4 Ocak 2007 Perşembe

Seker ,seker PAMUK SEKER!



Lama puanlarin neslinin tukenmemesi adina dogru cevabi aciklayayim dedim
Sizden hic birsey kacmiyor tu tu tu masAllah yani:) Anlamissiniz hemen;)

Bayramda cocuklari sevindirelim diye yapilan bir suprizdi :) Ayni zamanda pamuk seker bir aralar takma isimimdi ki "Lama"dan sonra hatirlayan kalmadi :P

Ilk pamuk seker ne zaman yapilmis bilinmiyormus ama patenti 1899 yilinda Wharton and Morrison tarafindan alinmis. Kim bilir bunu da Turkler buldu da kaymagini Amerikalilar yedi belki de :D

Benim canak comlek yapilan alete benzettigim kazan gibi bir sey var gordugunuz. Ortadasindaki seker koyma yerine sekeri koyuyorsunuz kenarlarina pamuk seker yapisiyor. Dikkatli ,ustalik gerektiren bir islemle cubuga-kagittanki bizimkiler- pamuk sekeri sarip aglayan bebelere veriyorsunuz.
Daha guzel bir anlatimla(Ingilizce olarak)
How is Cotton Candy Made?
Cotton candy is very simple to make. First sugar is melted into a liquid state and then spun it in the cotton candy machine. The machine forces the liquid through tiny holes that shape and cool the liquid sugar. After it cools, the sugar becomes a solid again. The center of the machine is filled with thousands of tiny threads that are collected and served on a stick.

Ufuk Hanim'im dedigi gibi pamuk sekeri tadinda, renkli guzel bir yil gecirin efendim ,
Sevgiler

11 yorum:

  1. Hee oldu zati pamuk şeker gibi geçer bu sene eminim..Nerde yaflum bizde o şans bırakmıyor yakamızı müsibetlikler!Yawf bakmak görmek istediğim gibi mi görüyorum ne herkez mutsuz!Konu ne ben ne yazdım alakaya maydonoz bir durum oldu bu ama neysem :D

    YanıtlaSil
  2. İnşallah lamacım hepimiz için güzel bir yıl olur 2007...Pamuk şekeri çok severdim çocukken gerçi hala severim ya :) Bir ara ev kullanımı için pamuk şeker yapma makinesi görmüştüm, düşünmüştüm alsam mı diye ama biraz gereksiz diye vazgeçmiştim.Hem nadir tüketilen şeyler daha bir güzel gelir insana. Ama şimdi de olsaydı da yapıp yeseydik diyorum :)

    seda
    tarifname.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Pamuk seker de bizim pismaniyenin amca kizi olmasin sakin?

    YanıtlaSil
  4. Vecihe yarami desme:((( Sabredelim ,basa gelen cekilir,sonu hayir olsun diyelim ;(

    Seda,
    Inanirim pamuk şeker yapma makinesi satildigina:)Sarma yapma makinesi,misir patlatma makinesi, manti kesme aleti... Icatlar coooook :)

    Hay aklinla bin yasa Berceste yahu!Tabiki pismaniye ile pamuk sekeri akrabadir! Amca kizi mi teyze kizi mi bilemiyorum ama :)

    YanıtlaSil
  5. Kacirmisim puanlari iyi mi? :( Bir dahaki sefere artik :) Ben de yegenlerime yapmistim pamuk seker aylar hatta 1 yil once, yapmasi da yemesi kadar zevkli, mucize gibi toz seker tul gibi olyor :) Bayram tatlina da bayildim oyle cicek cicek! Yeni yilin ve bayramin kutlu olsun Lama'cim. Hersey gonlunce olsun, butum guzellikler, mutluluklar, basarilar ve huzur pesini birakmasin! Optum!

    YanıtlaSil
  6. Seni gidi Pinar seni,
    bayram yeni yil rehaveti coktu, demek Lama'yi ziyaret etmedin kacirdin puanlari! Ama elin bos gonderir miyim ben seni 0.2 puan senindir :) Cimri miyim neyim :P
    Sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  7. Bir dakika yahu, nasil yapmis Pinar pamuk sekeri, tarifi almadan birakmasana Lama kardes!

    YanıtlaSil
  8. Benim de dikkatimi cekti aslinda dedim kendi mi yapti pamuk sekeri acep diye.
    Pinaaaaaaaaar,Damlali Pinar hadi bizi aydinlat :)

    YanıtlaSil
  9. Yani evet kendim yaptim ama onlarin zaten ufak bir pamuk seker makinasi vardi :) Ben ortasina sekeri doktum sonra da tahta kasigi icinde cevirip taopladim pamuk sekerleri, malesef evdeki tencere tavayla yapmak mumkun degil :( Bu arada ben puanimi 5'le carpip 1'e tamamladim ona gore ;) Kocaman optum!

    YanıtlaSil
  10. Desene gulum yaw makine var diye:) Biz de ozel bir usul var andik da heyecanlandik :P

    YanıtlaSil
  11. ARKADAŞLAR
    PAMUK ŞEKERİ MALZEMELERİ NEDİR
    COK MERAK ETTİM
    BENİDE AYDINLATIN YAAAAA
    PINARRR LÜTFENNN

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)