16 Temmuz 2012 Pazartesi

Iftar davetleri icin fikir




Ofisten arkadaslari davet ettigimde, burger yarismasi plaketimi kullanarak menu hazirlayip, masanin bas kosesin oturttugumu soylemistim. 
Arka yuzune de gelenlerin ismini yazip hatira saklamaya, hatta mumkun mertebe bunu devam ettirmeye karar verdim. (Misafirlerin imzalarini da alabilirsiniz/ isimlerini yazmalarini isteyebilirsiniz.  Orjinal fikir ama herkese de yapilmaz, hoslanmayanlar olabilir)
Neden Ramazan icin de yapmiyayim diye dusundum ve bu fikri sizlerle de paylasmak istedim.
Genel taslak hazirlayip, hergun elinizle menuyu doldurabilirsiniz. Ister masaya bir tane ya da herkese ozel yazip pecetelerin yanina/ ustune koyabilirsiniz, Uluslararasi bayanlar aksam yemegi davetinde oldugu gibi
Benim plaketim yok,, nasil yapsam diyorsaniz, resim cerceveleri kullanabilirsiniz. Masanizda son donemlerde cok yaygin oldugu gibi "tema" varsa, ona uygun bir cerceve ile, gayet $ik bir sunum yakalayabilirsiniz.

Elle yazmak daha iyi bence ama, blgisayar ile hazirlayip cikti almak isterseniz hazirladigim iki taslak burada. Yukarida genel; asagidaki daha dini icerikli :) Arapca ve Turkce anlami ile iftar duasi ve  Esma-ul husna kismi var. Boylelikle her gelen misafirinizle beraber Allah'in bir ismini ogrenmis olursunuz.


5 gun kaldi , Ramazan'a....

3 yorum:

  1. Fikir süper..paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. tatlım gayet güzel bir fikir.bende bazen minik kartlara hadisi şerifler yada güzel sözler yazıyorum.her keze farklı farklı.çok güzel oluyor.masada her kez kendi hadisi şerifini okuyor.buda bir fikir olabilir

    YanıtlaSil
  3. Fikir tabi ki de guzel ama menudekiler daha muhim, ne yapacaksin bize iftara?
    not: benden boyle fikirler bekleme sakin, Allah ne verdiyse yersiniz :))

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)