14 Mayıs 2011 Cumartesi

OT 3 : CÖREKOTLU-LORLU POĞAÇA

Efendim, "Okurlarimdan tarifler" kosemize bir talep bir talep, ben de isleri kolaylastirmak adina OT diye bir kisaltma yaptim izninizle:))
Bugun yine tanidik bir misafirimiz var: Kalp Kurabiye blogunun sahibesi, Deniz Gunes, kisaca DG :))
Onceki misafirlerimiz hatirlayacaginiz uzere, Cilekli- limonlu  meybuz tarifi ile Papatya Prenses ve Muffin pastaciklar tarifi ile Nurcihan Hanim idi .

DG yarismamiza pardon, blogumuza :) cay saatlerinin, hafta sonu kahvaltilarinin, aslinda yaninda cay ile gunun her saatinin gozbebegi olan pogaca ile katiliyor ve karsinizda Corekotlu, lorlu pogaca tarifi ile DG! 


CÖREKOTLU - LORLU POĞAÇA
5 su bardağı un
yarım su bardağı süt
2 yumurta akı
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya ve mayayı ıslamak için ılık su
Lor peyniri
çörek otu
Üzerine:
haşhaş tohumu
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Maya komposto kasesine alınır ve üzerine 1 çay kaşığı kadar toz şeker alınıp ılık su ilave edilerek kabarması beklenir.Un ve tuz yoğurma kabına elenir ortası havuz gibi açılır kabarmış maya ilave edilir maya hamur ile özleştirilir ve yumurta akları, süt ile sıvıyağ eklenir, yoğrulur. Hamur sert olursa su ilavesi yapılır yumuşak olursa eğer un ilavesi ile ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Sıcak bir ortamda üzerine nemli bir bez örtülerek 2 saat kadar mayalandırılır. iç malzemesi için: peynir ve çörekotları harmanlanıp bir kenarda bekletilir. dinlenen hamur bezelere ayrılıp, her beze el yordamı ile açılıp içine lorlu içten konulur.Tüm bezelere aynı işlem tekrarlanıp yağlanmış fırın tepsisine sıralanır..Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş tohumu serpildikten sonra 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
afiyet bal şeker olsunn

9 yorum:

  1. Lor zaten muhteşem bir malzeme. Ben her hafta yoğurt için süt alırken 2.5 litre alıyor, yarısıyla yoğurt mayalıyor, kalan yarısını da lora dönüştürüp kahvaltılarda onu yiyorum. Yumuşacık, tatlı bir peynir oluyor (tuz ekliyorum tabii süzdürürken)

    YanıtlaSil
  2. deniz'ciğimin ellerine sağlık senin de bloguna heheh :)

    du bakim bende ilerleyen günler için iyi bir çalışma yapayım biloğun için inşallah, pek heveslendim bak görünce böle :))

    YanıtlaSil
  3. Tijen,
    her zamanki dogal, icten yorumun icin tesekkurler:)

    Tub@,
    plan ise yariyor demek ki:) heveslenin bakalim :))

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık lora çörekotu ekleyerek daha sağlıklı hale getirmişsiniz sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Lamacım çok iyi oldu sayende bizde tanışamadığımız diğer arkadaşları buluyoruz ve değişik tarifleri.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Denizim ellerine sağlık. Karnım aç şimdi kahvaltıda olsa ne güzel yerdim dimi ama dimi dimi:)

    YanıtlaSil
  7. deniz buraya yumruk havaayaaaa:P

    YanıtlaSil
  8. ayyyyşş meşhur oldumm ünlendim ayoll:)
    papatyam kocamann bir kahkaha attım deniz buraya yumruk havaya ha:) süperdi hadi bakalım üç keree
    oleeyyy
    oleeyyyy
    oleeyyyyyy
    hahaha yayaya şaşaşa hamurişi çok yaşa:PPP
    teşekkkür ederim LM, senle olmak şahaneydii:)

    YanıtlaSil
  9. bu peykeke bayildim resmen gel beni ye diyor, masallah tarileriniz cok guzel ,hangi birisini yiyeceksem :) ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)