25 Ocak 2007 Perşembe

Ayse Gulenay'in Pastasi ve Perde Arkasi:)

Efendim Gulenay'imin dogum gunu yazisinda pasta yoktu cunku aksilikler ve Lama'nin moralinin sinirin bozuk olmasi ve tabiki beceriksizlik ust uste gelince dusundugum pastayi yapamadim. Gece yatmadan pastayi yayinlamak hedefim gerceklesmedi. Internetten buldugum cilekli bir pasta ile yegenimin gonlunu aldim:) Sabah da kremsanti ile yaptigim pastanin gercek goruntusunu saklayip fotografladim. Nerden nereyeee....

Pastayi yaparken bir yandan tarifi de yazip nasil yaptigimi anlatiyordum. "Dogmayan cocuga don bicme' demis atalarimiz ve yine ayni atalar "dereyi gormeden pacalari sivama" demis . Oh, ders olsun bana bir daha is bitmeden raporunu tutmak yok:) Boyle hayal kirikligi yasarsin iste Lama Hanim :)
Neyse efendim kismette kremsanti ortusu uzerinde yildiz meyve (star fruit) suslemeli bu pasta varmis .
Bu meyveyi cuma gunu bir arkadasin yaptigi tartin utunde gorup "Aaa kiviyi nasil oyle kestin" diye sormustuk. Bu meyvenin kendisi deyinde ertesi gun markette hemen meyve reyonunda soluklanip yildiz meyvemizi aldik.Iyi ki de almisiz ne guzel ise yaradi:)

Iste onceden hazirlanan yazi ve niyetlenen pasta ve mavi ile yazilanlar tecrube edilen sonuc ve olasi sebepler:) Sizlerin de fikri onerisi varsa paylasin lutfen.

Tekrardan nice mutlu yillara kucuk Gul'um :)

Gorusmek uzere, simdilik hoscakalin

********************************************************************
Hatirlayanlar vardir 4 aralikta buyuk yegenim Gulnihal'in dogumgunu icin pasta hazirlamistim. Bu pastayi cok begenen kucuk yegen Ayse Gulenay yorumlarda annesine su mesaji yazdirip istegini bildirmisti : bana da doğum günü pastası yapsın, pastanın ortasına papatya kenarlara pempe çiçek konacak:)

Siz de biliyorsunuz bizim evde pembe cicek bol ama papatya yok dogrusu:)

Neyse efendim ablamdan aldigim oneriler,yonlendirmeler dogrultusunda cilekli pastaya karar kildim. 23 Ocak gunu Lama'nin planli plansizliklari sonucunda markette cilek bulamayinca cilekli puding kullanmaya mecbur kaldim. Bu yaz Turkiye'den getirdigim Ulker icim cilekli puding :)
Simdi gelecek paragfar matematik dersine giriyor, matematik carpma bolme fobisi olanlar okumayabilir :P

Kucuk bir pasta yapmak istedigim icin pandispanyada 2'li denklemi kullanmak lazim yani 2 yumurta,2 fincan un,2 fincan seker... Puding ekleyecegim icin de un ve sekeri yarimsar fincan azalttim malum pudingte hem nisasta hem seker var.1 fincan toz puding de ekleyince kati madde ilavem 4 fincan oldu. Matematigi oldum olasi severim:)
1 pakette tam 2 fincan toz puding varmis:) Tamami 4 bardak soguk sutle yapiliyorsa, yarisi 2 bardak soguk sutle yapilmali:) Bu denklemi de cozdum pudingi hazirlamaya hazirim! Bardaklarimizin buyuklugu farkliydi sanirim:) Hem krema olarka kullanacagim icin her halukarda daha kati bir kivam bastan hataliyim.Vel hasili kelam bu puding kardes sulu gibi oldugundan krema vazifesi goremedi:(

Tarife gecmeden once sozun ozu Cilek aromali Pandispanyayi cilekli pudingle susleyince Cileksiz Cilekli Pasta ortaya cikmis oldu :) nasil da gelecegi gormusum hehe tartisilir:)

Cileksiz Cilekli Pasta bak bak bak ismi de hazir:D

Cilekli Pandispanya
2 yumurta
1.5 fincan un
1.5 fincan seker
1 fincan toz cilekli puding
0.5 paket kabartma tozu

#Her zamanki gibi seker ve yumurtayi cirpiyoruz ~10 dakika ,elimiz kolumuz yoruluyor :)
#Cilekli pudingi ekleyip biraz daha cirpiyoruz.
#Kabartma tozlu unumuzu azar azar ekleyerek tahta kasikla putursuz pandispanya hamurumuzu hazirliyoruz
#360F'de pisiriyoruz
Pisirdik ve de firindan cikardik o da ne! Atom(beze) gibi bir kivami var bu kekin aaaaa ustume iyilik saglik! Ama mis gibi cilek aromasi hissediliyor yani:) Puding miktari daha az olsaydi sorun olmazdi galiba.Bir arkadasla kek yaparken evde kakao yoktu onun yerine kakaolu puding kullanmistik pek guzel olmustu :)

Ikiye bolmeye calisir gibi oldum hemen vazgectim:P Soguduktan sonra sutle islattim altini ustunu napiim :)
Sut orani yuksek pudingi de dokunce ustune tahmin edin yaniii.... Ayse nasil olsa mutlu oldu diger pastayi gorunce ya bu is sabaha kalsin dedim, attim buzdolabina.Gerisini biliyor ve goruyorsunuz:)
Sevgiler

29 yorum:

  1. Bir de kesit gorunum rica etsek de yorum yazsak???

    YanıtlaSil
  2. Lamacım Merhaba
    kendine haksızlık etme bence hiçte fena görünmüyor pasta. yıldız meyvelerde çok şık durmuş.eline sağlık.

    hesna

    YanıtlaSil
  3. bazen olur boyle seyler uzulme sen.Dusunceli teyze olman tatli dilin cocuklara yeter.seni gordukce benimde kizlarimin da teyzesi olsaydi demeden edemiyorum inan.Yinede masallah sana.

    YanıtlaSil
  4. Ay meyvesi yok mu Lamacim, Gulen-ay-in adina uygun olurdu :) ama bu da guzelmis. Macerali olmus pasta ama tadi guzeldir eminim.afiyet olsun
    Kucuk hanima cok guzel bir yasam diledigimi ilet lutfen.
    hoscakal

    YanıtlaSil
  5. Berceste Hanimcim,
    Icin fotosu yok sekerim bu haliyle yorum yapacaksaniz buyurun :) Sen soylemeden ben soyleyeyim hemen bir tanesini: pastayi rukush buldun degil mi:P

    Hesna,
    Cok cok tesekkur ederim moral verdin :)

    Umran,
    Demek kizkardesin yok:( Ablalarin, teyzelerin yeri bir bayan icin cok ozel bence. Senin yok ama ne guzel kizlarin 3 kiz kardes birlikte buyuyor ve ilerde torunlarinin iki tane teyzesi olacak -teyze sayisi artar belki de himm? Neyse ozele girmeyeyim :)-
    Sicak mesajin icin tesekkurler,
    Sevgilerimle

    Anonymous,
    Aynisi benim de aklima geldi ama simdilikoyle bir meyve bulamadim, sen bulursan haber ver:)
    Tadi bana fazla sekerli geldi her zamanki gibi ama pasta dedigin boyle olur diye bencillik yapip az seker katmiyorum. Ayrica tadiyla ilgili olarak cilek aromasi tam istedigim gibi hissediliyordu.
    Belirtmeden gecemeyecegim adini sanini bilseydik ne guzel olurdu:)
    Hoscakalasin;)

    Kendimle beraber herkese iyi guzel gunler, geceler diliyorum....

    YanıtlaSil
  6. var ya pastanın yerinde olmak istemezdim...tadı güzel mi,herkes keyifli mi, çocuklar gülüyor mu??? tamamdır o zaman.not: hala beni çok güldürüyorsun...sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Lutfen bana acima! Ben gururlu bir pastayim!

    Lama'nin notu: Iyi birsey dedigine suphem yok da okuyunca birden aaaa niye pastanin yerinde olmak istemiomus dedim ama bu pastanin meselesi diye araniza girmek istemedim. Aranizda halledin peceteciim :)
    Allah, hepimizi guldursun ne diim:)

    YanıtlaSil
  8. merhaba Lama , bu nasil güzel bi pastaa...off offf..gecenin bu saatinde nasil canim cekti..zaten bende sans yoktur..hep geceleri denk gelirim böyle müthis lezzetlere :)) cidden nefis görünüyo ellerine saglik..cileksiz cilekli pasta :D hihiih...bu arada toz almaya gerek kalmayan icadinizi ahh bi yap ilk alan ben olucam..süper bi fikirr yaa...cidden cok hosuma gitti...kocaman sevgilerimle...yine gelicem :)) sanirim orda aksam saatleri ...iyi aksamlar diyim :)))

    YanıtlaSil
  9. Eee kendini bilmek ayri nimet tabii :D Ben soylemeden soylemis ama bu sefer bir rukusluk yoktu :)
    Icini de biz gormeyelim diye yok ettin demek :P Yildizlarini sevdim bir kerem...Un koymayip isi puding ile idare etseymissin demekten de alamadim kendimi :P Yediniz bitti ise, kelimeler yetersiz!

    YanıtlaSil
  10. Optio Hosgeldin efendim,
    Pastayi begenmene sevindim senin dogumgunun ne zaman sana da yapim bi tane ,nasil olsa yiyen var evde :D
    Yine beklerim bak, bakarsin birlikte mucitlikler yapariz haha;)

    Berceste,
    Pastayi rukus bulmadin demek, bir dahaki sefere daha buyuk bir ozenle calisacagimdir soz :P
    Puding olayini dikkate alacagimdir, ne de olsa yillarin tecrubesisin :)

    YanıtlaSil
  11. perde arkasini tam olarak bilmiyorum, ama bir tatli-sever-yer olarak ben tadini cok guzel bldum, hatta diyebilirim ki top 3'e girebilir su ana kadaryediklerim arasinda.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Lama,

    Kirk bir kere masallah sana. Su siteye her girdigimde sana hayran kaliyorum. Hangi arada bunlari yapiyorsun, ustune bi de boyle guzel guzel anlatiyorsun. Ellerine saglik hocam :) Heyecanla takipteyim seni :)

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık çok güzel olmuş bay lama nın ilk yorumu sanırsam senin yemeklerini yeyip de yorum yazıyorsa demek ki tadıda güzel olmuş demektir ellerine sağlık kocamaaaaaaaaaaaaaaaaaan öptük kjdsghgf7wq3tyjcbyrıfıwokıjfue4uej kdejfıu48 ej8odpssğğsğssğ*0

    YanıtlaSil
  14. Bizim tatlı Lamamız üzülmüş. Ama boşuna üzülmüş. Ne de hoş bir pas da olmuş. O yıldız meyveler çok ilginçmiş ama. Star friut.
    Hem bak bay Lama da çok beğenmiş pastanı. Lendine haksızlık etme. Düşünceli teyze Lama.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Sayin Bay Lama,
    Bu kadar cok sevdiginizi bilmiyordum, demek ilk ucte...Afiyet olsun

    Semracigim ya,
    utandirdin beni. Cenem var biliyorsun onu satirlara dokuyorum iste:)
    Fuzel sozlerin icin cok sagolasin

    Ablacigim
    Bay Lama daha once "bir dost" imzasiyla yorum yaziyordu, adini ilk kez kullandi:)
    Ben de sizi optum...

    Ayse Gulenay,
    scge hwelwd ghefkv gufv dgeuikf vbgh ffhgsaet

    Rabia,
    Tesekkur ederim,
    Benden de size sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. allah ne muradın varsa versin!!!sayende siteyi toparladım. sende ulu lamalık var´diyorum. saygılar...

    YanıtlaSil
  17. ben her zaman gelirim..dogumgünümde taze bitti :)) 28 araliktaydi...ama seneye isterim pastami :))) tesekkür ederim...görüsmek üzere :)

    YanıtlaSil
  18. Pecete Hancimcim,
    Sayemde siteni toparladin? Hadi ya,naptim ki!
    Haketmedim ama Allah duani kabul etsin ne diyeyim :)

    Optio,
    Seneya omrumuz yeterse yaparim bir pastacik lafi mi olur:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Lama'cigim amma uzuldun yaa. Ugrasmissin da o kadar, ne kadar cici bir teyzesin sen. Canim, bu meyvalari ilk Malzeyadaki Aysegul'un sayfalarinda okumustum ama hic almadim daha. Demek adi star fruit'mis. Ellerine saglik, sevgilerle,

    YanıtlaSil
  20. merhaba lama, mimledim seni. Eğer kabul edersen keyifli yazını merakla bekliyorum.

    aintabsofrasi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  21. Ya benim dogum gunume de az kaldi.simdi baslasan 2 aya anca yetisir dimi gulum. Ama varligin yeter
    Gonul ne pasta ister ne pastahane, Gonul lama ister gerisi bahane...

    YanıtlaSil
  22. Tuba cok sagolasin, iyi bir teyze oldugum soylenir;)

    Gece Kusum,
    Lama hizlidir dolayisiyla 2 ay degil 2 saat surmez pastanin hazirlanisi,icin rahat olsun;)
    Tekerlemeni cok sevdim izninle sitede kullanacagimdir:)

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Naile,
    Lama'yi cok cici tanimladigin ve dusunup mimledigin icin cok sagol-normalde bu ifadeden ne kadar urkeriz degil mi!
    Davetini tabi ki seve seve kabul ediyorum ama su aralar kendimle aram pek iyi degil, kendimi de cok kotulemek istemiyorum ;)
    O yuzden izninle biraz ertelemem gerekecek..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  24. Merhaba, özellikle meyvesi dikkatimi çekti. Hani şu marketlerde görüp görüpte denemediğimiz meyve bu. Tadı nasıl acaba? Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Sevgili LAMACIĞIM;bir kere pastayı ucuz kurtarmışsın;)Hele adının alangirli oluşuna bittim...Yıldız meyvalarını tam soracaktım ki postun altlarında bahsetmişsin.Yine de tebrikler.Çocuk sevindirmek gibisi yok derler ya...Tamam yırttın işi..Cennette görüşürüz...Benim de buna benze bir AYŞEN PASTAM vardır arşivimde...Ama olsun ben Ayşen'in gözünde bir mükemmel teyzeyim ya kim tutar beni;)Ha bu arada Lamacığım bana yorumuna naçizane bir ödülle! cevap verdim..Almak istersen Ödül gecemiz sen yoruma cevabını okuduğun an;hemennnn;))

    YanıtlaSil
  26. Ee lama kardiss:)benim dogum gunumede saydim tam tamina 20 gun warr...BEnde pasta istiymm.Ayse Gulenay'a varda aysesiz Gulenay'a yokmuuu:((
    benimki soyle olaysiz bi pasta olsun.bide bay lamanin top ucunde olsun pls:)hehehuuheheuu

    YanıtlaSil
  27. selamlar
    çok güzel ve göz alıcı bir pasta ellerinize sağlık


    http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  28. Herkese mutlu bir pazar gunu sevgili Seyirciler:)

    Lavantin kardesim,
    Meyvenin tadini pek bilmiyorum desem inanir misin:) Incecik bir dilim yemistim, bir de pastanin uzerinde bir dilim yedim topu topu:) Ben meyve yemiyorum malesef:(
    Ama sorunu cevapsiz birakmayacagim elbette!
    Cok baskin bir tadi yok, hos ama. Bazen cok eksi olabiliyor diye de duydum,bilginize:)

    Turkiye'de hic gormemistim ben yildi meyvesi, e insanin gozu meyvede olmayinca:)


    Hulyaaaaaaaa,
    Komiksin ne diyeyim. Hediyelerinin devamini dilerim kih kih :P

    Gulenaaaaaaay,
    Allah nasip kismet ederse, hesapladim LamaMutfak'a gelmene tam 14 gun kalmis. Icimden geldi de hesapladim :D


    Esra,
    Pastayi goz alici bulmana cok sevindim:) Sagol varol!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  29. merhaba inanilmaz guzel :) bu pasta burada yildiz meyve yok ama kiwiyi keserek yapabilirim sanirim :) yada mangoyu bakalim denciem ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)