saglikli hafif menu yaptik, pilav da cok yakisir inkar etmeyelim:)
ev yapimi uzun suyu da eslik etti..
afiyet sifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)