17 Aralık 2010

Yayla corbasi

En temel corbalardan biridir ama  yogurda kiyamadigim icin olsa gerek cok yapmam:) en son denememde de Yemek gunlugum sitesindeki yayla corbasi tarifi ile yaptim.
tavuk suyu corbalara inanilmaz lezzet katiyor bence, yayla corbasi icin de durum ayni diye dusunuyorum.
Afiyet olsun

Malzemeler:( 8-10 porsiyon)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yumurtanin sarisi
  • 10 bardak su (tavuk suyu karisimi olabilir)
  • uzeri icin kuru nane, kırmızı biber
Yapılışı:
  1. 10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.
  2. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
  3. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.
  4. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
  5. Ocaktan alınır ve tuzu  ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir.
  6. Üzerine kuru nane veya hafif  kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)