24 Kasım 2010 Çarşamba

Ortaya Karisik

Kirgiz Pilavi
CYK serisinde, sadece ben yer almayacagim elbette. Is-es- memleket ucgeninde, Avrupa,Asya, Amerika gezen bir arkadasimin elinden cikan lezzetleri gormektesiniz.
Memleketinden Kirgiz Pilavi: Orta Asya'da cok yaygin olan bir lezzet, et, havuc, sogan, sarmisak ve baharatlar.Ozbek pilavi da aynisi. Siviyag ile yapilmis kismen hafif :) Bir de tereyagli olsaydi lezzetine lezzet katilirdi. Afiyetle tabak tabak yedik:)
Etler guzelce pistikten sonra, sogan ,havuc eklenip kavruluyor, pirinc, baharatlar , sarmisak ve kaynar ilavesi ile pisiriliyor.
Ve okul dolayisiyla yasadigi yer Isvec'ten salata: ispanak, sari-kirmizi kiraz domatesler, bulgur. Sosu bildigimiz yag, limon...
Isvec salatasi
Yaninda da Lama'nin dogaclama yaptigi tatli vardi. Krem peynirli muhallebiye krem peynir katmayi unutursaniz dogaclama olmayacak da ne olacak :) Fotograflanmadi ama yiyenlerin damaginda guzel bir tat birakti.
O tatli gunden  geriye  hatira kalsin diye bu yazi kaleme alindi.
Lama, agiz tadiniz tam yerinde gunler diler!

18 yorum:

  1. Misafir olmaya gelmiştim velhasıl kimseyi bulamadım ben:((neden sizi izlemeye alamıyorum...oysa hep gelmek isterdim;)

    YanıtlaSil
  2. Hosgeldin kizimin adasi:)
    Ben inanin bu olaylari cozemedim.Nasil misfir edecegim sizi? Izleyiciler butonu ekledim. Ise yarar mi?
    ben okurlarimi ,sevenlerimi en iyi sekilde agirlamak isterim her zaman:)
    Onerilere acigim!

    YanıtlaSil
  3. Şimdi oldu işte izleme butonu olmayınca tekrar sizi bulmak zor, artık her zaman misafiriniz olurum siz kovana kadar Sevgiler... Gelmek isterseniz de beklerim..
    http://istezeynep.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ettim bile bende:)))Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Aklıma çocukların vazgeçemediği tekerleme geldi: Bu tutmuş, bu hazırlamış, bu pişirmiş, bu yemiş bu da hani bana hani bana demiş...

    YanıtlaSil
  6. Size de okumak ve yorum yazmak dusmus Tijen'cim:) Tesekkurler ziyaretin icin!

    YanıtlaSil
  7. Mmmmmmmmm nefis gözüküyor,denemeleyim bu pilavı,ellerine sağlık..
    Blogumdaki ödülünü de kabul etmeni rica ediyorum:)

    YanıtlaSil
  8. tatlı tatlı yazılarını özlemişim ya hu:)nasılsın lamacım,güzel kızın afiyettedir inşllh.tarifler ,resimler pek alımlı duruyor her vakit oldugu gibi.şu pinokyo tarifini denemek için can atıyorum:)çok selam hatta hörmetler.

    YanıtlaSil
  9. tatlı tatlı yazılarını özlemişim ya hu:)nasılsın lamacım,güzel kızın afiyettedir inşllh.tarifler ,resimler pek alımlı duruyor her vakit oldugu gibi.şu pinokyo tarifini denemek için can atıyorum:)çok selam hatta hörmetler.

    YanıtlaSil
  10. Zeliha'cigim, coooooook tesekkurler!
    Aylardir kedinin cigere baktigi gibi, mimlere bakip "bana da ,bana da " diyordum! cok buyuk sevaba girdin:) gerci nerdeyse onyuz bin kisiyi mimlemissin ama olsun yine de pek bi ozel hissettim, cok sukran yani:))

    YanıtlaSil
  11. Leyya, ozledin madem daha cok gel , ozledigini daha cok hissettir craftmania'cim ki bana da biraz becerimanyalik gecsin@ bu aralar azicik kiprasma var icimde, bir bakarsin ben de beceri gostermisim paylasmisim sizinle, ozellikle guzel kizimin odasi icin. ay bu arada nerden biliyorsun kizimin guzelligini,nerden gordun ayool! senin oglun vardi di mi!!! bay lama cok kizar bak, demedi deme!
    bizden de selam ve hurmetler olsun:)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili ortağımda Kazak pilavı adıyla yapmıştı bu pilavı.Çok nefis bir pilav.
    Arkadaşınında seninde ellerine sağlık arkadaşım.Hayırlı cumalar dilerim...

    YanıtlaSil
  13. Haklisin Cahide! Orta Asya Turki cumhuriyetlerin (-istan)bircogunda var sanirim.
    Size de hayirli cumalar

    YanıtlaSil
  14. uzayin derinliklerinde olabilir?

    YanıtlaSil
  15. Tarifleriniz çok güzel ve özel; yazılarınızda çok keyifli.Hepsi harika, elinize sağlık.Siz hep böyle kalın, özgün...

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)