10 Kasım 2006 Cuma

(gizemli) Tavuklu-mantarli Borek


Ohom ohomm...Her yaptigiyla halka hizmet(!),iyisi daha iyisini(!) sunmaya calisan Lama, mantar ve/veya tavuk sevmeyen esiniz, dostunuz daha onemlisi cocuklariniz icin bu gizli Tavuklu-mantarli boregi yapti:)))
Ne zamandir aklimda bu iki lezzeti bir borekte bulusturmak var idi,ama bu sonucu beklemiyordum itiraf edeyim. Gorunusu ve tadi itibariyle gizemli bir borek oldu tadanlar ve resmini goren siz sevgili okurlarimin anladigi uzre...

Sebep, tavugu ve mantari robottan gecirmemdir diye dusunuyorum. Lafi uzatmadan tarifi yaziyorum ilgilenenler icin. En kisa surede yigitce tavuklu-mantarli oldugunu haykiran bir borekle huzurunuza gelecegimdir insallah:)

Malzemeler
1 paket (200 gr) portabella mantar
250 gr kadar kemiksiz tavuk eti -gogus eti kullancim-
Arzu edilirse tavuk baharati-tavuk icin ozel kori karisim kullandim-
1 paket yufka -spring roll kullandim-
2 yumurta( birinin sarisi uzeri icin ayrilacak)
1/3 bardak sivi yag + 2/3 bardak sut
Icinin hazirlanmasi:
Tavuklari ve mantarlari robottan geciriyoruz ,gordugunuz uzere kendilerininden geciyorlar :P 1 kasik kadar sivi yagda kavuruyoruz, baharatini tuzunu ekliyoruz.Ben saglikli olsun diye tuzu cok eklemedim,isteyenler uzerine ekti hehe :)))

Her zamanki borek yapisi usulumuz uyguluyoruz. Tepsiyi yapistirmayi onleyici sprey yag ile yaglayip yufka yerlestiriyor, aralarina yag+sut+yumurta harcindan suruyoruz.Yufkalarin yarisi bitince mantar-tavuk karisimini koyup isleme devam ediyoruz. en uste ayirdigimiz yumurta sarisi ve susam surup firinda pisiriyoruz.


Soru: Turkiye'de de yapistirmayi onleyici sprey yag varmis diye duydum ama gormedim,bilen var mi markasini filan?

16 yorum:

  1. aslinda boregin ne oldugunu bilen olarak biraz boburleneyim dedim ama kibir gurur uzak dursun diycem ama yine diyemiyorum cunku mantarlar oldugu cok belliydi,resmi buyutunce mantar asikar,ee vegeteryanda kiymada yoksa tavuk vardir:)yinede baya bir lama puani topladim,bakalim nerde kullanilcak bunlar.

    mantari burda boyle saklam fikri guzel:)spring roll nerden aliyorsun?

    YanıtlaSil
  2. these recipes look delicious!
    is there a place i can find instructiond for these dishes in english?

    YanıtlaSil
  3. Lamacığım,böreğimize kavuştuk.Eline sağlık.50 puanıma gözüm gibi bakıp,arttırmak için çok çalışacağım.

    Kıkırdağı bilmemen çok normal.Ben de çocukluğumdan biliyorum.Hala yapan vardır mutlaka.Onlardan birini mi yakaladı Lama dedim.Eskiden kurbanlar evde kesilirdi ya.Hayvanın kuyruğundaki yağ küçük doğranıp,toprak kapta uzun süre karıştırılarak kavuruluyor.O doğranan katı yağ eriyip geriye kızarmış küçücük leblebi gibi bir şeye dönüşüyor.Buna kıkırdak deniyor.Ayrı bir kaba alınıp,muhafaza ediliyor.Kızartılan ekmeğin üzerinde pek güzel oluyor.Bazen de makarnanın yanında..Ben de acayip benzetmişim,ama balıkta haklıyım değil mi?
    Sevgiyle,nanelimon...

    YanıtlaSil
  4. Hulyacim,
    Ne kadar ovunsen azdir,cok zor bir is becerdin :)Spring roll'u burada Arap marketlerde bulabiliyoruz, fillo dough'un yaninda oluyor genelde.

    Dear Machete,
    You can find English version of some of the recipes at http://lamamutfakta.blogspot.com/search/label/English.
    i suggest you to have a look at the Enligh links on the right of the page,as well.
    Thanks for your visit.

    Munevver Ablacim,
    Bilgilendirme icin cok sagol,bizde boyle bir kikirdak tuketilmiyor sanirim,emin olmak icin annecigime de soracagimdir.

    Hoscakaliniz ey insanlar:)

    YanıtlaSil
  5. Iyi aksamlar lamacim,börek nefis olmus,simdi olsada bir dilim yesem:)ellerine saglik.Aslinda ben senin sayfayin sessiz takipcilerindenim diye bilirim.Ama hic yorum birakmak nasip olmadi,kismet bugüneymis.Ziyaretin icin tesekkür ederim,bizim burada yagmurlar basladiya bende ondan dolayi yagmurlu bir resim ekleme ihtiyaci duydum.Sana ve sevdiklerine cok güzel bir hafta sonu diliyorum,kendine iyi bak, sevgiler Behiye

    YanıtlaSil
  6. syın blogcular show başlıyor...(çok tutdum bunu yahu havalı hisettim kendimi..)mailini aldım mesaj alınmıştır.. şu aralar bır az meşguldum ilk fırsatta ..bende gazeteden kestigim lamalı kız çocuk resmi var buzdolabında yapışık onu çok sevıyordum nisandı sanırım seninle tanıştık sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Yağlı kağıt kullanabilrisin ben kullanmıştım çok iyi oluyor :)
    Hm nefis gözküyor böreeekk :P

    YanıtlaSil
  8. Behiyeciim,
    biliyorsun "susma sustukca sira sana gelecek"sozunu :d Yani demek istiyorum ki sesli bir takipciol yorumlarini okuyalim:)

    Merhaba Ferhan,
    Resmi cok merak ettim,fotosunu cekip gonderebilir misin?

    Hosgeldin Cilekli pasta kardesim:) Oneri icin de sagolasin;)

    Herkese mutlu hafta sonlari, iyi dinlenmeler!

    YanıtlaSil
  9. Böyle sorduğun sorulara cevap yazarak seni bilgilendirirsek, ışıl ışıl olmanı sağlarsak bonus lama puanı var mı:))

    YanıtlaSil
  10. Guzide Behiye1 kardesim tabiki tabiki, siz hele beni aydinlatin isil isil isildatin 30 40 50... puanlar sizin olacak!
    Lama emeklerinizi karsiliksiz birakmayacaktir,sevgili okurlarim!

    YanıtlaSil
  11. yien cok hos bir tarif, lama beni hic yaniltmiyorsun, tebrik eder tariflerinin devamini dilerim. Bu ara ben de icimden tahmin ettim icinde ne oldugunu yorum yazamamistim ama bilememisim :P

    YanıtlaSil
  12. ben de tam deneyeyim nasil olur tavuklu mantarli borek demistim ama baktim ki benden once davranan biri olmus. nasil guzel oluyor mu?

    YanıtlaSil
  13. sitenizi ilk defa ziyaret ediyorum. cok guzel , cok tatli, cok matrak bir siteniz var. Bundan sonra hep takip edecegim.

    YanıtlaSil
  14. merhaba, ben de amerikada yasiyorum. bulundugum yerde turk yemeklerini cok seven amerikali arkadaslar var. ingilizcem su an icin yeterli olmadigi icin onlara bu tarifleri gosteremiyorum. tariflernizi ingilizce olarak da yaabilirseniz harika olur.

    zeliha

    YanıtlaSil
  15. Berrin,Yilnur, Gulfidan,Zeliha (kiz cocuklarina isim onerleri sevgili seyirciler) sagolunuz:)
    oldu canim tum tarifleri ingilizceye ceviririm yeter ki sen iste;
    bence de sitem cok matrak,cok tatli ayni benim gibi;
    denerseniz gorursunuz guzel olup olmadigini;
    Lama halki yaniltmaz!

    YanıtlaSil
  16. dedim bu kiz kesin lamacigini terketmez, ugrar hemen. sana email attim, hem okul adresine hem de hotmail. cevap bekliyoms. sekercim turkiyede telini gonderisen alo derim sana. bye
    HZ

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)