21 Ekim 2006 Cumartesi
Taze fasulye ve Kavrulmus Makarna
Bu aksam iftarda evde olmayacagiz ama ne zamandir dolapta ve aklimda olan fasulyeyi pisiverdim. Sagolsun Amerikali bir arkadasim tarladan kendilerine sebze toplarken bize de almisti domates, kabak, patlican, dereotu ve fasulye! Taze taze fasulyeye nasil sevindim,nasil mes'ut oldum anlatamam :)Fasulye alti ustu niye bu kadar evindin demeyin, Amerika'da hatta genel olarak yurt disinda yasayanlar bilir buralarda sebzenin tadi Turkiye'mizdeki gibi guzel degil. Tarladan alinanlar gercek alisik oldugumuz tada yaklasiyor biraz...
Neyse, dun aksamki iftar konuklarima hazirlayacaktim yetismedi,kismet buguneymis :))
Annem usulu gercekten kolay tarifimiz soyle ki:
Tencereye sira sira sogan,fasulye,rendelenmis domates konur.Evde bol kirmizi seven birileri varsa bir miktar salcali su da ilave edilir.Uzerine zeytinyagi ve tuz serpilir. Haydi pissin fasulye! Altini kapatinca hafifce karistiriniz ki sebzeler kaynassin. Yanina pilav himm,super !
Ben pilav yapmadim simdilik,ama sizler icin degisik bir makarna onerim var: Kavruk Makarna.
Bir arkadasimda gormustum.Eriste gibi tadi ve alacali rengi cok hosuma gitmisti...Daha once pisirdigimi hatirlamiyorum ama tadi aklimda kalmis olacak ki gecenlerde denedim.Pilav usulu makarna diyebiliriz. Normal yonteme gore ugrastirici tabi(lamaya gore degil yaniii!) Yagi ,tercihen tereyagi, tenceremizde eritip makarnayi ekliyoruz ve bir guzel kavuruyoruz. Kimi makarna kahverengimsi bir renk aliyor ya benim cok hosuma gidiyor... Kavrulma isleminden tatmin oldugunuzda suyunu ekleyin. Eger suyu fazla koyup suzmek zorunda kalirsaniz mis gibi tereyagli besleyici bir suyu heba etmis olacaksiniz o yuzden miktari iyi ayarlayabilmek iyi olur. Dedim ya, pilav gibi... Katilan malzemeler ancak servis icin tabaga alirken tencereyi terkedecek:) Sosa gerek yok bu haliyle yiyiverin derim...
Bu arada "L" tabagim nasil sevgili seyirciler :))
Guncelleme Bu makarnanin adi "Kimyaci" Makarna imis Hulya kardesim oyle dedi. Yorumlardan takip edebilisiniz ;)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
sevgili lama;
YanıtlaSilfasulyeden ansil canim cekti.seneye bende ekicem bahceye insallah,cok olursa yollarim size upsle:)
hey bu makarnayi biliyourm ve bunun adi kimyaci makarnasi,inan bana.biz butun kimyacilar bir araya geldigimizde bu kavurma makarnayi yapiyorduk,adi kimyaci makarnasi yani kavruk makarna degil.bilesin:)
sevgiler
Hulya Bacim,
YanıtlaSilGel yiyelim demek cok isterdim ama bitti bile! bay Lama sagolsun kendi payindan bana da verdi ama yine de doyamadim :(
Senin bahcene ek bolbol,tursu bile yapariz degil mi:) Domatesten filan tursu yapmistin sen zaten hatilardim ve kiskandim simdi :))
Bu kimyaci makarnayi bilmiyorudm,halbuki evde iki kimyaci var :)) Neden kimse bize soylemedi? Ama inanirim tabiki cunku bu yaziyi goren ilk arkadasim -kimyaci- makarnayi universiteden bildigini soylemisti.Zaten benim ogrendigim arkadas da kimyaciydi..taslar yerine oturuyor gordun mu:))))
Kendini bayram temizligi,tatlisi cok yorma oldu mu?
Sevgiler
lAMAcim o zaman gel adini degistrip blogda kimyaci makarnasi yapalim:)demek sizde kimyacisniz,bizde evde iki kimyaciyiz,ne guzel:)birde yeni resminie bayildim yandaki
YanıtlaSilRasocuuum,
YanıtlaSilBen bu satirlari yazarkene senin karnin tok olacak:)Fasulye mi yedin yoksa iftardaaaaaa???
Senin de bayramin kutlu,mutlu, mubarek olsun sekerciim.
Bi arkadas vardi "bayram zaten mubarek ,niye tekrardan mubarek olsun diyorsun" der killik yapardi.kulaklari cinlasin :D
Hulyacigim,
Akraba da cikacak miyiz bakalim yakinda,bir suru ortak nokta :) Iki kimyaci var demek sizin evde de himm.. Allah patlamalardan korusun :)
O resmi herkesler begeniyor, hatta buraya koymami Raso onerdi,yakismis dimii :) Entel bayan Lama kitap okusun, Bay Lama keyfine baksin! Aslinda elinde sigara vardi sansurledik, anlasilmiyor dii mi :)
Sevginin en kocamanlarindan...
Başka bir kimyacı olarak, ben de bilmiyordum kimyacı makarnası olduğunu sevgili Lama:) Eski iş arkadaşlarımdan birinden öğrenmiştim yıllar önce. Eline sağlık, özellikle Ramazan'da hiç fasulye yemedim, en kısa zamanda yapayım. Sevgiler.
YanıtlaSilBir kimya moh olaraktan ben de duymamisim bu makarnanin adini. Ama kimyaci adam olculerle calisir Lama kardis, yok mu bunun olcusu felan?
YanıtlaSilTum kimyacilar toplandik, toplandik, toplandik
YanıtlaSilBiz bu blog aleminden hoslandik hoslandik hoslandiiiiikk
Nasil sarki ama :))
E muendiz hanimlarimiz B ve B de gelmis tam olmus cidden :-)
Bercestecigim,
ben de olcu yoktur ki vereyim :( Lama Mutfagi dogaclama acemi tariflerin yeri malum ;)
Bir domates, yarim sogan kullandim; fasulye ne kadardi bilmiorum cidden ;toplam iki tabak cikti zaten...
Afiyetler bol sekerler olsun kimyaci bacilarim....
cok minmyaci muhabbeti yaptik diger arkadaslar bozulmasin ama bende hic olculu yapamiyorum,aslinda sebebi kimyaci oldugumuz icin:)goz kararimiz cok iyi:)
YanıtlaSilKimyaci,kiymaci her turlu -ci -cu'ya kapimiz aciktir Hulyacigim, neden alinma olsun,,makarnanin ismi oyleymis:P
YanıtlaSilYeni resmin de cok hos olmus, senin gozun yukseklerde zaten anlamistim ben :)))
Sevgiler
Maaşallah 2006 dan bu yana ne güzel şeyler eklemişsiniz..
YanıtlaSilDarısı başımıza..:)
sevgiler