15 Temmuz 2012 Pazar

Turk Cay Partisi # ?


Hafta sonu ofisten arkadaslari agirladim.
Bazi sebepten dolayi az cesit yapmaya karar vermistim. Sebeplerin basindaya bancilar icin bizim en basit soframizin bile ozel olmasi geliyor. Hem yeni tatlar oldugu icin  hem de genelde hazir urunler, abur cubur ile parti agirladiklari icin bizim ev yapimi yiyecekler gozlerinde buyuyor. 
Dusundugum gibi de oldu. Masayi gorur gormez "Ayy cok sey hazirlamissin, ay cok vaktin gitmistir" diye baslayan tepkileri, "cok guzel, cok leziz, hepsini cok sevdim" diye devam etti. (Burada yaptigim yemekleri degil; Turk Mutfaginin, kulturumuzun guzelligini vurguluyorum, yanlis anlama olmasin)
Her yil geleneksel duzenlenen Yunan Yemek Festivaline topluca gideriz. Orada Turk yemeklerine benzerligi konusmustuk zaten. Baklava da, ispanakli borek de Yunan versiyonlarindan (baklava/ spanakopita) daha cok begeni aldi.

Mutevazi menumuz:
Patates salatasi
Ispanali rulo borek
Baklava
Cemenli kanepeler
Humur, kraker :) (Amerikalilastiramadiklarimizdan misiniz?)
Lokum ve tabi ki Turk cayi.


A bir de Z pastamiz vardi. Eski fotograflara bakan Z. kiz, ilk dogumgunu icin yaptigim Z pastayi gorunce istemisti.  Az kalmis olmasina ragmen misafirlerle de paylasti.


Cemen icin: Ev tipi salcanin (artik Turk markete de geldi, yasasin!) icine ceviz, zeytinyagi, baharatlar koyarak hazirladim. Sarimsak katmadim, kokusal sebeplerden ;)



Burger yarismasi plaketimi kullanarak menu hazirlayip, masanin bas kosesine oturttum. Misafirlerin cok hosuna gitti, ozel fotosunu bile cektiler:) Bu konuyla ilgili yeni yazi yakinda!


Bir de kucuk ani not duseyim. Masa ortusu, kumas peceteleri cok begendiler, muhabbeti donddu biraz, Turk tesktili filan. Hintli arkadas " hep masada mi yiyorsunuz?" diye sordu. Ben de evet dedim. Onlar hep TV karsisinda koltukta yerlermis:) Cogunluk oyleydi gerci. Neyse ben 'hep boyle yeriz' deyince, her gun oyle suslu ortulu, pecetli, $ik sofralarda yedigimizi sanmislar. "Ay yok!" dedim, bu "bu size ozel:) misafir gelince boyle !"

3 yorum:

  1. Lamacim bizi ne güzel temsil etmissin... Sevgilerime...

    YanıtlaSil
  2. güzel bir davet ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ama onlar için bu tür şeyler inanılmaz özel ve farklı, ben günün birinde Fransız bir arkadaşım için ıslak kek yapmıştım da gece boyunca teşekkür etmişti.Halbuki bizim için ne kadar da normaldir değil mi :)

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)