12 Ağustos 2011 Cuma

Bu seneki Ramazan menulerimiz

Agustosun 12'si pastasi ... :)
Dun Turk insanin comertliginin, guzel gonullugunun kaniti toplanan yardimlardan sonra kendimi ferahlamis hissettim. Yemegimi gonul rahatligiyla yedim dun aksam, sanki Afrika'da herkesin karni doymus gibi... Allah herkesin hayirlarini kabul etsin ama durmak yok, yardimlara, tutumluluga, sahip olduklarimiz icin cok cok sukretmeye devam...


Bu sene yine davetler acisindan yogun bir Ramazan yasiyoruz. Dun gece 11.30 sularinda eve gelince yine, " Is guc olmayacak, es-dost birlikte yapacaksin iftarini, gece yarilarina kadar muhabbet ( zaten yapiyoruz aslinda!) , ibadet, sahur yapsak; sabah uyanma, ise yetisme, cocuk krese uykusuz gitti derdi olmadan" diye icimden gecti... 


Hem menu secenekleri arayanlara ornek olsun, hem de hatira olsun diye bu seneki Ramazan menulerimizden ornekler vereyim dedim ama hic fotograf yok :)


Davet 1: Mercimek corbasi,pilav, besamel soslu mantarli tavuk, sarma (hazir), yogurtlu kabak patlican kizartma (firinda), salata, kozlenmis biber (firinda kozledim ama ne kadar bereketsiz oldu!)
 tatli: (misafirlerden) baklava, cikolata soslu sutlu tatli


Davet 2: patates corbasi (arkadastan), firin posetinde patatesli tavuk, pilav, coban salata, sarma, yogurtlu kabak patlican kizartma
tatli: baklava+ limonlu tatli (hazir)


Bu aksam icin kismetse Davet 3:  mercimek corbasi, zeytinyagli barbunya pilaki, Izmir kofte, pilav, cin eristesi (misafirden),  pasta (anlarsiniz ya;)


Misafir olarak yediklerimizden ornekler:


Yayla corbasi, Hunkarbegendi, kuru biber dolmasi, etimekli kabak salatasi, bahceden urunlerle salata, zeytinyagli fasulye, kadayif , (arkadasin getirdigi) kayisi soslu sutlu tatli


Mercimek corbasi, tavuk sote, garniturlu pilav, patlican salatasi, bahceden urunlerle salata, zeytinyagli fasulye
Tatli :  (baklava yufkasindan ) ev yapimi baklava, kalburabasti ve  dondurma


Mercimek corbasi, tas kebabi, nohutlu pilav, kurutulmus domatesli zeytinyagli fasulye,"yogurtlu havuc spesiyali ( gaflet ve dalalet icinde havuc salatasi yazmisim, fircayi yeyince, bakiniz yorumlar ! duzeltmek boynumuzun borcu) , salata, 
Tatli : kalburabasti (tadina bakamadim, gozum kaldi ama:)) cikolata soslu sutlu tatli


Mercimek corbasi, biberli et sote, bademli pilav, salata, zeytinyagli patlican, peynirli borek, kedi dilli pasta


Evde ailecek iftarlarimiz : 

9 yorum:

  1. "zeytinyagli barbunya pilaki " ne demek yahu, zeytinyagsizi da mi var bunun? :)

    YanıtlaSil
  2. ben de farkettim de degistirmeye usendim :)

    YanıtlaSil
  3. 12 Ağustos'un mübarekolsun cım cım Lamacım :D İyi ki varsın...

    YanıtlaSil
  4. Kikoko, bir arkadas da "dogum gunun mubarek ola" , Azeri galiba, diye sarki gondermis, ama ben o kelimeyi cok tasvip etmiyorum boyel durumlarda, carpilmayayim sonra :)
    sagol cim cim

    YanıtlaSil
  5. aaa ama o benim pastaaam! canim benim, demek en sahane gorunen pastayi bana yapmistin (ki buraya konulma serefine nail oldu)

    tam aciktigim vakitte bakmayaydim bloguna iyiydi #pismanim

    bir de misafir olarak gittiklerinizi anlattigin menulerden 3uncusune itirazlarim olacak: oncelikle "havuc salatasi" diye adlandirmissin favorimi, kirildim. onun adi "yogurtlu havuc spesyali"dir, bilgine. sonraaa sutlu tatlinin da tadina bakamadin sanirim cunku cikolota soslu degildi, meyveliydi, aksama kadar vitaminsiz kaliniyor dusuncesinin sonucuydu, teessuflerimi iletmekte beis gormuyorum. bi de dun aksam gelebilseydin kalburabastimiz vardi, kismet diyelim.

    demek evde sadece iki kez iftar yaptiniiiz??!!herkesin bahcesinde urun olmasi da kiskandirdi beni!

    son not: davet 1 hepsini dover:)
    BTS

    YanıtlaSil
  6. con not olmasa acacaktim bayramlika gzimi (ki bayrama az kaldi zaten) o yuzden daha yumusak cevap verecegim yazdiklarina:)
    Sutlu tatliyi yedim, dogru ya, muz vardi, biskuvi vardi icinde, baska meyve vardiysa da gormedim/yemedim malum ben anti-meyveyer bir sahsiyetim.
    havuclu salatanin adini bilememisim, affiniza siginirim, hemen degistireyim.
    Pasta da gecici kondu, ins aksam yenisini yapinca yenilerim, senin pastana mi kaldim :P
    Evde ailecek basbasa 2 kez iftar yaptik evet,su anda takvimimde 2 bosluk var bakalim.

    YanıtlaSil
  7. afiyet olsun LM yarasın şekerim hepsi :P

    YanıtlaSil
  8. Dikkatimi cekenler: patates corbası hiç içmedim o ne ki, hazır sarmayı nerden buldun, etimekli kabak salatasını ilk defa duyuyorum. Menüler gayet ağır yalnız, sizi tebrik ediyorum:). Bende de cocuk uykusuz kaldı.. sabah işe gidilecek vs. sendromu var sanırım herkesde varmış.. ;)

    YanıtlaSil
  9. Ayrıca ben bu pasta olayını anlamadım. Lütfen herkesin anlayacagı şekilde yazın.. Kendi aranızda konusmayın :) Tugba D.

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)