03 Mart 2009

Perulu Kirmizi Tavuk :)


Kisa bir aradan sonra soz verdigim tarifle geri geldim :) Tu tu tu masallah bana! Ben yakinda etkinliklere de katilmaya baslarim ;)

Arkadasin gonderdigi tarif asagida (Ingilizce) Ben kendi yaptigim miktarlarla belirtiyorum. Asil tadi veren kuru defne yapragi sanirim (Bu yapraklari da O verdi saglsun, basil yani feslegen oldugunu soylemisti ama burdaki fotograftan da kontrol ettim, bay leaf yani defne yapragi). Asil tarifte gogus eti kullanmis ve cigden soteleyip pisirmis ben hasladigim butlarin etlerini kullandim. Daha once tavugu morartmistim hatirlarsaniz simdi de kizarttim bakalim sirada gokkusaginin hangi rengi var:)

Perulu Kirmizi Tavuk (Tallarines Rojos)

Malzemeler:

4 adet haslanmis but eti
1 kirmizi sogan 1 dis sarmisak 2 kucuk domates 1 havuc Soya sosu, kimyon,karabiber,kirmizi biber, kuru defne yapragi, tavuksuyu,zeytinyagi

Hazirlanisi:
Haslanmis tavuklari kemiklerinden ayirip soya sos,
kimyon,karabiber ilavesi ile yarim saat kadar dinlendirin.
Kucuk bir tencerede dogranmis kirmizi sogan ve sarmisagi yagda kavurduktan sonra havuc ve domatesleri ekleyin. Tuz ve kirmizi biber,
5-10 kasik tavuk suyu, kirmizi biber ilavesi ile sosu pisirmeye devam edin.
Pistikten sonrabiraz sogumasini bekleyin ve blendirdan gecirin. Bu asamada biraz daha tavuk suyu eklemesi yaptim.
Tencereye biraz zeytinyagini kizdirip baharat karisiminda beklemis tavuklari koyup kavurun. Defne yapraklari (4-5 yaprak) ve blendirdan gecirdigimiz sosu da ilave edip (biraz daha soya sosu ekledim) iyice ozumseyene kadar pisirin.
Makarna, zeytin ve de sarmisakli ekmek ilavesi ile servis edilmesi oneriliyor. Ben Turk usulu pilav ile servis ettim:)

Notlar:
Sos blendirdan gececegi icin sebzeleri buyuk buyuk dogramistim. Oncesinde robottan gecirip kullansam tadi kivami farkli olur muydu merak ediyorum.
Kusbasi et ile de hazirlanabilirmis. Aslinda bu sos makarna ya da degisik sebze yemegi servislerine de yakisir.
Ocaktan almaya yakin kekik de ekleniyor ama ben kullanmadim.
Esim de begendi ve 8 puan verdi,sonra 7.5'a dusurdu. Sebep Turk yemegi olmamasiymis:)


*****


Tallarines rojos (
Red noodles with chicken)( for 4 people)

4-5 pieces of chicken breast cut in small pieces ( like for stew) -- You can also use beef for this one!!!

3-4 tomatos ( peel off the skin and the seeds)

2 long carrots ( shreded)

2 red onions chopped and cut in small pieces

2 cloves of garlic

Basil, cumin, black pepper, soy sauce,oregano , salt, chili powder for color ( optional)

Spaguetti ( get the thinner one) boil with salt and olive oil

Olives ( preferably Kalamata)


In a bowl, place the chicken , add cumin, black pepper , salt and a little bit of soy sauce and let it be for 30 min

In a saucepan, place the tomatos, carrots, onions and garlic and fried them with a bit of oil until it blends like a sauce, then let it cool down and afterward , place everything on a blender so you can make a homemade sauce , dont put too much water when you use the blender, the mix should be thick like when you make a pudding


In another pot , place olive oil , place the chicken that was marinated and let it fry a bit, add the basil leaves ( 4 or 5 ), and chili powder ( optional) and let it fry a little bit more, after that add the sauce that you have made in the blender and let it boil for about 18 min, then check on the salt, add a little bit of oregano as well


Once is cooked served on spaguetti and add the olives on top. I also recommend to accompany with garlic bread.


Enjoy!

You should definitely use the following: Basil, cumin, black pepper, soy sauce,oregano , salt

14 yorum:

  1. Harika görünüyor ellerinize sağlık.Aslında Türk yemeklerine benziyor.Soya sosu dışında hep kullandığımız şeyler.Gerçi artık soya sosuda evrenselleşmeye başlayan damak zevkimizin vazgeçilmez bir parçası olarak market raflarında yerini çoktaaan aldı.Tavuğu çok seven biri olarak Perulu tavuğu deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor ellerinize sağlık.Aslında Türk yemeklerine benziyor.Soya sosu dışında hep kullandığımız şeyler.Gerçi artık soya sosuda evrenselleşmeye başlayan damak zevkimizin vazgeçilmez bir parçası olarak market raflarında yerini çoktaaan aldı.Tavuğu çok seven biri olarak Perulu tavuğu deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...

    YanıtlaSil
  4. Çok leziz bir tarif, ellerine sağlık Lama'cığım,
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik Lama'cigim,
    Ne kadar guzel olmus.

    Sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Tamam bu tarifi uygularım, malzeme eksiğim yok ;)
    "O" beden tavuk olayını da açıklayayım gelmişken; buranın tavukları da Çinli'ler gibi küçücük. Kemiğin etrafında 1 dirhem et bulsam zil takıp oynayacağım. Adamlar ondan tavukların ayaklarına kadar yiyor gariplerim. Tavukları insan doyuracak gibi değil ki!

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    öncelikle hoş geldin.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. Lamacim canimcim ellerine sağlık.... İyki döndün özlettin bize kendini....

    YanıtlaSil
  9. Canım,perulu kırmızı tavuk nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  10. Ellerine saglik Lamacim, defne yapragini beyaz et ile cok yakistiririm.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    kandilin ve kadınlar günün kutlu olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  13. Dünkü öğle yemeğinde buradaki Türk arkadaşımla afiyetle mideye indirdik. Bir de sebze yemeyen oğlum havuçları farketmeden yemiş oldu :) Çok lezizdi, tarif için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  14. Ben de acaba denedi mi diye merak ediyordum! Begenmenize cok sevindim. Gizli gizli sebze yedirmek icin guzel fikir gercekten, afiyet olsun

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)