11 Ocak 2007 Perşembe

Yesil Kek

Yesil Kek... Yalniz benim icin bak yesil, yesil :)
Rengarenk gorunumlu kekler,pastalar insanin icini gonlunu aciyor ama LamaMutfak'ta yer vermeyi pek dusunmuyorum cunku neden? Cunku o cici bici boyalar kimyasal madde hukmunde ve mumkun mertebe kimyasallari mutfagimizdan uzak tutuyoruz. Bir kimyaci olarak altini cize cize soylerim bunu hep...
Giris cumlemiz hazir sira gelisme bolumunde :D

Ispanakli keki ilk Istanbul'a yurtta kalirken yemistim. Her tatil evden yurda geri donuste pasta,borek , tasinmasi saklanmasi kolay ne varsa valizlere kolilere doldurulur yemek stogu saglanir :)
Yan odadaki arkadasimin valizinden cikanlardan birisiydi bu antepfistikli gorunume sahip,yemyesil kek. Hala cok bilinen bir tarif degil sanirim ama bircok blogda tariflerini gorurebilirisiniz. Ben de gordum sahsen ve eskileri de yad ederek yapayim dedim.
Ablamin tarifine eklemeler yaparak Lama'ca uydurdum :) Yaptigim sekliyle :

Asama 1

200 gr kadar ayiklanmis ispanak (buraya geldigimden beri temizlenmis paket ispanak kullaniyorum, buyuk kolaylik! sanki Turkiye'de pazardan alip kendim ayikliyordum da :P )
Bir parca taze maydanoz( Zuhal Hanim'dan esinlendim)

Bu yesillikleri uzerini gececek kadar suda hasladim. Robottan gecirip soguttum.


Asama 2

1 bardak seker
3 yumurta
0.5 bardak siviyag
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un ( tam hatirlayamiyorum miktari :( Ablam 3 olcu demisti ,ben biraz daha az kullandim sanirim)

Yumurta ve seker cirpilip , yag,vanilya asama 1'den yesil karisim karistirilir. Yavas yavas kabartma tozlu unumuz ilave edilip kek hamurumuz hazir edilir. 350 F'de firinda pisirilir.

Asama 3

Krem santi,
Hindistan cevizi

Kek ortadan ikiye kesilir -uce bile kesilebilirdi aslinda , kocaman bir kek oldu :) -

Bol krem santi ile ortasi,ici disi, sagi solu, arkasi onu saklanmayan sobe ! Hayiiiiir Lama!

47 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL OLMUŞ gülenay da yorum yazacaktı sen sonra yazarsın dedim slmlar

    YanıtlaSil
  2. Lamacım ellerine sağlık,ıspanaklı kek harika görünüyor.Bende çok yaparım bu keki canım ben arasına ve üstüne dilimlenmiş kivi koyuyorum hem tadı güzel oluyor hemde ıspanak sevmeyen oğlum daha güzel yiyiyor.(Görümceden naçizane bir öneri)hoşçakal

    YanıtlaSil
  3. lamacım şu anlatış tarzına bayılıyorum harikasın..maydonozda hiçdenememiştim harika kabarmış ellerine sağlık sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Lama cığım merhabalar.
    Gıda boyalı kurabiyelerden pek hoşlanmıyorum. Hiç yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum açıkcası. Ama şeker hamuru ile süslenmiş pastalara bayılıyorum. Tabiki tadına değil, görüntüsüne. Yerken ayırıyoruz mecburen.
    ıspanaklı kek ise annemin en sık yaptığı keklerden. İlk defa görenler fıstıklı zannediyorlarmış. Öyle diyor. Ellerine sağlık canım, güzel kabarmış kek. Muhabbetle...
    Bu arada kuru kek yemeye beklerim seni. Ben de sana gelsem de şöyle doya doya kremalı kek yesem.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Lamacığım,ne tesadüf ben de dünkü misafirlerim için yaptım ıspanaklı pastadan,ama benimki senin ki kadar yeşil olmadı.Üstüne de kenarlarından kestiğim kekleri robottan geçirip serpttim.Antepfıstığı kamuflajlı oldu.Türkiye'de de çok popüler bu yeşil pasta,reytingi çok yüksek!

    YanıtlaSil
  6. Yemedim hiç görmediğim bişidi ama söylemişlerdi ıspanaklı kek yapıyorlar falan diye:)Pek sempatik göründü gözüme ama yeşil yawf tuhaf :D Hele ben gibi yeşil düşmanı bi kadına!!Lama yahu ben yeşil rengi sevmiyorum.Ne evin dekorasyonunda ne giyim kuşamda hiç yeşil almıyorum.Yeşille ne gibi bir geçmişim var acaba bilinç altımda kesin yatan bir şeyler var :D Ayrıcanada bir alttaki postta demişin ya kocişine sölicem seni diye:DSölemene gerek kalmadı ben yumurtladım eheh vay kaçık vay dio :D Öptüm kocuman

    YanıtlaSil
  7. Ablacigim,
    Tarifi kimden aldim, ti k guzel olacak :) Ayse Gulenay da yorum yazsaydi ,cok derin oluyor onun yorumlari beni cok mutlu ediyor :)

    Hayat,
    Inan aklimdan gecti pastaya serviste yesil yesil kiviler eslik edebilir diye:) Bay Lama pek sevmedi bu keki tekrar yapmayi dusnmuyorum ama yaparsam aklimda gorumce onerisi mutlak denerim ;)


    Arzu ,
    Hosgeldin.Guzel sozun icin tesekkur ederim.
    Maydanozun renge iyi katkisi oldu ama sanki tadi da hissediliyordu. Zuhal Hanim cok az kullanmis mesela -1 fincan-. Aklinizda olsun ;)


    Rabiacim,
    Ben de ilk gordugumde fistikli sanmistim:)
    En kisa zamanda bekliyorum kremali kek yemeye :)

    Deniz,
    Kekin kenarlari sert olsaydi aklimdaydi robottan gecirip uzerine serpmek ama kim ugrasacak. Senin keke de bakalim, koydun mu siteye?

    Vecihe bacim,
    beni ispiyonculuk zevkinden mahrum ettin :D
    Ilkokuldayken en sevdigim renk yesildi zaten cevre izcisi oldugum icin cok anlamliydi bu ;) Ama artik favori renklerim arasinda deigl yani sevmiyorum degil ama cok kullaniyor da degilim.
    Senin bilincaltina inip arastirmak lazim sebeplerini :D
    Annecigin zorla ispanakli yesil kek yedirmeye calismis olmasin!

    YanıtlaSil
  8. ellerine saglik, cok guzel gorunuyor. cuma icin de bu pastadan yapabilirsin :P

    YanıtlaSil
  9. Lamacığım,bir zamanlar o kadar sık yapıyordum ki.Bu yıl daha yapmadım ama.İçine ince çekilmiş ceviz de koyuyorum ki hepten kandırmaca olsun,fıstık yediklerini zannetsinler diye.Ellerine sağlık.Yemyeşil ne güzel bir kek olmuş.
    Gıda boyalarını hiç kullanmıyorum ben de.(Yalnız kaldığımı düşünüyordum değilmişim.)
    Sevgiyle öpüyorum.Acımasız teyze..

    YanıtlaSil
  10. neden sana acımasız dediler onu anlamış değilim kısa zamanda açıklayın çünkü benim kardeşim yeğenlerini çooooooooooooooooook seven ve onların isteklerini yerine getirmeye çalışan biricik
    teyzedir
    yeoksfa ıypwjwj ayse
    adını artık kendisi yazıyor

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Lamanın ablası ve yeğeni,acımasız olan benim,ben.Münevver Teyze....
    Hiç Lamaya öyle şey dermiyim.Sizlerin de teyzesi ve büyük teyzesi sayılırım değil mi? Yanlış anlamayın lütfen.
    Sevgiyle öpüyorum hepinizi.Üzülen Teyze....

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Lama bende geçenlerde yaptım çok seviyorum bu keki benimkide gerçi pasta oldu :) ellerine sağlık benide linklerine eklersen sevinirim iki tane sitem var bir tanesi yemek ağırlıklı diğeride pasta ve tatlı tariflerinden oluşuyor.görüşmek dileğiyle sevgiler.
    www.pastacikiz.com
    www.blogcu.com/susam

    YanıtlaSil
  13. LaMa super olmus bu kek. Ben tarifini hemen yazdim, kimbilir ne zamana yaparim artik. Ama muhtesem gorunuyor. Ellerine saglik,

    YanıtlaSil
  14. Hay Allah yanlis bir anlama olmus :(
    Ablam ve yegenim, yegenlerim
    Tabiki sizleri coooook seviyorum ve tabiki cici tatli bir teyzeyim ben ama alemdeki tek teyze degilim :) Munevver teyze var mesela :) O da yumusak kalpli,tatli bir teyzedir ama kendisine acimasiz demis karisiklik olmus.

    Herkesler mutlu olsun bakalim,
    Sevgiler en kocamanindan

    YanıtlaSil
  15. Gulcincim,
    Yarin icin aklimda ozel bir pasta var merak etme. Pasta ustati Donna'nin yaninda ben yaptim demeye utanmam insallah,goriciiz :)

    Yumusak kalpli Munevver Teyzem,
    Yil dah yeni basladi sizdeki dagarcik genis , bu keke sira gelinceye kadar cok tarif vardir:)
    Bri sonraki imzaniz mutlu teyze olacak degil mi?
    Saygilarimla

    Ayse'm Gulenay'im
    Bana mektup yazdigin gunleri de gorurum insallah kucuk yegenim benim :)
    Opuyorum ikinizi de

    Pastaci kiz,
    Hosgeldin. Biz bir siteyle zor bas ediyoru sen tu tu tu ikisi birden,kolay gelsin :)
    Linklerime ekliyorum...

    Tuba,
    Cok sagolasin. Umarim yapinca da begenirsin. Degisik kremalarla tam pasta olur ,aklinda olsun;)

    YanıtlaSil
  16. sevgili Lama :)

    bizde bu yesil keki en cok Mehtap yapiyor, sen hic denk gelmemissin herhalde . ben de denedim de benimki boyle sizlerinki gibi civil civil tatli fistik rengi olmadi da booole ne biliim ici gecmis dede yesili haki yesil arasi bogrunc bi renk oldu.

    seninki de super kabarmis , icinin yesili de tam fistik olmus. Ama Mehtap uzerini ve yanlarini cilek kivi ve antep fistigi ile susluyor, hatta arasina da bunlardan koyuyordu , tadindan yinmiyordu , o derece super bisi oluyordu yani :)) Bi de oyle denemeni (ve olmus mu diye beni cagirmani) tavsiye ederim :P hatta pastan hala bitmediyse ben cileklerimi kendim de getirebilirim, tabakta kendim suslerim yani sana zahmet olmasin :P

    YanıtlaSil
  17. Sumeyracigim,
    Blogcu kimliginle siteye yorum birakmani bekliyorum lutfen! :)
    Ben mehtapin kekine ve bicoklarinizin bircok seyine denk gelmiyorum zaten...Evim uzak ya o yuzden olmali hehe ! -mesaj yerine ulasti mi sevgili seyirci-
    Bay Lama pek sevmedi bu keki o yuzden bitmedi, son bir iki dilim var hala yani kap gel cilekleri!

    YanıtlaSil
  18. merhaba,yeşil kek güzel olmuş ben zaten yeşil olan her şeyi severim,selamlar..

    YanıtlaSil
  19. yengecigiiimmmmm:)

    Inan ilk defa görüyorum, hem yesil bir kek hemde ispanakli. Acaba tadi nasil? Yani hem ispanak hemde sekerli mi tadi? bu malzemeler uyuyormu birbirne?
    Görüntüsü cok süper, cok ilgi cekici. Selamlar

    YanıtlaSil
  20. adim bir tuahf cikmis, allah allah

    YanıtlaSil
  21. Lama cım şu gıda boyası işini biraz detaylı anlatsana bizlere.. Bende özenip bir yığın renk aldım, kuarbiyelere koymak için. tariflerde kürdanın ucu kadar miktar veriliyor. bU bile zararlı olabiliyor mu??
    Anlat şunu noolur.
    Sevgiler
    İpek

    YanıtlaSil
  22. merhaba
    Lamacım kekin nefis olmuş döktürmüşsün yine eline sağlık.

    hesna

    YanıtlaSil
  23. Selamlar,
    Kekin muhteşem görünüyor sevgili Lama'cığım ellerine sağlık..Arkadaşlarla benim gözüm takılı kaldı kekine canımızda çok çekti.))
    Sizlere afiyetler olsun canım..

    Sana ve ailene mutlu bir hafat sonu diliyorum..Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  24. Herkese mutlu cumalar efendim :)

    Suheyla,
    Begenmene sevindim. Bizden de size selamlar ...

    Sevilay,
    Hosgeldin gorumce hanim. Inan bana herkesin yaptigi yorum sudur ki ispanak tadini anlamiyorsun. Yedikce alisacaksindir sen de bu fikre: ispanakli kek hatta pasta !
    Sevgiler

    Hesna,
    Cok tesekkurler. Senin keklerin yaninda benimkiler sonuk kaliyor samimi soyluyorum...
    Sevgiler

    Gul,
    Artik ofis arkadaslarina yaparsin pazartesi gunu ,ne dersin? :)
    Gorusmek uzere

    Herkese guzel bir hafta sonu ,bol bol dinlenmeler diliyorum

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Ipek,
    Oncelikle belirteyim gida boyasi konusunda aydinlatici olacak bir bilgi birikimimim yok :( Dogal olmayan herseyden mumkun mertebe uzak kalmak gerektigi temel fikrinden yola cikarak soyledim. Ister istemez yedigimiz her urunde katki maddeleri tuketiyoruz zaten:(ve bunu en aza indirmek sagligimiz icin en iyisidir. Neslimizin onceki nesillere gore daha sagliksiz olmasi, basta kanser olmak uzere hastaliklarin ve cesitlerinin artmasi bunun gostergesidir degil mi? Hangi hazir gida paketinin uzerinde E 300 bilmem kac , sunu duzenleyici bunu ayarlayici yok ki:(
    Bu sitede genel aciklamalar yapilmis faydali olur umarim
    http://www.saglikvakfi.org.tr/html/gkmy.asp?id=65#k8

    Gida boyasinin estra bir zarari yok sanirim ama sonucta o da bir katki maddesi ve yedigimize tek katkisi goruntu. Dolayisiyla bir secim soz konusu! ya guzel gorunum icin birazdaha yapaylik tuketecegiz ya da dogallik icin renkten gorunumden odun verecegiz. "Dogallik vs yapaylik" ikilemi! Ve hayatin her aninda oldugu gibi yemekte de dogalliktan uzaklasiyoruz :(

    Antiparantez bir bilgi vereyim Amerika'da onaylanmis sadece 7 cesit yapay gida boyasi varmis. Yedi pek de buyuk bir sayi degil gibi geldi bana, ne dersiniz ?

    Yanlis birsey soylemek istemiyorum, dedigim gibi gercekten bilgili degilim sahsi kanaatlerimi paylastim.

    Saglikli ve icimize sinen ogunler dilegiyle...

    YanıtlaSil
  26. Sen ne yaptın, bir kursa filan mı gittin tatilde.. Pek bir maharetli ve güzel fotoğraflarla gördüm seni:)
    Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz:)
    Yeşil kek yapmak bana da nasip olur inşallah.

    YanıtlaSil
  27. Ben de Lama'ya boya kullanmama konusunda sonuna kadar destek cikiyorum. Su linklere bir bakin isterseniz:

    http://www.renewedhealth.ca/welcome.asp

    http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/health/healthmain.html?in_article_id=362625&in_page_id=1774

    http://en.wikipedia.org/wiki/Food_colouring

    Arastirdikca daha fazla link bulabilirsiniz internette, bunlar benim bir cirpida bulduklarim. Son donemde hanimlar mutfaklarini renklendirmeye pek merak sardilar ama ben de kimya muhendisi olarak dogal olandan yanayim. Boyalar genelde aromatik halka iceriyor ve bunlarin da karsinojen etkisi mevcut. Bu konuya degindigin icin tesekkurler Lama'cigim!

    YanıtlaSil
  28. Pinarcim,
    bu bir iltifat mi yoksa eski Lama pek beceremiyordu demek mi :D

    Bu resim isinden anlamadigimi tekrar anladim soyle ki :)
    Bu yaziyi resimleri kotu diye yayinlamamayi dusunuyordum hatta belki silerim diye gecirdim icimden. Bay Lama eger guzel degilse hic yayinlama demisti bu dusuncelerimi duyunca amaaaa... Daha once hic almadigim olumlu sozleri duydum Allah Allah ya, bu fotolarin nesi guzel? Anlatin da hep boyle cekeyim artikin hehe

    Neyse daha muhim konular var saglikli beslenmek gibi :)

    Berceste,
    Linkler icin sagolasin.
    Ozellikle dailymail'deki yazi tehlikeye dikkat cekiyor basligindan baslayarak.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Duzeltme:

    http://www.renewedhealth.ca/welcome.asp'de food colouring olarak aratmaniz gerekiyor, o sayfanin linkini dogrudan gostermiyormus...
    Sordugun icin sagol Lama!

    YanıtlaSil
  30. Ne keyifli resimler..
    Burayi ilk defa goruyorum..
    ISPANAKLI KEK ise pek hayal edemeyecegim ama gorduklerimden sonra kesin denemek isteyecegim birsey artik..
    Tek sorun ispanaklari donmus bulabilmem.. resmini cekersem birkac gun sonra gosteririm acikli halimizi..
    sevgiler
    B5

    YanıtlaSil
  31. AAa! bir de Amerika´da paket taze ispanaklar ile ilgili bir problem vardi epey eyalette, cig tuketimde sorun olurdu belki de..
    umarim gecmistir!

    YanıtlaSil
  32. kusuruma bakmayın münevver teyzeciğim yanlış anlaşılma olmuş ablalık iç güdüsü ne yaparsınız işte kardeşini korumaya çalışan bir ablayı anlayışla karşılarsınız umarım sevgiyle ellerinizden öperim

    YanıtlaSil
  33. Lamanın Sevgili Ablası,ben de böyle yorumlamıştım zaten.Yanlış anlaşıldığım için üzüldüm.Hepinizi sevgiyle öpüyorum.
    Nanelimon-Mutlu teyze.

    YanıtlaSil
  34. Berceste,
    Biz sana tesekkur ediyoruz duzeltme icin :)

    B5,
    Ne guzel yeni yuzler gormek Hosgeldin:)
    Ispanakta E.coli bulunmustu ve aylarca yemedik haklisin hatta ben tehlike gectikten sonra uzun sure yemedim-tedbirden degil de almadim iste tembellikten olsa gerek- SImdi cok sukur mutlu mesut yiyoruz darisi basina:)
    Ispanagi seviyoruz!
    Grousmek uzere

    Canim Ablam,
    Cok sagolasin.Koruma gudulerinin devamini dilerim :D

    Munevver Mutlu teyze,
    Allah mutlulugunuzu daim etsin,
    Ne guzel mutlu son :)
    *Hayirdir bu saatte uyaniksiniz?

    Herkese guzel bir hafta sonu
    (Daha once de dilemistim sanirim ama tekrar dileyeyim mahsuru mu var :D)

    YanıtlaSil
  35. lamacim masallah ya,
    gelmeyeli neler yapmissin neler.
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  36. Lamacığım,bugün yine bisküvi,vs.günüm (Hasta ziyareti,v.s)Onun için erken kalktım.Hamurlar dinlenirken kaçıp,bilgisayara bakıyorum.(Çocuklar uyurken,başka türlü bana kalmıyor hafta sonları)Şu dakikadan sonra çok işim var artık..
    Bana kolaylıklar dile...

    YanıtlaSil
  37. Umraaan!
    Cidden ozledim seni.Inan az once Gulenayla kulagini cinlattik kisa sure sorna mesajini gorduk:) Kalp kalbe karsidir:)
    svegiler

    Munevver Teyzem,
    Kolayliklar dilerim, cok cabucak yorulmadan bitirirsiniz islerinizi insAllah,
    Hurmetler

    YanıtlaSil
  38. Bu kekin rengi favori rengim olduğu için çok seviyorum seninkde harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  39. merhaba lamacım, şahane olmuş kekin. Ben de ilk defa geçenlerde denedim ıspanaklı pastayı ... Ellerine sağlık. Gıda boyalarını bende kullanmamaya çalışıyorum ...

    Aşağıdaki ekmeklere bayıldım. Benimde bu sıra favorim renkli ekmek şu ana kadar kırmızı ve yeşil ekmeklerim oldu:) (kırmızı biberli ve ıspanaklı) Ama balkabağını hiç düşünmemiştim. Şahanesin. Hayalgücümü genişlettin.

    teşekkürler.

    sevgiler.
    http://misss.blogcu.com

    YanıtlaSil
  40. Hosgeldiniz Kiraz ve Zerrin

    Kiraz ,
    Demek en sevdigin renk yesil :) Afiyet olsun

    Zerrin,
    Guzel sozlerin icin sagol.Degisik seyleri denemeyi seviyorum.
    Ispanakli ekmegi merak ettim bakayim sitende var mi:)

    Gorusmek uzere,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  41. Yesil yesill yesill yesill Lama'nin yesil pastasi:))ibrahim tatlisesten esinlenilmisti(ne alaka ise dilme dolandi:))LAma lama evlat Lama,sana masallah diyecegim cunki basari kotan gittikce buyuyor.Tarifler her gecen gun cok daha nefis bir hal aliyor.Sakin sana ilerde Sef Lama demiyelim:))Ben sag ustteki sade yesil haline bayildim.Sosa gerek yokmus zira:)


    Bu arada Umran kardes wallaha biz bidi bidi yaparken senden ayni aynda yorm gormeyeleimmi::))cok seviririk olduk.Ozlemissiz gercekten.Hulya bacimizda gelse iyi olacak bakalaim:)

    Operim sizi kizlar

    YanıtlaSil
  42. Sevgili Lama, sevgili Berceste,
    Bilgiler linkler ve yorumlar için çok teşekkürler.. Gerçekten herşeyin katkı dolu olduğu bir zamanda, en azından kendi mutfağımızda doğallığı koruma fikri benim de ana felsefem.. Bu yüzdendi aydınlanmak istemem. Anladığım kadarıyla bunların doğal olanları, henüz yok.
    Teşekkürler, sevgiyle kalın
    İpek

    YanıtlaSil
  43. sevgili Lama ;
    ellerine sağlık :)rengi çok güzel olmuş...seninle aynı fikirdeyim şeker boyaları konusunda...renkli uygulamalar yapmak istediğimde hep doğal malzemeler kullanmaya çalışıyorum...

    sevgiler

    Nilay

    YanıtlaSil
  44. Guldurdun beni Sirine, cok yasa emi :))))

    Ipek,
    Yardimci olabildiysek ne mutlu bize :)
    Tamamen uzka durmak mumkun egil-en azindan kendi adima boyle- ama ne kadar korunursak o kadar iyi degil mi?
    Sevgiler

    Merhabalar Nilay.
    Degisik fikirleri biribimizle paylasarak dogal renkli gidalarla mutfagimizi daha zengin ve estetik hale getiririz umarim;)
    Gorusmek uzere

    Herkese guzle bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  45. LAMA KEK COK GUZEL DURUYOR AFIYET OLSUN SELAMLAR
    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  46. Cok tesekkurler Zeyneo,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  47. çok güzel gözüküyor lama, annemin arkadaşlarından biri getirmişti bir gün ben de yeşil boya ile yaptiğini zannettim, gıda mühendisiyim ama benim de gönlüm o yeşil rengi doğal bir şeylerle vermekten yana. Ama dozajlar var elbet, işimin bir parçası sonuçta tüm katkı maddeleri.. neyse sadede geleyim senin kekin yeşili çok çok güzel olmuş, ellerine sağlık. kuarbiyede de çok güzel oluyor bu arada ıspanak, yeşil yeşil.. denersem haber veririm.görüşmek üzere..:)

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)