15 Mayıs 2012 Salı

Okuyorum, izliyorum, dinliyorum



On not:  Dun fotografsiz yayinlayip " bu kavanozun icinde ne var?" diye sordugum Lama etkinligi yazisi icin ozur dilerim. Fotograf hazir degil, yazi da beklemede. Hemencik okuyup yorum birakan okurlarima 41 defa masAllah ve 41 lama puani gonderiyorum.


Filmler:
Daha cok dizi izleyince filme cok sira kalmiyor. Oscar odululu alan ve aday olan filmerden hic birini izlemedim mesela.
Hele izlenen Turk dizisiyse, gozunu seveyim film gibi zaten! 2 saat dizi mi olur yahu! #yerlidiziyersizuzun
(Bu arada, internetten reklamsiz, kesintisiz izliyoruz dizileri, Turk TV'imiz yok. Bir de reklamli olsa, Allah muhafaza!)

The next three days: Russel Crowe'un haksiz yere cinayetle suclandigina inandigi karisini hapisten cikarmak icin verdigi mucadeleyi anlatiyor. Ilk kismi siradan gelmisti ama 2. yarisi cok iyiydi. Bu filmde, yasadigmiz sehirden bol bol manzaralara gorebilirsiniz.. Aa surasi filancanin oturdugu yer, burasi koprunun orasi degil mi?" muhabbetleri arasinda izledik filmi.

Incir receli, Ask tesadufleri sever, icinde Turkce muhabbetler de gecen Unknown , hepsi de ucak ganimetlerimden..


Diziler:
House MD, seksenler, ike kaka ara sira leyla ile mecnun, yalan dunya ve tabi ki de eski tadini vermese de Behzat c.
Ilk basladigi zaman "Hayat devam ediyor'" u da birkac bolum izledim itiraf edeyim. Izleyen varsa bana hizl bir ozet gecebilir mi:)
Seksenler basta siradan gelmisti ama cidden icten, hos esprilerin oldugu bir dizi. Alman kirpi kafali ve Ergun plak favori karakterlerim. Ama cok uzuluyorum Ergun plak'a yahu... Gicik tip ama rakibi olan Dumbullu tiyatrocuda  ne buldu o ... (ay neydi kizin adi, pufff unutkan Lama!) ...
Herkesina yildigi bayildigi "Avrupa Yakasi"ni bir kez bile izlememis biri olarak Yalan Dunya'yi eh iste buluyorum. Genel kanaat de o sekilde gozlemledigim kadariyla.
Elbette favori karakterim ay neydi o gelinlerin sultaninin adi? (bunak Lama)Sagolsun Sonu garanti tarifler arkadasim, yardimima kostu : Nurhayat , ve de Tuleyman'i hatirlatti :)
Beyaz'in oynadigi karakter nasil ezik oyle! Beyazdan da is gecti zaten, nerde o eski Beyaz :P
Daha cok yorumlar yaparim, diziler, olaylar, karakterler uzerine ama LM magazin dunyasi meraklilarinin akinina ugramasin diye kisa kesiyorum. Yoksa super yorum yapar, elestirir, degerlendiririm yani, bilirsiniz...

Bu arada bir soru: Dizilerin ozetlerini yazan site/ blog var mi? Sirf genel kultur olsun, senaristlerin super fikirlerini ogrenip "tu tu masAllah" demek adina okumayi dusunebilirim, o yuzden sordum..

Ve kitaplar:
Arkadaslarin onerisi ile okudugum bir kac kitap:
  • The butterfly mosque, Willow Wilson : Musluman olan Amerikali bir musluman genc bayanin oykusu. Misir'da yasamaya basliyor ve bir Misirli ile evleniyor. Daha cok yeni bir  kulture alisma sureci vardi. Ben de oraya gitsem, o ortamda yasasam zorlanirdim.
  • The good muslim, Tahmima Anam 
  • The crooked house, Agatha Christie, Ilk gatha Christie romanim. Bu sene filmi cekiliyormus!
  • "The man in white sharkskin suit" Lucette Lagnado
Ve de "Turkce kitap bulamazsan , cevirisini oku" zihniyetiyle Masumiyet Muzesi'nin Ingilizcesi aldi kutuphaneden. Basini okudum, tamamini okumaya layik bulmadim, sonundan da biraz okudum bitirdim. Yarisini okumusumdur ama... Masumiyet kavramlarimizin uyusmadigi muhakkak. Baslik oyle olunca daha saf, masum birseyler bekliyordum Sayin Orhan Pamuk :)
Kutuphansi acilmis (twitter'da Cuneyt ozdemir sbah aksam cikcikledigi icin haberim var) , dizisi de cekilirse Fusun karakterini Beren saat oynasin. Elif Safak'in Bit Palas dizi olursa, orda da Beren saat'e yakistirdigim karakter vardi. Sayemde issiz kalmaz bizim Fatmagul!

Listede eksiler var, su an uyusmus halimle bu kadarini hatirladim, buna da sukur. Kitaplar hakkinda daha fazla bilgi isteyene sonra yazarim.
Hoscakaliniz!

Daha onceki benzer yazilar
http://lamamutfakta.blogspot.com/2011/12/cok-yiyen-mi-bilir-cok-okuyan-mi.html
http://lamamutfakta.blogspot.com/2011/02/filmler-oscar-odulleri-diziler-vb.html

9 yorum:

  1. çok samimi bir yazı olmuş.her zaman ki gibi..ortak dizimiz yalan dünya.bende avrupa yakasını ayıla bayıla izleyen biriydim.burhan altıntop manyağı olmuştum yayınlandığı zaman.benimde favori karakterlerim gelinlerin sultanı ışıklı ev kızı nurhayat ve bu hafta leydi gaga hande yener ankaralı turgut karışımı elektro müziği eşliğinde dans edip şarkı söyleyen tülay:))ve selahattin çakaler tabiki.bana görede beyaz biraz rolüne pasif kalmış.daha doğrusu beyazmı pasif rolümü pasif tam karar veremedim:))seksenlere arada bakarım:))ben bu ara suskunlara taktım.izle tavsiye ederim:))Masumiyet müzesine gelince bende okudum daha çok masum bir aştan çok tutkulu hastalıklı bir aşkı anlatıyor bana göre...aynı fikirdeyim adıyla tezat bana görede.ama anlatımı güzel okumaya değer bana göre..ben kitabı 2 yıl önce falan okumuştum.bende dizisi çekilse kim oynar diye düşünmüştüm o zamanlar aşkı memnuda oynayan Beren'i yakıştırmıştım:))orada oynadığı karakterden dolayı..biraz uzun oldu galiba...sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ben bugunlerde leyla ile mecnuna taktim, tek o. Yalan dunyanin, seksenlerin ve behzat c'ninde1-2 bolumune bakmisligim var tabi, ama titreyip kendime geldim. Zamanimi twitter'da olduruyorum:/

    YanıtlaSil
  3. Lamacığım, dünkü yazının başlığını gördüm ama yazısını göremedim.
    Yazı ve resim hazır olunca görürüz artık : )
    Dizilerden bahsetmişsin, benim bu yıl seyretmeden duramayacağım bir dizim yok.
    Seksenleri seyrediyorum, dizinin başında bir geçmiş bir gelecek gösterdiler, Nazlı'nın kiminle evleneceğini öğrenmiş olduk, keşke göstermeselerdi.
    How I Met Your Mother dizisinde ki gibi bizde dizinin sonuna kadar Nazlı'nın, Ahmet'in ve Çağatay'ın kiminle evleneceğini bilmeseydik.
    Avrupa yakası ve yalan dünya hiç bana göre diziler değil.
    İkisinin de bir bölümünü seyretmiş değilim.
    İlk sezonunda "Adını Feriha Koydum" dizisini seyrediyorduk ama bu sezon iyice saçmalayınca onu da bıraktım.
    Keşke House MD bizde tekrar gösterilse hiç kaçırmadan izlerdim.
    Kitaplara gelirsek;
    Orhan Pamuk okumaya "Benim Adım Kırmızı" yüzünden neredeyse tövbeliyim.
    Bloglardan, işten güçten fırsat bulabilirsem bugünlerde Elizabeth Adler'in Vasiyet kitabını okuyorum.

    YanıtlaSil
  4. dizi yok hayatımda...
    boll boll kitap ve tembellik varr..
    :)
    sevgilerr lamamm..

    YanıtlaSil
  5. dizi yok hayatımda...
    boll boll kitap ve tembellik varr..
    :)
    sevgilerr lamamm..

    YanıtlaSil
  6. dizi yok hayatımda...
    boll boll kitap ve tembellik varr..
    :)
    sevgilerr lamamm..

    YanıtlaSil
  7. Fantastic blog article. Cool.

    YanıtlaSil
  8. Lamacim, hala yaziyorsuuunn! Ve performansin super.. Ozlemisim :) Benim gibi yilda ortalama uc dort kez bloguna ugrayan hayirsizlardan degilsin.Bahsettigin kitabi merak ettim, The Butterfly Mosque.. Kutuphanede var midir acaba? Bu yaz buralardayiz kismetse, kitap okumanin hakkini verebilsek keske. Bizim bebeden firsat buldukca tabii.Bu arada Masumiyet muzesini birkac sene once okumustum,insana alaca cikartacak kadar sikinti bastiran baska bi kitap simdilik bilmiyorum. Ben ki okudugum kitap romansa ve sardiysa bir gecede bitirebilen bir insandim. (Fikri kitaplarda kaplumbaga hizindayim, o ayri) Bitmek bilmedigini, catlayip patladigimi, sayfa atladigimi filan hatirliyorum.Bizim Elif Shafak ve Pamuk'un disinda baska bir yazarimiz var midir acep Amerikanya kutuphanelerinde??

    Optum seni ve kucuk z'yi

    YanıtlaSil
  9. I am looking for a competent writer, long time in this area. Excellent article!

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)