28 Kasım 2006 Salı

Fast-A-Thon

Herkese Selamlar,


Dun aksam cok keyifli ,cok mutluluk verici bir programa katildim "Fast-A-Thon". Turkce'ye birebir ceviremem sanirim ama aciklamaya calisayim:)
Fast Ingilizce'de oruc tutmak anlamina geliyor (hizli anlami da var ama o konumuz disinda) "A-thon" da bu etkinligi tasvir eden bir kelime ki yardim olayi oldugunu vurguluyor.Mesela phone-a-thon diye de birsey cok yaygin ki telefon acarak yardim etmis oluyorsunuz. Bu bahsettigimiz fast-a-thon da musluman olan olmayan insanlara"bugun oruc tutun, baskalari sizin adiniza yardim kuruluslarina para yardiminda bulunsun" deniliyo.. Kisi basi sanirim 1$ idi bu sene yapilan yardimlar. Az gibi duruyor ama tum Amerika capinda 250 universitenin katildigini dusundugumuzde damlaya damlaya gol olur :) 50.000$gibi bir miktar toplaniyormus yillik. Allah bereketini versin:)

"Islamic Relief" adinda Fakir-ac insanlara yardim etmeye calisan bir kurulusa gidecekmis bu seneki toplanan para.Kisa bir video izledik, Pakistan depreminden sonra ornegin, bu bolge icin cok hummali calismalarda blunmuslar.
Gecenlerde Nijer ile ilgili gordugum bir videodan sonra aclik,ozellikle Afrika'daki insanlarin cektigi zorluklari hatrlamis oldum:( Biz burda o yemek senin,ay bu tarif benim deyip bolluk icinde yasayip blog blog gezip midemizi tatmin yollari ararken,oradaki insanlarin,hem de milyonlarca! yiyecek bir lokma bulamamasi... Sadece dusunup,onlar icin uzulmek yetmiyor.Ufak da olsun birseyler yapabilmek,yapmaya calismak lazim degil mi? Ay ben is basardim demek istemiyorum asla, yanlis anlasilmasin! Dune kadar farkinda bile degildim belki de! Amerikali musluman bir arkadasim onceki gece soyledi de katilabildim,o kadar ilgili, bilincliyim ki haberim bile olmayacakti nerdeyse:(
Masamizda ilk kez oruc tutmus,bu ise girerken bunun bir musluman olayi oldugunu bile farketmeyen arkadaslar vardi "Ilani gordum,tamam fakir insanlar icin aksama kadar yemek yemeyivereyim ne olcak ki dedim,ve katildim" diye ifade ettiler :) Ne kadar guzel... Seneye ben de yabanci arkadaslarima soyleyip tesvik etmeyi dusunuyorum,Zaten kisin erkenden iftar oluyor :)

Gordugunuz fotolari cok kisi gelmeden cekmistim.Inanmayacaksiniz ama erkenden gittim,hatta gorevliler haricinde cok az kisi vardi :P Yesil-beyaz guzel bir dekor vardi, peceteleri bile yesil-beyaz simetri icinde hazirlamislar estetk olmustu. Iki balon su an bana bakiyorlar hatta,kendileri ucabilme ozelligine de sahip...

Biraz da mideyle ilgili anlatayim mi? Yemekler "Happy Greek" (Mutlu Yunan) lokantasindan geldi.Degisik bir secim degil mi? Bizim mutfaga cok benzeyen bir suru yemek vardi tabi ki:) Daha once denemedigim icin yemek iyiydi kotuydu diyemem ama gozlemlerimi paylasacak olursam:

~Ellerindeki bezelye-havuc garnitur karisimlarini bitirmek icin oldukca ugrasmislar sanirim. Bizimkinin 5 kati buyuklugunde sarmada bile bezelye-havuc vardi!

~Kisirlik bulgurun icine de bu garniturden katip adina kuskus demisler ki ilginc geldi.

~Bizim icli kofte "falafel" adiyla Akdeniz mutfaginda, Orta dogu mutfaginda cok yaygin,tamamen veji ici yemyesil bir versiyon menumuzde yer aldi.

~Kozlenmis patlican salatasi, Havuc salatasi,icinde zeytin(!) bile olan turlu menuden diger birkac ornek.

Nasil da bir celiski degil mi? Farkilere yardim icin bir araya gel,onbes yirmi cesit yemekten ye de ye :( Bizim okul mezunu Amerikali misafir konusmaci, orucla ilgili kisa konusmasinda "Oruc insana acligi ogretir ifadesine katilmiyorum,Aksam sizi bekleyen nice yemeklerin oldugunu bilerek,gunduz ac kalacaginizi bilerek gece kalkip guzel yemeklerle karninizi doyurarak acligi anlayamazsiniz! Ne zaman kursagian bir lokma ekmek girecegini bilmeyen kucuk kiz ,acligin ne oldugunu biliyor,ona sormalisiniz" dedi. Geyik ile ciddiyet arasinda gidip gelen bu yaziyi bir artik bitireyim.


"Yemek blogusun,amacinin disina cikip baska yerler de yaziyorsun" diye dusunen; Hayatta 'mutfak ve mide ve pembe rengi' haricinde seyler duymak istemeyen sahislar kusura bakmayin, pek size gore bir yazi olmadi sanirim.

32 yorum:

  1. Merhabalar iade-i ziyarete geldim. Siteni dolaştım. Çok güzel gerçekten. İnşallah tekrar görüşmek dileğiyle, sevgiler Ebru


    www.blogcu.com/mutfaksepeti

    YanıtlaSil
  2. sevgili lama;
    blog yemek blogu olabilirde biz sadece yemek yiyen ve yemek pisiren varliklar olmaigimiz icin boyle bir elestiri elbet olmaz,cok begendim yazini,bizim burda varmi bakicam,konusmayi yapan insan dogru diyor,aksama yiyicegimizi biliyoruz,ama yinede biz muslumanlar icin orucun anlami gunduz ac kalip aksam yiyip 30 gunu oylecene gecirmek kadar basit degil elbet.

    ama haklisin bazen yemek icmek hep ana gundemmis gibi olyor,ben cok hissediyorum yani..

    berceste gibi yazmissin,gecende de berceste bana lama gibi tarif vermissin diyordu:)

    YanıtlaSil
  3. selamlar..
    bende bir iade-i ziyaret yapak istedim ve cok hoş bir siteyle karşılaştım..ne güzel bir sayfa düzenlemişsiniz!!
    bir dahaki ziyaretime kadar hoşçakalın!
    derya

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Lama,
    Yazının içeriğini çok beğendim,bizlerle de paylaştığın ellerine gönlüne sağlık.

    Her ne kadar yemek üzerine dayalı da olsa bloglarımız bu tür bilgileri paylaşmak çok güzel.Gönlüne sağlık.Aslında her türlü bilgiye ve başka paylaşımlara açık bir yer eleştiri de olsa güzel yönde olacağından eminim.

    Tekrar teşekkürlerimi iletiyorum,mutlu bir hafta diliyorum..Sevginiz bol olsun..Gül

    YanıtlaSil
  5. Benim güzel gönüllü yeğenim,Lama:
    Demek ki dün sahurda bana yorum yazmanın nedeni bu imiş. Bu girişimin birilerinin midesine aş olarak geri döndü,ne mutlu sana..

    Zaman zaman beni de düşündürüyor yemek blogları...Bu nedenle kendimce aldığım bazı kararlar var.Bunların ne olduğunu burda söylemiyeyim..Belki özel bir yazışmada anlatırım sana...

    Sevgiyle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Hanimlar guzel yorumlariniz ve desteginiz icin tesekkurler.
    Gecende bir arkadasimin "amacinin disina cikan yazilar yaziyorsun" demesi beni biraz kirmis/kizdirmis vb hatta cumartesi farkedenleriniz olmustur,blogu kapamistim.Sonucta herkes hosuna gideni elbette. Amacim herkesii memnun edeyim aferinini alayim degil ,bu mumkun de degil zaten:)
    Mideyi doyururken,gonlu de doyurmak cok onemli hatta daha onemli degil mi?
    Iyi dileklerimle,
    Hurmetler

    YanıtlaSil
  7. Hosgeldiniz Ebru ve Derya,
    Begenileriniz ifade ettiginiz icin cok tesekkurler,yien gorusmek uzere:)

    Hulyacigim,
    Fast-A-thon'ui MSA(muslim student association=musluman ogrenci birligi) duzenledi (ilk kez onlarin bir etkinligine katilmis oldum bu vesileyle )Sizin ordaki universitelerde MSA varsa -ki buyuk ihtimal vardir- bilgi almaya calisabilirsin.Ben de ogrenirsem haber veririm insallah sana.
    Berceste de son gunlerde cok deginiyor bu tur yardim olaylarina sagolsun.Biz muslumanlar sadece ramazanda, sadece zekat fitre verirken hatirliyoruz gibi bir tesbiti vardi,yurekten katiliyorum. Her zaman yardimi oneren hatta emreden bir dinin mensuplari olarak ,bizim de cok gayretli olmamiz lazim bu konularda elimiz ulastiginca,gucumuz yettigince....

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Gul,
    Cok tesekkur ederim.
    Hep birbirimize guzel,hos ,tu tu tu diyemeyiz ya,insanoglu sasar beser yanlis yapar.Dolayisiyla Lama olumlusunu tercih etmekle beraber elestirilere aciktir efendim :)

    Munevver Teyzem,
    Malum Ramazanda tutamadigim oruclar var,o yuzden tutmayi planliyordum zaten, Fast-A-thon'u duyunca da kacirmayayim dedim:) Sizin tecrube ve ince dusuncelerinizi ogrenmek isterim, yakinda ozelden irtibata gececegim haberiniz olsun:)
    Saygilar

    YanıtlaSil
  9. Müslümanlığın dışında bazı inançlarda da oruç tutmak var, sol yan komşum bir ara böyle bir deneme yaptığını ve çok zor olduğunu söylemişti. Hatta onlar su içebiliyorlar. Herkes denk gelmiştir sanırım, oruç tutmayı anlatırken ilk soru su içmiyor musunuz, nasıl dayanıyorsunuz oluyor genellikle. Sağ tarafta oturan komşumla da Ramazan sonrasında konuşurken onların da ayda 1 gün oruç tuttuklarını öğrendim. Bir akşam yemeğinden ertesi akşam yemeğine kadar ve su da içmeden. Bağlı oldukları kiliseye o gün yemek için harcayacakları parayı bağışlıyorlar. Bu gelirler de ihtiyacı olan kişilere gidiyor yine kilise aracılığı ile. Böylece aç olanların durumunu anlamış, hissetmiş oluyoruz demişti bana açıklarken. Çok hoşuma gitmişti.

    YanıtlaSil
  10. lamacim gunun ne kadar bereketli gecmis.Her kim ne demisse sen aldiris etme .Her nekadar bloglarimiz yemek bloglari olsada sen de biliyorsun ki hayatimiz yemekten ibaret degil.eger bir seyler paylasiyorsak birbirimizi anlayip dostluklar kurabiliyorsak,gitmemiz imkansiz mekanlara pc araciligi ile gidip sevgiyi,hosgoruyu bulabiliyorsak bloglarimiz sayesinde.
    Yazini begeniyle okuyup seni takdir ettim.Amerikanin bir kosesinden diger kosesine sevgiler.....

    YanıtlaSil
  11. Bloglari paylasmak icin acmadik mi biz? Kendimizce iyi, guzel gordugumuz, begendiklerimizi arkadaslarimiz, ailelerimiz, tanimadigimiz ama sevdigimiz sanal ziyaretcilerimiz icin... O nedenle icimizden ne geliyorsa onu yazmak hakkina sahip degil miyiz? Lama mutfakta mi yasiyor omru boyunca? Bugun aldigi bir kararla artik tarih yazacak olamaz mi? Ozetle blogger'dan hediye aldigimiz bu alanlarda icimizden geleni paylasmak hakkini ancak blogger alabilir bizlerden...Icinden gelenleri, gonlunce yazdigin icin buradayim ben, yemek tariflerinden, kisisel goruslerinden, inanclarindan cok...Boyle gittigi surece de ziyaretlerime devam edecegim. Yemek yazmadigin zamanlarda daha cok yazacak cumle kuruyorum hem bak :)
    Guzel bir amac icin, hos bir uygulama, benim gorduklerimde eglence vardi, eglenerek yardim topluyorlardi, seninkinde ibadet var... Paskalya doneminde Hristiyanlar sevdikleri yiyecekleri yemeyerek ya da sevdigi seylerden uzak durarak oruc tutuyor benim bildigim. Bir arkadasim, kizinin arkadasi yatagini, uyumayi sevdigi icin o surede yerde yattigini, yatagindan uzak durdugunu anlatmisti! Yeni yazilarini bir de su bahsettigin videoyu bekliyoruz Lama yardim basinda :)

    YanıtlaSil
  12. Lama'cim,
    Oncelikle cok guze bir yazi yazmissin.Bende bu fast-a-thon olayini saniyorum gecen yil Columbus'ta Osu da duymustum ve hayran olmustum.Hatta bu organizasyon icin bir kac Amerika'li arkadasa teklif goturmustuk.Baska bir dine mensup birinin belkide kendine hicde ait omayan bir inanisi sirf hayir icin yapiyor olmasi bana cok hayranlik verici gelmisti.Heleki yemek yemege bu kadar duskun bir millet icin...Insallah cok daha yuksek rakamlara ulasmak nasib olur.

    Sen seni kizdiran yada kiran kimseyi kafana takma.Boyle konular icinde blogunu kapatmak gibi bir yanlisa dusme.Biz burada cok guzel dostluklar ediniyourz,elimize bu firsat verilmis.Evet isimleri yemek altinda ama bu demek degilki baska seyler yazamayacagiz.Bende nasipse bu yil kurban olayini ve Nijer'yayi boguma tasima istiyorum.Isteyen istedigini dusunmekte ozgur..Begenmeyen girmez okadar...

    Tekrar aklina ve yuregine saglik...

    YanıtlaSil
  13. ne güzel yazmışsın.. zaman zaman değil mutfağa her girdiğimde dusundugum seydir bu hep.. bazen ben ne yapiyorum dedigim bile oluyor.. yeni tadlarmiş, diger bloglardaki yemeklermiş..çok uzaklarda değil akşam işten eve giderken gördüğün sokakta yaşayan insanlar, gece nerde yatacağı belli olamayan , yemeği olmayan insanlar, butun insani haklardan yoksun milyonlarca insan.. yemek yapmaktan cogu zaman vazgeciyorum kocaman bir karamsarlık içimi kaplıyor.. boyle oturmakla kurtulamazsın diyorum kendi kendime bu karamsarlıktan.. bu tabloyu değiştirmek için güzel fırsatlar çıkıyor karşımıza, anlattğın etkinlik de çok güzel gerçekten.. yüreğine sağlık.. Allah kabul etsin..

    YanıtlaSil
  14. Yemek blogu sahibi olmamız insani duygularımızı bir kenara bırakmamızı gerektirmiyor eğer yemek bloglarında böyle konulardan rahatsız olanlar varsa eksik bir yanlarının bulunduğunu kabul etmeliler. Bizler bildiklerimizi paylaşmak ve bu arada bilmediklerimizi öğrenmek için blog açıp birbirimize ziyaretler yapıyoruz. Sen bu yazıyı yazmazsan ben Türkiye'de yaşayan biri olarak ABD de bu tür güzel faaliyetler olduğunu nereden bilebilirdim öyle değil mi? Paylaşımın için teşekkürler lama.sevgiler..

    seda
    tarifname.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. lamacim
    bence yardim yapmak icin firsatlar hic tukenmez. hani biz cici bloglarimizda yapiyor yiyor, foto cekiyor, evlerimizde deniyor hosca vakit geciriyoruz. osmanli doneminde bir zat cani her birsey cektiginde yemez, sanki yedim diye dusunur ve parasini bir kenara koyarmis, gun glemis o kadar cok para birikmis ki, elindeki parayla Istanbulda bu gun bile yasayan Sanki Yedim Camii sini yaptirmis. hangi semtte bilmiyorum ama bir arkadasim ziyaret ettigini soylemisti. eger gelecek bayram vesilesiyle veya baska bir imkanla yardim firsatlari varsa bizi haberdar edersen cok mutlu oluruz blogcular olarak
    kendine cok iyi bak
    zennur

    YanıtlaSil
  16. Canimlar, hanimlar
    Hassas ve duygu dolu satirlariniz icin tesekkurler, gonlunuze saglik

    Behiye,
    Katolikler sanirim sadece birseyler icerek oruc tutuyor. Anlattigin uygulamayi hci duymamistim. Oldukca zorlu 24 satlik bir oruc.Gerci yarisi uykuda geciyor ki bir hasis vardi sanirim "Oruclunun uykusu bile ibadettir" :)
    Paylastigin icin tesekkurler

    Umran,
    .Iyi niyetli guzel sozlerin icin sagol ama takdir haketmiyorum.Inan yapabileceklerimle, yapmam gerekenlerle kiyaslayinca birsey yaptigim yok
    Ben de guzel duyglarimi gonderiyorum sana ve kizlarina ve tum dostlara :)

    Berceste,
    Burayi tarif icin ziyaret etmeni beklemem zaten guvenmiyorsun ki Lama usule :P
    Sevdigimiz seyden odun vererek oruc tutmak da otoontrol adina,nefsimizi dizginlemek adina mantikli. Her istedigimiz yaparsak insanliktan bahsetmek dogru olur mu sence? Benzetmek gibi olmasin, hayvanlardir sadece guduyle hareket edip baska dertleri olmayanlar, hatta o da kismen malum onlarda da annelik gibi yuce hisler var.
    Ilk izledigim videoyu henuz nete aktaramadim,aktarinca paylasacagim merak etme ama youtube'de sunu buldum.Kanada'da bir kurulus...

    http://www.youtube.com/watch?v=LU0A0YQuzow

    12 milyondan fazla ac insan!

    YanıtlaSil
  17. Gulenaycim Sirinem,
    Beni kizdiran arkadasim bu satirlari okuyor ve bilmem ne dusunuyor :)
    Hassasiyetin icin sagol,senin yazilarini da bekliyoruz.

    Elif,
    Dedigin dogru, uzulup karamsarliga kapilmak cozum degil.Sahsim adina bugun bir cesit yesem oradaki kardeslerimi dusunup,yarin uc bes cesit yemeye devam ediyorum.Dusunceden oteye gecmek lazim.amerika'da da insaanlar bolluk ve siraf icinde yasamalrina ragmen bunu dusunuyor..Gecen gun marketin girisinde gordum aclar fakirler icin kampanya baslamis. Turkiyemiz'de de Deniz Feneri gibi cok guzel kuruluslar var.Damlaya damlaya gol olur misali benim verdigim 1 ytl kimseyi doyurmaz belki ama hepimizin verdigiyle nice aclar doyar,degil mi :))

    Sedacigim,
    Ince yorumun icin sagol. Dunyanin her yerinde canla basla bu isler icin calisan nice insanlar var ve cogundan biz habersiziz:(

    Zennur,
    oncelikle bloguna ulasamadim,biz de seni ziyraet etmek isterdik:)
    Sanki Yedim Cami'si oykusu icin coook sagol.Sanirim duymustum ama tamamen unutmusum.2 yil Istanbulda yasamama ragmen nerdedir bu cami bilmem, Istanbullulaaarrr ogretin bize:)

    Kurban bayrami demissin, biz bu sene kurbanimizi Nijer'e gonderecegiz. Kitalar otesi bir imkan gecmisken elimize degerlendirelim dedik. Isterseniz daha fazla bilgi verebilirim (mail ile lamamutfakta@gmail.com)

    Cok haklisin,hepimiz bu tur olanaklari mumkun mertebe birbirimizle paylasalim, ki zaten yapmaya calisan arkakadaslarimiz var sagolsunlar.

    Mutlu, guzel ve duyarli gunler
    Iyiki varsiniz....

    YanıtlaSil
  18. Lamajim,
    It's all in Turkish.
    I don't know what it's saying.
    It was nice to see you there and eat rice(pilaf for my turkish friends) and stuff. I like eating rice and stuff with you!

    YanıtlaSil
  19. Margeret'cigim,
    Cok tesekkur ederim! I donot believe you donot udnerstand what is written here.You know bir, iki, afiyet olsun etc etc...
    Cheers!

    YanıtlaSil
  20. Lama merhabaaa :)

    Sitemize ziyaretine cok sevindim, her zaman bekleriz. Fatmanin da yazdigi gibi ogrencilik bir yandan devam ediyor ama en onemlisi yemek yemeyi ve yapmayi cok seviyoruz.
    Gorusmek uzere,
    Isil

    YanıtlaSil
  21. Merhaba lamaccım ilk önce güzel yüreğin için katıldığın etkinlik için kutluyorm peygamber efendimizin dediği gibi komşusu açken kendi tok yatan bizden değildir sevgiyle kal canım

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar Lama. Ne kadar güzel ve faydalı bir etkinliğe katılmışsın. Kendi hayatımıza öyle gömülmüşüz ki başımızı kaldırıp bakmak aklımıza dahi gelmiyor. Ne kadar da uzaklaştık amacımız olması gereken değerlerden. Yiyip yiyip "ay çok kilo aldımi rejim yapmalıyım" repliklerinden bıktım. Çeki düzen vermem(iz) gerek. Ben kendi muhasebemle başbaşa kalayım şimdi.
    Sevgiler Lama.

    YanıtlaSil
  23. İlginç bir paylaşım olmuş...Bazen dünyanın bizim etrafımızda dönmediğini anımsattın tşkr.


    selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Canım Lamacım, amcan için çok üzüldüm, başın sağolsun, Allah geride kalanlara hayırlı uzun ömürler versin inşallah. Geride kalanlara da sabır versin. Bir yakınını kaybetmek çok zor birşey insanlar için, çoktandır yakınımı kaybetmedim çok şükür. İnşallah O'na lâyık kullar olup da kavuşuruz O'na...

    YanıtlaSil
  25. Merhaba LaMa,
    Guzel bir olayi gundeme getirmissin. Her ne kadar yemek yapmaya ve bogazimiza duskun olsak da pek cok kisinin sitesinde gorebilecegin gibi herkes faydali bir seyler de yapmak istiyor. Cunku hepimiz insaniz ve dunyanin baska bir yerlerindeki ac insanlarin varligi bize vicdan azabi veriyor. Onlar icin bir seyler yapma arzusu duyuyoruz. Aslinda ne yazik ki Amerikalilarin cok azi kendi sehirlerinin disindaki insanlarla ilgililer. Belki onlari degistirebilecek olanlar da biz gocmenler ve bizim cocuklarimiz olacak. Ve kesinlikle katiliyorum damlaya damlaya gol olur. Keske yapabilecegimiz daha fazla bir seyler olsa. Sevgi ile kal. Tuba.

    YanıtlaSil
  26. Harika! Cok faydali birsey yapmissin Lama´cim, Yemek blogu baska birsey yapamaz mi? Tabi ki yapar. Bende bahce bloguyum ama zaman zaman güncel yada yemek tarifi veriyorum. Kimseden sikayet almadim. Blogun cok güzel anlatimin da. Sevgiler Sonia...

    YanıtlaSil
  27. Lamacığım,yukarıdaki bir yorumda, bir şey dikkatimi çekti.Sesin de çıkmıyor bir kaç gündür.Başınını sağolsun kardeşim.Allah yerinde dinlendirsin.Sizlere de sabır versin..

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Lama'cığım,
    Çok üzüldüm Allah sabırlıklar versin,mekanı cennet olsun.
    Canım Allah sizlere ve tüm sevdiklerinize sağlıklı uzun ömürler versin.Dualarımı gönderdim,artık 40 gün boyunca Lama'nın sevgili amcasının ruhuna diye okumalarımı yaparım canım.

    Buradan yapabilecek olduğum bir şeyler varsa çekinmeden lütfen yaz herzaman hazırım ben.

    Sevgiyle yanaklarından öpüyorum,
    sağlıkla kalın..

    YanıtlaSil
  29. post hakkında yazacaktım ama amcanın vefat ettiğini öğrendim :(( allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin inşallah. üzüldüm çok. inşallah iyisindir, haberlerini bekliyoruz... sevgilerle...

    YanıtlaSil
  30. Merhaba Lama
    yorum yazmadan önce herkes ne yazmış diye bakarken gördüm Amcanın vefat haberini
    başın sağolsun, Mekanı cennet olsun, Allah kalanlara sabır versin.
    Sana gelen yoruma aldırma derim, banada ikidir kırıcı yorumlar geliyor. Maalesef bende yorum onaylama sistemine döndüm. Sana gelen ise amma saçmaymış, ne demek sadece yemekle ilgili olmak, insanın kendinden şüphe ettiriyorlar:(
    tatile gitmiştin, şelale filan diyodun hanidir resimler:)

    YanıtlaSil
  31. Bloglarımız yalnızca yemek ya da elişi blogu değil. Burası; düşüncelerimizi, sevgilerimizi, hobilerimizi, üzüntülerimizi sevinçlerimizi paylaştığımız bir alan.
    Ve ben bu yazıları zevkle okuyorum.
    Yüreğine sağlık...
    Not: Başın sağolsun, Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  32. Herkese Selamlar
    Evet, amcami kaybettik...
    Yillardir saglik sorunlari vardi. Ne zaman "nasilsin" diye sorsam "Hamdolsun yavrum, sikayet yok" derdi, "Derdi veren biliyor halimizi"...

    insAllah sizlerin diledigi gibi mekani cennet olur, gittigi yerde dinlenir ve huzur icinde bizleri takip eder. Ve yaptiklarimizi gordukce daha da mutlu olur.

    Iyi dilekleriniz ,dulariniz icin cok tesekkurler

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)