29 Kasım 2010 Pazartesi

Onemli bir Aciklama ve Mim

Yazi uzun ve sIkIcI olabilir, bari gorsellik ic acsin dedim :)Sipsevdi sakizlarindaki tanimlar gibi: Arkadaslik, arkadasinin ayakkabisini cikarmasina yardim etmektir.


Gecen yazimdan sonra, mim patlamasi olacagini biliyordum (bakiniz sag kose: Aglamayana emzik yok:)))
Iste Zeynep beni mimlemis:) Oldukca zor sorular, iyice dusunmek lazim ki yeterince dusunemedim a ma  ertelemek istemiyorum. Cevaplara gecmeden bazi konulara aciklik getirmek istiyorum.


Yemek bloglari Hatice, Portakal Agaci ile basladi, ozellikle 2005 yilindan itibaren blogcu, blogspot ile iyice yayilmaya basladi. Ben de Lama Mutfagi 2005'te hizmete acmistim:) Dolayisiyle eski blogculardan sayilabilirim, e yasim da eskidi zaten :)))
Neyse, hatirlayanlar olacaktir.O zamanlar izledikcleri bloglari ,yazarlar link olarak sag tarafa liste yaparlardi. Etabi insanin hosuna gidior,begenilip linklerine eklenmek, hem baska insanlar da gorup geliyor rating $$$ olayi. Blog blog gezip," beni linklerine eklersen sevinirim" diyenler olurdu:))) ya da "ben seni ekledim ,hadi sen de beni ekle" diyenler! Komik gelirdi :)) Haatirladikca gulumsuyorum:)
Simdi de blogger arkadasimiz, izleyici butonu yapmis. Benim blogtan ayri oldugum surecte ortaya cikmis bu ozellikten yararlanmiyordum, hala dan nasil oldugunu bilmiyorum inanin, kimseyi ordan izlemeye almadim da zaten. Bir iki kisi, ama seni izlemek istiyoruz, kolay olur deyince,( hatta beni mimleyen Zeynep bunlarin basinda:))) butonu eklemistim.
Sizin izledikleriniz degil, sizi izleyenler gosteriliyor orada, yanlisim var mi? O listeye bakip "beni izledigin bloglar arasina almamisssin" diye sitem etmeye hacet yok. Hem herkes istedigini ekler, izler; istemedigini eklemez. Ya da izlemek istedigini de unutur, yanlislikla siler , ineternette sorun olmustur eklemistir de eklenmemistir vs vs bir sebepten takip listesinde olmaz. Aciklama yapmaya, kendini savunmaya, kendine bos yere kusen arkadasiyla barismaya calisan cocuklar gibi ugrasmaya gerek yok aslinda! Hele hele haksizca, bilgisizce, yanlisca, hos bir ifade degil ama" iskembeden" yapilmissa!


Yazistigimiz, blogumu sIk sIk ziyaret ettigini bildigim bazi arkadaslarin llinklerinde yokum mesela (kara listeme ekledim kendilerini hehehe :)), "ah seni gibi seniii, bunu da mi yapacaktin bana! Oyleyse ben de seni siliyorum!" diyecekhalim yok ya cocuk gibi! Ay tabi fena mi olur, onyuzbin kisi beni  izlese, sitelerinde "Lama, sen bizim herseyimizsin" dese! Cogunlugumuz :) kocaman ,akli basinda insanlariz. Hobi olarak yaptigimiz, keyif icin yazdigimiz bu bloglara husumet getirmenin gereki yok sanki, ne dersiniz? Kucuk, cok kucuk seyler hem de!


Tabi ki insan memnun oluyor ilgiye sevgiye, birakilan yorumlara ama can sikmanin, hatta bu yuzden kalp kirmanin da anlami yok (malum bazi kisiler ekstra kirilgandir). Guzelligin tadini cikarin, olumsuzluklari siliverin anacim:)


Amaaan ne uzatmisim, diyecektim ki, izleyici butonunu kaldirdim (vah benim ratingime :)), eklemeyi dusunmuyorum da! Beni izleyen ,izler o buton olmadan da. 


Beni soracak olursaniz eskiden bloglines ile takip ediyordum, yeni yazi yayinlayan bloglari, siteleri. Bloglines yoneticileri "kapatiyoruz" demislerdi ben de google'in "READER" hizmetinden yararlanmaya basladim artik. Soracak olursaniz, sanirim halka acik (public) degil, yani  kimi izlediginiz disardan gorulmez.


Neyse iste boyle. Bu satira kadar okuduysaniz, sak sak sak 100 Lama puani:)


Hadi simdi gelsin mim cevaplari!


En sevdiğiniz kelime:  Seviyorum :)))
Nefret ettiğiniz kelime:Yalan soyleme (herkes kendisi nasilsa karsisindakini oyle dusunuyor. Soyledigim tatmin etmediyse, inandirici gelmediyse her nedense, "yalan" oldugunu dusunmek etik,din, sosyoloji, psikoloji vsv svs acialrindan kabul edilemez! Ozellikle de durustlugu yuzunden surekli basi agariyan bir insana yani bana:) aslaaaa bunu soylemeyin! 

Ne sizi heyecanlandırır: Supriz hediyeler
Heyecanınızı ne öldürür:Hayal kırıklığı
En sevdiğiniz ses: Kikir kikir gulusen cocuklar, bakiniz yukarida Zeynepiko ve arkadasi Heser 
Nefret ettiğiniz ses:Itisip kakisip,mizmiz mizmiz kavga eden aglayan cocuklar,yine bakiniz yukarida, Zeynepiko ve arkadasi Heser. Evet evet ayni kisiler:) Neymis, en guzel ve en kotunun adresi ayni olabiliyormus! 

Hangi mesleği yapmak istemezsiniz: Temizlik gorevlisi. Evimin batik hali yetmezmis gibi bu ise el atmak hiiiic bana gore degil. Zaten kesin issiz kalirdim zaten!
Hangi doğal yeteneğe sahip olmak istersiniz:Olumsuz seyleri beynimdden silmek! Bu doga ustu bir yetenek sayilir aslinda, degil mi:) 
Kendiniz olmasaydınız kim olmak isterdiniz: Iyi biri olmak :)
Nerede yaşamak isterdiniz:  Cennette :)
En önemli kusurunuz: Kusurlarimi aciga vurmamam:) Politikaci gibi hissettim!
Size en fazla keyif veren huyunuz: Esprili yanim, sadece bana degil herkese keyfi veriyor ne guzel!
Kahramanınız kim: Hugo, hani karisi Hugoline'i kurtarmak icin zorlu yolculuga cikiyor. Kotu kalpli cadidan onlari kurtarinca karisi boynuna ssarilip "hugo, kahramanim benim" diyor ya , hah iste o benim de kahramanim:)
En çok kullandığınız kötü kelime: 
Şu anki ruh haliniz:  Teslim etmem gereken bir sunumu(kiytirik da olsa) bitirdigim icin tekrar tembel moddayim.. 
Hayat felsefenizi hangi slogan özetler: DOGRUYU BILIYORUM, SORUN UYGULAMAKTA! yillardir degismedi bu slogan!:((
Mutluluk rüyanız: ?
Sizce mutsuzluğun tanımı:Mutlu olmama durumu (Bakmadim ama TDK da ayni cevabi veriyordur :))
Nasıl ölmek isterdiniz:Huzur icinde, dua ederek...
Öldüğünüz zaman cennete giderseniz Allah'ın size ne söylemesini isterdiniz: "Hakketin"

"Selam size" derler. "Yaptıklarınıza karşılık olmak üzere cennete girin." (NAHL SURESİ / 32) "

15 yorum:

  1. 100 Lama puanını kazandım o zaman:::))))

    Seni biraz daha yakından tanımak güzeldi.Bu takip listesi hakkında aynı şeyleri düşünüyorum,bende bir kaç arkadaş sorunca eklemiştim.izlemek isteyen her şekilde izler...


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hımm önce yukarıdaki uzunnn yazıyı okudum katılıyorum sözlerine de yüreği güzel arkadaşım, ben senin linki YEMEKVAKTİAYLİN bağlantı vermişti ordan bulmuştum ..eee memnunda oldum...cevaplarr güzel olmuş....seni birde garipliklerle mimleyeyim :Pp kocamnn sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Hey,
    bu yaziya yorum yapip da, seker fotografa ve icindekilere yorum yapmamak cok tehlikeli! hani kizarsam filan! :))) Cok tehditkar gordum kendimi :)))

    YanıtlaSil
  4. Mime verdiğin cevapları ve yazını zevkle okudum .sıcak ve samimi halinin yanına espirili yazılarınıda ekleyince okunası bir hal alıyor.
    resim konusunda yorummum:ben bunu yaptığım bir salatanın hüsrana ugramış haline benzettim.tvde oktya usta yapınca çok hoşuma gitmişti akşama evde ben yaptım hüsrannn...pancarlı patatesli,maydanozlu yeşil soğanlı bir rolu salataydı.pancarın rengi salatayı karışık bir salata yapmış.resimde aynen o na benzemiş..
    bildim değil mi hadi itiraf et..evet bildin bende o proğrmadan sonra bu hüsrana ugradım resmettim de..:))))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Resimdeki cicişler mii ay onlara ne denir ısırmak lazım ikisinide yanacıklarından.....Allah nazarlardan saklasın...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Lama,
    Bütün yazıyı okuyarak bende 100 puanı kaptım.
    Yalnız yazı boyutunu büyütmeni rica edicem, yazıyı okuyuncaya kadar gözlerim şeş beş oluyor.
    Şaka maka bende bu blog aleminde yaşlandım.
    Resimdeki şekerler : ) pek güzeller.
    Maşallah, Allah her ikisinide anne ve babasına bağışlasın.

    Eskiden biz blogcudayken arkadaşlık isteği gönderilirdi, bizde kabul veya red ederdik.
    Blogspotta da blog ismi yazan linkler vardı.
    Hiç kimseye (Hatice hariç) beni linklerine eklermisin demedim.
    Hatice'de link vermedi zaten : (
    Ben şimdiki uygulamayı (izleme butonu yada blog listesi)çok seviyorum.
    Sayfasını güncelleyen arkadaşımdan hemen haberim oluyor.
    Çok uzun yazmışım : )
    Zeynep'in o güzel gözlerinden öperim.

    YanıtlaSil
  7. Haklisin Muhterem,
    yaziyi okumak cok zor ama zaten uzun bri yazi ,hatta belki silerim diye dusunmustum, kalabalik yapmasin diye kucuk tuttum fontu. Genel olarka yazi fonru ve tipinden memnun degilim zaten.
    Gozlerinden ozur dilerim arkadasim:)

    Herkese sevgiler!

    YanıtlaSil
  8. canım sloganı sevdim evet evet işte bu:)
    yahu izleme butonuna tıklamamış nice izleyen varken neden bu kaprisleri anlamıyorum.eklemeyince de kendini beğenmiş etiketi yapıştırılıyor.ben takmıyorum hiç bişeyi.kendime notlarım diye yazıyorum yazılarımı.izleyen,faydalanan olursa ne ala tabi.onun dışında tırnaklarını yiyecek kadar hırslı olmak hobi işine ters:)
    ben de sevdiğim blogları yazarım google a ne var ne yok diye okurum .illa izleme listesinde olacak diye bişey yok ki.seni de çok severek uzun yıllardır izliyorum.
    izleyicileri ziyaret ediyor tıklıyorum kim miş tanışmak onun penceresinden dünyayı görmek adına.seviyorum farklı insanlarla tanışmayı.feedjit kullanıyorum onda da acaba ne arayarak gelmişler gibi soruların cevabını buluyorum hatta öyle değişik şeyler aranınca ben de merak edip öyle bir tarif araştırıp deneyebiliyorum.ufkum açılıyor.
    blog işi hırs işi değil bence.hele işe çevirmek tüm heyecanı öldürüyor.ben canım istediğinde tarif deneyip yazarım.beni rahatlatır mutfağa girmek.hatta biraz fazla kalınca mutfak da sıkıyor.işimin mutfak olduğunu düşünemiyorum bu yüzden.işten sıkılıp mutfağa giriyorum e peki işim mutfak olsa sıkılınca nereye gideceğim dimi:)
    velhasılkelam ben seviyorum lamayı,yazılarını.her daim izlemedeyim gönülden:)

    YanıtlaSil
  9. ben de bloglarla ilgili yaziyi okuyunca "hangi bloglari takip ediyorsunuz" sanmistim mim'i:) ilahi ben!:)

    "Lama, sen bizim herseyimizsin" ama her seyimiz, (ayri:) )

    Masallah ne tatlilar minikler, buyuyunce hatirlarlar mi acaba birbirlerini..

    YanıtlaSil
  10. TDK :herşey: diye kelime bulamadigina gore evet
    "Her şey" yazilir, hersey degil!
    Bugunku Turkce dersimiz bitmistir!
    not: Bugun bugun diye birlesik yazilir!

    YanıtlaSil
  11. lama can da mi sensin? kac kisiliksin?:) Lama can'i hep, Zeynep diye dusunuyordum:)

    YanıtlaSil
  12. ahhh,ben nasıl unutmuşum minik Zeynep'i ama bütün suç annenin cici Zeynep:::)))

    Bir de tahmin de bulunayım, yoksa çantalı olan sen misin?


    sevgilerimi gönderiyorum....

    YanıtlaSil
  13. Evet ab-i hayat teyzecigim, ben cantali olanim. Bildiginiz icin cok tesekkur eder, size 100 Zeynep puani veririm:)

    YanıtlaSil
  14. Ab-i hayaaaaaat!
    suc neden benim oluyormus aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ustuem iyilik saglik!
    :)

    YanıtlaSil
  15. Lamacığım inanır mısın bende senin linkini alıp sayfama takip ettiklerim arasına eklemek için sayfana uğramıştım.Bu yazıyı görünce istem dışı bir tebessüm oluştu yüzümde:)
    Mimlere,anlamsız blog ödüllerine,"sen izlemedin ben izledim" basitliklerine,sanki buradan para veriyorlarmış madalya takıyorlarmış gibi husumet içinde olmaya ve rakipleşmeye çok kızıyorum çoooook.Ne saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz.Gerçi kadınlar biraz çocuktur.Bu da bir çocukluk olsa gerek.Blogcunun halleri diye 2 bölümlük bir yazı yazmıştım.Okumadıysan öneririm.

    http://cahidejibek.wordpress.com/2010/04/06/blogcunun-halleri-1/

    Muhabbetle...

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)