16 Eylül 2006 Cumartesi

Lama gercekten Mutfakta :)

SU ana kadar hep "Lama Seyahatte" icerikli yazilar ekledim, blog'un ismine uygun Lama mutfaga girsin di mi:)) ( Dilek'in yemek tarifi koy biraz da demesinin etkisi var acikcasi :) )

Iki tarif var:
Patates boregi ( Patatesli borek degil )
Annem cok sik yapar bunu babam cok sevdigi icin, kahvaltida , cayin yanina gunun herhangi bir saati ideal ve pratik bir yemek.Garnitur olarak da tabi..
Biz bu sabah kahvaltida yedik.EKmegimiz de yoktu, pismesini bekleyecek tahammulum de! Ekmege gerek olmuyor patates boreginin yanina ,kurtardik yani :)

Malzemeler:
Haslanmis patates
Peynir ( Annemin ellerine saglik , hazirladigi tulum peynirinden kullandim ,beyaz peynir ,taze peynirler ya da cokelek olabilir. Kasar ? Yasak degil ama bu kivam icin digerlerini oneririm)
1 Yumurta ( Babam yumurtanin degil yumurtali birseyin degdigi yiyecegi bile agzina koymaz, dolayisiyla annem kullanmaz asla)
1 corba kasigi (silme) un
Baharatlar : kirmizi biber, karabiber, toz nane ( taze maydanoz tavsiye derim. evde olmaidigi icin ben toz nane kullandim)
Icine biraz siviyag ,ama tavaya terayagi kullanin derim

Haslamis patatesleri iyice ezin.
Diger malzemeleri de ekleyip karistirin.
Teflon tavaya ince bi tabaka olacak sekilde dizin ve altini ustunu kizartin. Afiyet olsun!
Oneriler:
Cay istemiyorsaniz sarmisakli yogurt ... himm nefis! uzerine biberl ya da salcali yag da gezirip patates boreginin ustune dokun Allaaaah ....masAllah
Firinda da pisirme fikrim var. Leziz olur hic suphesiz..Denersem eklerim

Not: Tariflerde ve onerlerde biber diyorum sakin aci biber sanmayin. Agzimi yakiyor o yuzden yamiyorum aciyi pek. Yakisiyor itiraf ediyorum ama:)


Havuclu, tel sehriyeli arpa sehriye pilavi
Bu pilavda Zeytinyaginda Rendelenmis ve az bir kismi irice havucu kavurup Tel sehriyeyi ekledim. O da kizarinca arpa sehriyeleri ilave ettim ama cok kavurmadim. Suyunu ekleyip pismesini bekledim :) Suyu biraz cok oldugu icin iki dilim cig patates attim icine. Onlar da pek bi leziz olmuslardi , indirdik mideye :)
Annem Sadece havuc ve arpa sehriye ile yapar bunu. Onu da pisirirsem resmini eklerim. Havuc renk konusunda cok basarili,turuncu bir pilaviniz oluyor-sehriyeleri bu tarifteki tel sehriye kadar cok kavurmuyorsunuz cunku-. Esim renginden dolayi icine salca filan kattigimi sandi ama hayir sadece havuc ve kavurmanin etkisi...

5 yorum:

  1. Bole tarif yazmakla olmuyoki ama:) birgun yaparsin, bakariz tadina begenirsek biz de yapariz:)))

    YanıtlaSil
  2. Guzelim ben ne zaman sana geliyordum oturmakciliga? tarihi tefterime yazmayi seetmisimde... :)))
    zeynep

    YanıtlaSil
  3. Zeynepcim ayin 39una demistik sanirim :) defterine sey et yoksa hakkini kaybedersin tee obur yila veririm ona gore haa!

    YanıtlaSil
  4. slm canım o şehriyeli pilava annem et yada tavuk da koyardı unttun sanırım maşALLAH ne becerikliymişsin

    YanıtlaSil
  5. Ablacigim tavuk olayini gercekten hatirlamiyorum ama kiymayi unutmak ne mumkun:) Vejiteryanlar icin tarifi boyle yazdim dermisim ;) Bir dahaki sefere oyle de yapariz ,lafi mi olur, yeter ki sen iste

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)