18 Eylül 2011 Pazar

Islak Kek/ Kara kiz / Kunta kinte


Ismi cok, hangisini begenirseniz... Hani kekin harcindan ayirip sonra uzerina doktugumuz kek var ya iste o...
Neler kullanalim, nasil yapalim?

1.5 su bardağı şeker
1 bardak sut
1 bardak yag
3 yemek kaşığı kakao
Arzuya gore 1 paket vanilya, 1 kasik kahve (bu kekte kahve ekledim, kahve aromasi sevenlere onerilir)
Guzelce cirpilip 1-1.5 bardak sos olarak ayrilir.

3 yumurta
eklenip cirpilir,
~1.5 su bardağı un (tam bugday unu kullandim)
1 paket kabartma tozu
eklenir.


Dikdortgen borcam tepside 175 derecede 30-40 dakika pisirilir.
Firindan cikip biraz bekleyince, dilimlenip, sosu dokulur.
Kurdan ile delikler acarak sosu daha cok cekmesini saglayabilirsiniz. Bu gorevi mutfktaki kucuk yardimciniza verebilirsiniz. Zeynep delik desik etti keki sagolsun:)
Dolapta bekeltilip servis yapilinca daha guzel oluyor ...
Uzerine en cok hindistan cevizi yakisiyor bence.

Notlar:
* Cogu tarifte ayrilan sosun icinde yumurta de var, ben sosunu ayirdiktan sonra yumurta ekleyip, risksiz daha saglikli bir kek tercih ediyorum, size de oneririm.
*Mikrodalgada kek tarifinin aynisi, daha dogrusu orijinali, gercek firinda, bes kat fazla surede piseni ;)
*Ablam evlendigi zaman, hayirli olsuna gelen misafirler olunca (ki masAllah cok olurdu!), ona yardima giderdim. Bu keki de o zamanlar yapardim. Hatta enistem ablama "Lama, sana da ogretsin" demis bir keresinde, gururum oksanmisti ;)
*Kimileri sosunu un kattiktan sonra ayiriyor, teyzem de oyle yapardi, Pisirelim sitesinden Ozlem de kunta kinte tarifinde oyle yapmis, tarifte tereyagi kullaniliyor.
*Portakal agacindaki tarifte de tereyagi var, galiba kekin adinin kunta kinte olmasi yag cinsine bagli?
*Lama Mutfak'ta daha once de islak kek tarifi vermisiz, uzeri sutle islatilip cikolata sos dokulen, aglayan pastaya benzeyen... Onu da tavsiye ederiz

21 yorum:

  1. Hamarat Lama :)
    Sen gibi bir kız kardeşim olsaydı keşkem :)
    Peki o kalpçikleri nerden bulucam ki ben :)

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık en sevdiğim keklerden biridir bu. biz karakız deriz.Ayrıca sosa yumurta katmadan ayırmanız çok hoşuma gitti ben de bir daha öyle yapacağım sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çocukluğumuzun kuntakintesi :) geçenlerde biri obama keki demişti :DDDDDDD

    çok severim ben. ellerine sağlık sayın lama :P

    YanıtlaSil
  4. ayy ıslak keki kimmmm sevmez ki. harika olmuştur yumuşacık. ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler Lama...

    YanıtlaSil
  5. Zeliha'cigim,
    sen bana hamarat diyecek insan misin yahu! Onur duydum canim:)
    Kardes sevgisinin kapleri onlar :)

    Ozgen,
    Kesinlikle yumurtasiz sos kullanmali, tadi da farketmiyor zaten.

    PP,
    Karaorman pastasina Obama pastasi demistim ben de:)

    Leyla,
    Bu sabah patlicanli omlet yaptim, kiymayi buzluktan cikarip eritmeye usenmesem, senin enfes omlete benzerdi ama usendim :)

    Mutlu pazarlar, bayanlar

    YanıtlaSil
  6. Hadi bu kadar nefis bir keki döktürüyorsunda bu süslemeler neyin nesi?:)Bu kadar detay,bravo yani..Mimin var canısı,alırsan sevinirim..

    YanıtlaSil
  7. Ay şimdi olsa da yesem.Ellerine sağlık tatlım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. offf offfff ben buna bittim lama....eline sağlık şekerim...

    YanıtlaSil
  9. ellerınıze sağlık çook severım

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık sevgili lama harika ve çok iştah açıcı görünüyor;);)Süslemelerde cabası çok şık ;);)

    YanıtlaSil
  11. nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. lamacımm bu nasıl bir görsel şölendir bööylee:)
    ellerine sağlık...
    kaneviçeli örtüde ben burdayım diyor hani:))
    bende de mimin var canımcım:)
    kabul buyurursan ssevinirim:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor, bir kaç haftadır çok yoğundum gelemedim ziyarete, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. ötün pek güzel hemen dikkatimi çekti.kunta kinte de pek lezzetli.eline sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Ddegerli arkadaslarim,
    yorumlariniz, guzel sozleriniz icin tesekkurler!
    Sunumu begenmenize de ozellikle sevindim.
    Ortu anneme hediye gelmisti, ben de el koydum :)Simdi evdeki fiskos kosesindeki sehpayi susluyor.
    Guzel bri hafta sizin olsun!

    YanıtlaSil
  16. lamacım ne güzel bir noktaya dikkatçekmişsin..valla bende isim yoksuluyum..yediğim içtiğim şeylerin adını karıştırırım hep..demek bu soslu kekin üç adı var bizim bildiğimiz oda...:)))

    ellerine sağlık....çok nefis görünüyor....ben üçündende alayım:)

    YanıtlaSil
  17. yumurtayla sekerin cirpilmasi keki kabartiyor diye duymustum!! yalanmis demek.. yumurta sonradan eklendigi halde kekin ne guzel kabarmis (firinin etkisi olsa gerek:) )

    YanıtlaSil
  18. Ellerine saglık canım , sevilmez mı hiç , bayılırım :)))

    Pelince

    YanıtlaSil
  19. Bu tarifi yaptıktan sonra kocamın tek yorumu oldu "E madem böyle güzel ıslak kek yapıyodun biz niye ikide bir sipariş veriyoruz ki!" oldu ve hapur hupur yedi. Sağolasın Lama, sayende kocam ilk kez bayıldı yaptığım bir yiyeceğe :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sevindim Deniz! umarim bir gun benim esim de" ay ne guzel kek yapmistin" der bana:(((
      son gunlerde yaptigim denemelere, siyah fasulyeli kek mesela:), o kadar methiyeler (!) duzdu ki, mutfaga giresim yok! "neden ben guzel kek yapamiyormusum, 10 ustunden 1 puan bile almazmisim :(((((((((
      bu yorumunu okusun da utansin :)

      Sil
    2. bu arada http://lamamutfakta.blogspot.com/2010/12/islak-kek.html tarifini de oneririm!

      Sil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)