Sezonun son derbi maci Galatasaray- Fenerbahce macini izlemek icin Bay Lama ve arkadaslari bulusmuslardi. (yasanan tatsizliklar ve sonuc itibariyle cok felaket bir macti malesef! Cimbom kac mac ceza alcak kim bilir...) Cogunlugu bekar oldugu icin iyi yurekli Lama yenge :P olarak onlara yemek hazirladim .Ana yemek Kofteli tepsi kebabi idi. Hazirladigim patlicanlar fazla gelince Oktay Usta'nin Hamursuz Patlican pizzasi tarifini denemek icin firsat bu firsat dedim :)
Kendimce ekleme cikarma yaptim, gercekten leziz ve saglikli bu pizza cikti ortaya.
Malzemeler
Borcami kaplayacak kadar patlican Yarim Amerikan patlicani kadar saniyorum, 2 tane Turk patlicanina esittir :)
1 domates
200 gr mantar
3 dal taze sogan
1 kap rende kasar
Tuz
~5 kasik zeytinyagi
*Patlicanlarin uzerine 3 kasik kadar zeytinyagi dokup, firina verdim (375 F)
*Patlicanlar yumusayinca, ince ince dilimledigim mantarlar, taze sogan domatesi ilave edip, biraz daha yag gezdirip pisirmeye devam ettim.
*Firindan almaya yakin kasarlari serptim.
Uzerine salam da koymayi dusundum ama saglikli pizzaya zarar gelmesin diye kendimi tuttum:)
Denerseniz afiyet olsun...
***Guzel bir cuma gunu ve hafta sonu diliyorum***
Ohhh sebze sebze ne guzel. Bu cok iyiymis ya hamursuz pizza :) Amerikalilara bunu tarif ettigimizi dusunsene, ne komik olur. Ellerine saglik Hocam, operim.
YanıtlaSilgüzel bir tarif ve kolaymış özellikle patlıcan sevenler için ideal ellerine sağlık
YanıtlaSilLamacığım,
YanıtlaSilellerine sağlık. sağlıklı:)) ve güzel bir tarif olmuş. sanırım salam koymamak zor olmuş senin için:)) sana da güzel bir hafta sonu diliyorum. sevgiler
lama yenge ellerine sağlık....
YanıtlaSilmerhabalaaaar Lamacım..
YanıtlaSilYahu hamursuz pizza demişsin ya direk gözlerimi boing boing modunda açtım ve okudum.
Deniz sezonunu açtım, kışın alınan kiloları vermeli :)
Ben patlıcana bayılırım. Ama fırınım bozuk acaba sadece üstünü fırında pişirip sonra ocağa koyarak pişirebilirmiyim. Denemem lazım. Valla ben sağlıklıda olsa sağlıksızda dayanamam salam doğrarım gibime geliyor :))
Ellerine sağlık.
Sıcacık sevgiler...
Lamacığım
YanıtlaSilArtan patlıcanları iyi değerlendirmişsin, çokta lezzetli görünüyor elne sağlık.
Hesna-Mordeniz
Merhaba,
YanıtlaSilPatlıcanlı pizze çok nefis görünüyor.
Bu arada çikolata sosu tarifinizi en kısa zamanda deneyeceğim.
Minik Kus,
YanıtlaSilIan yapaken seni de dusundum etsiz filan, afiytle yersin :)
Amerikalilar bozulur muhtemelen "bizim pizzayi ne hale getirmis Turkler" diye :)))
Ablacigim,
Klay olmasa yapmazdim ki zaten :D
Sevda,
Salam koysam iyi olurdu diye dusundum ama yok cok da zorlanmadim.Hem salami kes dilimle filan ugrastirirdi :p
Beti Yenge,
Sagolasn :)
Merhabaaaa Zerrin!
Lutfen firinim bozuk diye soylenme... o kurabiyeleri super pisirdin herseyi pisirirsin, itiraz istemem :D
Boing boing afiyet olsun :D
Hesna,
Tesekkurler, degerlendirmede uzerime yoktur :D
Burcu,
Umarim begenirsin deneyince,
Sevgiler
Lama'cigim,
YanıtlaSilEllerine saglik, ne kadar degisik bir lezzet olmus. Cok begendim. Guzel bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler.
Benim bu yorgun bedenim ahanda bu tür tarifler arar da pek de bulamaz:(İyi ki varsın da dedin bana patlıcanı bir de böyle dene diye.Yoksa bana demedin ben mi kuruntu yaptım?Herneyse canım benim patlıcanı çoook seven ben,GS'yı da çooook severim ama yakıştı mı bize?:(((
YanıtlaSilÇok güzel değişik bir tarif yaz için de uygun sebzelerle hemde hamursuz ellerine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilHepimize gecmis olsun:((. Patlicani iyi degerlendirmissin. Bir dahakinde de artan patlicani kurutursun artik:)). Sevgilerle,
YanıtlaSilLama, Sayfam yüzünden Oktay Usayıda seyredemez oldum. Teşekkürler çok güzel bir yemeği benim gibi kaçıranlarla paylaştığın için.
YanıtlaSilSelamlar...
Ellerine sağlık Lama. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler,
Aybike, ALmula, Lavantin, Burcin
YanıtlaSilGuzle sozleriniz icin tesekkurler,
Sevgiler
Hulya,
Yok kuruntu yapmadin canim san amesaj kaygisi var bu tarifin, sen de o mesaji almissin ne mutlu bize!
Tuba,
GS'in haline gecmis olsun dedin degil mi? Yanlis anlama olmasin sonra :)
Sebze kurutmayi hic dusunmemistim, sizin orda kurutuluyor galiba :D Komsular ipe asili sebzeleri gorse buyu filan sanar belki de, ne dersin ;)
Ellerine sağlık..Patlıcanı çok severim bak miskinim falan ama deneyeceğim bunu mutlaka;)Sempatik lama,cici lama öperim yanacıklarından ;))
YanıtlaSilKiz o nasil isim oyle! Eskiden kaciktin cilgindin kilcikliga mi terfi ettin :P
YanıtlaSilHayirli denemeler...
Lamacım ellerine sağlık. Tatilden dondum bir bakayım dedim bloglara, senin tarife bayıldım. Gerçekten yaratıcı bir tarif olmuş. Ben de deneyecegim en kısa zamanda. :)
YanıtlaSilSecgiler...
Hosgeldin Ganne,
YanıtlaSilMoral ve tarif depolayip dondun, degil mi :) Seni gidi seni...
Sevgiler
Lama, bu ilk ziyaret fekat asla son olmayacak!! Eylemlerim devam edecek zira gerçekten niye bu vakte kadar seni görmemişim diye şimdi bir iç hesaplaşmadayım!!!
YanıtlaSilYarışmadaki oylamanı görünce girip bir bakayım şu Lama olayına dedim, iyi ki demişim, aferin bana :)
Bana da beklerim, bunu asla saymam!
Lamacım,incirli tatlı çok güzel görünüyor,ablanın ellerine sağlık .Ama yorum yazılmıyor haberin olsun ...yoksa ben mi göremiyorum :)
YanıtlaSilCeylan,
YanıtlaSilZararin neresinden donulse kardir, kendini yeyip bitirme lutfen :)
Her zaman bekleriz efendim...
Oya,
Coook sagolasin :) Ben de neden yorum gelmiyor diye bozuluyordum :D
Gecende de boyle olmustu, ayarlarla oynamisim galiba :P
Sevgiler
sevgili lama
YanıtlaSilEşimin patlıcan sevgisine inanamazsın fakat en uğraştırıcı yemekler patlıcan yemekleri olduğunu düşündüğümden pek yapamıyorum.Ama bu tarifini deneyeceğim...
Ellerine sağlık
Gercekten yapimi kolay, kefilim:)
YanıtlaSilUmarim yapinca begenirsin hemsehrim...
tarifleriniz harika
YanıtlaSilpatlıcanlı olan herşey beni yapmaya zorluyor
en kısa zamanda yapacağım bu tarifi
ellerinize sağlık