22 Haziran 2012 Cuma

Eee, ne var , ne yok?


Bizde neler var, neler yok soracak olursaniz cevabi biraz burada:
Sehir disina cikmadiysak her hafta sonu piknikteyiz, civarda "su kenari" piknik alanlarini talan ediyoruz.

  • Birkac aile bir araya gelip imece usulu hazirliyoruz herseyi. Daha duzenli olsun diye, Bay Lama liste hazirladi, mail atti. Herkes oradan bakip, piknik cantasini ayarlamis.. Bardak getiririm diyen aile (bknz lamagiller:)) insanlik hali unutunca, kucuk capli bir sok yasandi. Nasilsa bardak gelecek diye kimse bardak almamis:( Allah'tan kiyida kosede kalan : otelden asirma :) 4 kahva bardagi, arabadan cikan 2 turk sapli cay bardagi, 1 kopuk bardak, cocugun su bardagi, su siseleri erken idare ettik:) Herkes icecekleri de, cayi da ayni bardakla icti tabi :)
  • Daha da trajikomigini soyleyeyim mi? Sisler tekrar kullanildi! Evet, evet yanlis okumadiniz!  Bu konuda mesul biz degiliz. Haberimiz olsa evde hic kullanilmamis, kutu bambu sisler vardi, getirirdik. Yakin civarda marketlere baktilar ama bulamamislar, ole olunca yenen sisler, tekrar izgaraya dondu.:)) [Sis demisken, Z. 'dondurma et' adi taktigi cop sisleri cok seviyor. 5-6 tane yemistir tu tu masAllah, etobur!]
  • Catal/tabak da ancak yetecek kadardi, tatli yerken tabaklar ikiserli paylasildi:) Istemeden de olsa cok iktisatli, yesile ve dogaya faydali bir piknik olmus oldu:) O yuzden mahcup bir saadet duydum, mutluyum:) Normalde har vurup, harman savuruyoruz, kac yilda hata yuzyilda doga o plastikleri geri dondurebiliyor, dusunmuyoruz bile!
  • Piknik tatlilari icinde bi gonullu olduk. Birinde tam son anda Z. kiz ile mutfaga girip kurabiyeli mozaik pasta yaptik, sonrakinde dea  mikrodalga kek. Ben iyi alistim bu ise, sicak havalarda firinin yuzune bakmiyorum mumkun mertebe! Ve bir Lama klasigi olarak, tam yumurtalari cirpip seker ekleme zamaninda , sekerin az oldugunu gordum. 1.5 bardak yerine, puda sekeri takviyeli 1 bardak seker kullandim. Son anda eklenen hindistancevizi ve, Z. kizin buyuk hevesle ekledigi cikolatali sus sekerleri isi kurtardi.
Kalan bir dilim kek de 7. yildonumu pastamiz olarak kullanildi, ooo tam iktisat :) Kalpli tabak durumu kurtardi Allah'tan!
Zaman akip gidiyor,  7 yil olmus!
  • Bir hafta piknige ara verelim demistik, onda da bos durmadik, kahvalti icin arkdaslarla disarda bulustuk, o da piknik sayilir. yesillik yoktu, mangal yoktu ama su vardi:)
 Minikler yagmur altinda suda oynarken biz Turk cayi yudumladik :)
  • Cokca bizi birakan, yani tasinan arkadaslarimzi var, onlarla  da bir araya gelip vedalasiyoruz bu aralar. Yukaridaki sulu kahvalti bunlardan biri idi: ( Zeynep arkadasinin temelli gidecegini ogrenince "Tasinmasinlar" diye aglayarak, sulu gunu aha da sulu bitirdi. Ayni gunun aksaminda 2 aileyi davet etmistik. Sabah goturmeyi unuttugum patates salatasi aksam yemegi menusune dahil oldu. [menu: ezogelin corbasi, susamli Peru tavuk, sehriyeli pilav, tavada ispanakli borek, patates salatasi, yesil salata, kimonlu tatli ]Annemin hep dedigi gibi" Kimse, kimsenin kismetini yiyemez"
Evde daha guzelini yapariz tabi de, disarda yemenin, Turkiye'de gibi hissetmenin yeri ayri...

  • Sehir disina cikinca da gittigimiz yerlerde Turk lokanta, market ne bulursak talan ediyoruz iste ornegi: New York'ta kumpir keyfi...
Boyuna uygun cikolata bulan Babasina " bana da birak!" diyen bir Z. gormektesiniz!
Amerika'nin en buyuk cikolata firmasi Hershey'in eglence parkinin magazasindayiz... (Hayir bu minik cikolatayi almadik, izin vermedim, vermem!)
  • Bolca dogumgunu vardi bu aralar Z'nin arkadaslarinin , yaz okuluna da basladi, keyfi yerinde kucuk hanimin ama doyumsuz...
Sabahtan aksama kadar gezelim, eve gelirken yolda:
Z:  anne nereye gidiyoruz 
Anne: eve
Z: gezmeye gitsek olmaz mi! 
Sssssssabir sabir ya sabir!
Babasina kalsa bana cekmis ama vallahi ben yoruluyorum cok gezince, halim takatim kalmiyor , gezemem o kadar!

10 yorum:

  1. Ben de bayılıyorum gezilere ama inanın seninkiler kadar fırsat olmuyor ne güzel sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Kıymetini bilmiyoruz yaşadığımız ülkenin değil mi..Sizin gözlerinizle bakınca böyle anlaşılıyor..
    Piknik güzel de yaşlandık mı sanki bende çok yoruluyorum..

    YanıtlaSil
  3. yazıyı okuyunca canım pikniğe gitmek istedi. aman çocukla zor olur..ama siz iyi eğlenmişsiniz anlaşılan:))

    YanıtlaSil
  4. Gezin Lama'cim baska ne yapalir ki bu ulkede :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel keyifle anlatmışsınız, sanki hep yanınızdaydım.
    Bizde de mezuniyet telaşı ve yazkığa taşınma fasılları ve internet sorunu olunca ,bende 1 hafta yazmaya mola verdim.İpadden yorum yazıyorum,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  6. ayyy lamam yaaa.
    canım o kadar çok kumpir çekti ki anlatamam sana.bugün eşimle buluşup otantik kumpire gidicez inşallah.ankaralılar bilir.senin yerine de yiyicem.sevgiler canımcım

    YanıtlaSil
  7. 7. yılınız kutlu olsun.
    Takipçinizim.
    Adana'dan sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
  8. Okurken yoruldum yaaa, masallah masallah!!! Bizde de gezme sifir!!!
    Eee bize ne zaman geliyorsunuz?

    YanıtlaSil
  9. Canim merhaba . Biz iyiyiz sukur tatildeydik yeni geldik.
    Guzel gecti. Sizin de guzel gecmise benziyor..)
    Kumpir harika..

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)