25 Eylül 2006 Pazartesi

Kalbim Mercimekte Kaldi

Haslanmis mercimekleri Gulenay'in tarifi gibi mercimek koftesi yapmak icin kullanmayi dusunuyordum. Iftara 25 dakika kala mutfaga girince tavada kizartmayi gozum almadi. (eve de bi 5 dakika once girmistim zaten) . Firini patates cipsi icin acmisken firinda pisireyim dedim. Turkiye'den getiridigim kalp seklindeki kek kalibini kullaninca da bu ismi uygun gordum . Romantik olmus degil mi?
Malzemeler
Yarim su bardagi haslanmis yesil mercimek (hafif robottan gecirilmis)
Yarim bardak un
1 sogan (robotta inceeecik olmus)
1 yumurta
1 kucuk havuc (istege gore az olur, cok olur hatta hic olmaz; renk katsin diye kullandim )
Arzu edilirse maydanoz, baharatlar ve uzerine peynir rendesi

Yapilis
Malzemeleri karistirip hamurumsu kivami olusturun. Kek kalibini guzelce yagladigim icine ayrica yag eklemedim ama malum yemegin yaglisi makbul bizde:) Kati sivi yag eklemesi yapabilirsiniz... Neyse uzerine biraz peynir serptim. Hemen ativerdim firinaaa… Corbayi ictikten sonra mideye indirmeden aceleyle resmini cekiverdik, uzerinden dumani cikiyor farkettiniz mi bilmem. Sunum filan aramayin-sorry Reyhan- actik kardesim naapalim :=) Bu kalpli kek kalibi olayi hosuma gidiyor. Nilgun’un deyimiyle “Size olan sevgimi yemege yansittim” …

36 yorum:

  1. yemeyen ne bilsin :)

    YanıtlaSil
  2. Seni gidi bir dost seni... Neden ortaligi karistiriyorsun bakiim, sen yedin biliyorsun nasil olsa!

    YanıtlaSil
  3. ehem ehem sitenize girmis,incelemis cebren ve hile ile de yorum yaziyor olmaktayim. hani eskiden hatira defterlerine yazarlardi ya onun gibi.yorum yorum dedin,basimin etini yedin.iste sana yorum,sonunu getiremiyorum. hep demisimdir yine ayni seyi tekrarlayacagim kizimiz pek maharetli.Allah sevdiklerine bagislasin.bu kadar yorumun ustune kim oldugumu soylemem gerekiyor sanirim ama bir ipucuyla gecistireyim,sen anlarsin nede olsa.
    sepet sepet yumurta,sakin beni unutma.unutursan kuserim,birileri ile konusmani keserim :P

    YanıtlaSil
  4. Smr'cigim, o gereksiz girisi yaptigin icin seni dowmek ve "iftiraaaa! sayin seyirciler ben O'nun basinin etini filan yemedim yorum icin" diye haykirmak istiyorum. Dikkate alinacak iki cumlen var,hani su ortadaki cumleler.Onlar icin tkur ediyor ve amin diyorum. Allah seni de sevdiklerine bagislasin, Marixten de uzak tutsun, benim aklim ermez oyle seylere...
    (Lutfen bu satirlari anlamak icin sifre cozucu filan istemeyiniz,bizi Allah'a havale ediniz :=))

    YanıtlaSil
  5. Bu kadar becerikli oldugunu bilmiyordum .MasaAllah...Firinda pisirdigin mercimek nasil olmus merak ettim dogrusu.Bende deneyecegm.Cok cesetlisin tarifleri orjinal halinden cikartip deniyorsun.Takdir ettim bu tavrini.tu tu tu masaAllah...
    Vancouver'dan Reyhan.

    YanıtlaSil
  6. Reyhanciim tam hatirlayamadim ama bir deyim vardi "cahil cesareti" gibi, benim durumum o iste :-) Denersen sonucunu bildir lutfen,hatta fotonu da beklerim, cok guzel sunumlarin var senin, sayin okuyucu faydalansin ;)Tu tu tuu...
    Guzel Vancouver'a selamlar

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Lama,mercimeği böyle pişirmek çok ilginç geldi.Ben de akşam yeşil mercimek yemeği yaptım.Daha önce görseydim,böyle yapardım.Eline sağlık.Güzel günler...

    YanıtlaSil
  8. Selamlar,
    Ziyaretin için teşekkürler..
    Bende sana ve ailene hayırlı ramazanlar diliyorum.
    Sayfanı çok beğendim sıcacık,samimi ve içten..Yapmış olduğun yemeklere ve pastalara sevgini yansıtmışsın belli oluyor yoğun bir şekilde.
    Mercimekli tart'da harika gözüküyor ellerine sağlık,görünüşü de çok şıkmış bu tür kalıpların şirinliğide tartlar piştikten sonra daha çok ortaya çıkıyor.
    Çok yazdım gevezeliğim üzerimde kusuruma bakma lütfen,bak şimdi kaçıyorum...Ellerine sağlık tekrardan,daima sevgiyle kalın ailecek..


    Gül

    YanıtlaSil
  9. Selamlar,
    Ziyaretin için teşekkürler..
    Bende sana ve ailene hayırlı ramazanlar diliyorum.
    Sayfanı çok beğendim sıcacık,samimi ve içten..Yapmış olduğun yemeklere ve pastalara sevgini yansıtmışsın belli oluyor yoğun bir şekilde.
    Mercimekli tart'da harika gözüküyor ellerine sağlık,görünüşü de çok şıkmış bu tür kalıpların şirinliğide tartlar piştikten sonra daha çok ortaya çıkıyor.
    Çok yazdım gevezeliğim üzerimde kusuruma bakma lütfen,bak şimdi kaçıyorum...Ellerine sağlık tekrardan,daima sevgiyle kalın ailecek..


    Gül

    YanıtlaSil
  10. Munevver Abla, yemek de benim gibi olmus iste: ilginc :) Sizin gibi deneyimli ve maharetli bir ascinin begenmesine gercekten cok sevindim.

    Gul gevezelik yapmadin,yapsan bile hic sorun degil cunku ben de cok yaparim kafa dnegi bir dost bulunca :P Guzel yorumlarin icin de sagol, icimi isittin.

    Her ikinize de mutlu gunler, gorusmek uzere

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Lama, eline sağlık. Mercimeği bu şekilde pişirmeyi hiç düşünmemiştim. Bloglar sayesinde hem yeni şeyler öğreniyor, hem de yeni dostlar kazanıyoruz (üstelik deniz aşır).
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Tesekkurler Hulya Hanim,
    Haklisiniz bloglar insanin hayatina yenilikler katiyor gercekten de... Saygilarimi sunuyorum

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar
    Hayırlı ramazanlar dilerim yemekler çok güzel ellerine sağlık,sizide linklerime ekliyorum
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar
    yemekler çok güzel görünüyor elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. slm lamacim
    amanda aman sen nelerde yaparmissin bole. insan haber verir dimi sitem var diye. alay edip millete dagitacagimdan mi korktun yoksa . saka bi yana hersey harika gozukuyor. bastan itibaren inceleyemedim siteni msji gon. inceleyecegim ins.( eger bi yaprak sarmasi gorursem cekecegin var elimden) optum...

    hadi tahmin et beni( ipucu mailin icinde sakli)

    YanıtlaSil
  16. Tesekkur ederim Nalan.Bugun ben de mayali pogaca denedim ama az kalsin firinimin azizligine ugrayacakti!
    Sevgili Erva'nin annesi? Yaprak sarmasi deyince aklima gelen ilk isim sensin ;) Sarma yapacak olursam inan sitede yayinlamadan once senin midende yayinlayacagim:)
    Aksama gorusuruzz

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim, izninizle sizi linklerime ekliyorum, görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  18. slm canım bu site sayesinde potakal ağacı, güleneyın mutfağı vb. sitelere de girdim. çok faydalı olıyor.özellikle yeni evlenen biri olarak bana ramazan ayında iftar sofrası hazırlamak için. henüz hiç bir tarifini yapmadım ama :) sofrayı ilginçleştirmek adına fikir verdi. sağol :)

    YanıtlaSil
  19. Selam pembeli, Tesekkur ederim.
    Evrim ,vaktin oldugunda deneyecegine suphem yok:)
    Bu arada sizce yeni gorunusu nasil sitenin?

    YanıtlaSil
  20. Merhaba farklı bir tarif olmuş benim hoşuma gitti ellerine sağlık.Hoşça kal.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba farklı bir tarif olmuş benim hoşuma gitti. Ellerine sağlık.Hoşça kal.

    YanıtlaSil
  22. canimcim cok seker gorunuyor
    ama bende kalp seklinde kalip yok
    ne aci ki :(
    yapinca sana yorumumuzu bir daha yazarim
    ellerie saglik canimcim

    YanıtlaSil
  23. Tabakta, tarifin hosuna gitmesine sevindim. Sayfani ziyaret ettim mesajini gorunce, cok degisik olmus ellerine saglik.
    Tentencigiim,hosgeldin! Sen gel buraya.beni ziyaret et, sana yaparim kalbimden gelen en guzel duygularla bezenmis kalp sekilli mamalar.(Ayrica Ahmet abiyi kandirabilirsin ama beni degil.Bu bahane bana sokmez, evde kalp seklinde kalip yoksa baska kalipta yap ya da borcamda yap :-))

    YanıtlaSil
  24. ooooo Lamacığım ne güzel bir mama olmuş buuu süper ve değişik hemde kolay görünüyor mutlaka ramazan bitmeden yapmak istiyorum çayın yanında da olurmu acaba diye düşünüyorum ama sanırım daha çok yemeklerin yanına aparetif olması mı daha uygun ne dersin?
    SEVGİYLE KAL...

    YanıtlaSil
  25. teyze şekli mükemmel güzel görünüyor samsundan aldığın kalıpla yaptın galiba sonderece de mükemmel

    YanıtlaSil
  26. insan görünüşünü bozmak istemez çok güzel elerine sağlık canım kızım

    YanıtlaSil
  27. Zuhal Hanim,
    Ben cay yanina da uygun olur diye de dusunmustum, tercihe kalmis tabiki.Afiyet olsun diyeyim simdiden:)
    Aman da aman kimler gelmissss! Canim annem, canim yegenim:))
    Cok guzel supriz oldu guzel yorumlariniz, cooook tesekkur ederim. Insallah size de yapabilirim birgun
    Sevgilerimi gonderiyorum

    YanıtlaSil
  28. Lamacım merhaba iadeyi ziyarete geldim ellerine sağlık nefis mamalar yapmışsın mercimeklinin tadınıda merak ettim doğrusu denemek lazım sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  29. merhaba blogunuza ilk kez geliyorum ve bayıldım desem yeridir, şimdi bütün tariflere göz gezdirme zamanı,, sevgiler, hayırlı ramazanlar dilerim,, sevgiler..

    YanıtlaSil
  30. Lamacim,
    bunca zamandir burnumuzun dibindesin, ben nasil oldu da anlayamadim, anlamak bir yana sezinleyemedim dahi .. hayretler ve soklar icersindeyim .. oha falan oldum yani tabiri caizse :P ummadik tas bas yarar sozu dun basimi yardi hakketten :P ama bir dostunun dedigi uzre : yemeyen ne bilsin :P nerden bilelim , deyil mi efenim ? sumeyra

    YanıtlaSil
  31. Armeda ve Yildizca hosgeldiniz,memnun kaldiniz insAllah yine bekleriz :)
    Sumeyra,ya ben niye ummadik tas oluyor musum??? Yeteneksiz mi gorunuyorum :P Antiparantez sen benim mamalarimdan yedin bir kere,unutmussun(o tat nasil unutulur bilmiyorum ama hehe) Carsamba iftara gel ben sana tekrar gosteriiiim ;)
    O nifakci bir dost'un isini de hallettim merak etmeyin ;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  32. Mercimek koftesini cok severim. Benim icin mercimek koftesi yapani daha cok severim :))))
    zeynep

    YanıtlaSil
  33. zeynep'im bundan boyle siteme girmeni yasakliyorum canimcim, sanin ceker filan.. Pisirmezsem vicdan azabi cekerim, e hepsini pisirmeye takatim yetmez.Evet evet sen bi sure internetten uzak dur;)
    Yegenlerimi opuorum

    YanıtlaSil
  34. ne kadar değişik ve güzel bir tarif bu mercimek seven biri olarak mutlaka yapıcam çok şirin duruyor kalbim sende adıda çok yakışmış ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  35. aaa takatin yetmis pisirmissin iste, bi de cumle aleme gosterip duruyon aaa. yoksa bu resimleri baska sitelerdenmi calip cirpip yapistiriyon :)
    z

    YanıtlaSil
  36. Dileks,
    Yemegi ve adini da begenmene sevindim.Sen de ailenler afiyetle yersin insAllah...
    Sevgili Z,
    Sence boole oricinal(yani uyduruk demek istiyorum) yemekleri kim yapabilir Lamadan baska da ben gidip calayim onlardan.Soruyorum sana cevap ver,cevap! Veremedin dimi ...
    Lama gibisi yok degil mi,hehe

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)