02 Ekim 2011

Firinda Mayonezli Tilapia

Tilapia yani tatli su cipurasi bu diyarda yaygin bir balik. Kitadasimin Gulden'den, hergune bir guzellik sitesinde Fririnda Mayonezli Tilapia tarifi gorunce aklima dusmustu ve denemistim, ne zaman fi tarihinde! Paylasmak bu gune kismetmis...
Ben aksam is donusu aceleyle yapip hemen yiyelim zihniyetiyle yaptigim icin Gulden'inkiler gibi nar gibi kizarmadi malesef...
Bademli pilav ile servis edilmis mayonezli balik
(salata da var elbette, soylemeye ne hacet ! (PP'ye ithaf olunur;))
  • Malzemeler 
Kisi sayisina gore fileto kesilmis tilapia veya benzer baska bir balik
Tum baliklarin uzerine yetecek kadar mayonez
Tuz, karabiber
  • Yapilisi
Firininizi 200 C/400F'ye isitin. Baliklari firin tepsinize dizin. Baliklar donmus bile olsa cozdurmenize gerek yok. Oylece koyabilirsiniz. Baliklarin uzerine once cok az tuz (mayonez tuzlu oldugu icin koymaya dabilirsiniz) ve karabiber serpin. Sonra baliklarin uzerine mayonez surun. Dogranmis maydonozlari da baliklarin uzerine serpistirin. Onceden isinmis firina koyup 20-25 dakika kadar ya da uzerleri hafif kizarana kadar pisirin. 

16 yorum:

  1. Affınıza sığınarak soruyorum sayın LM, balıkla pilav ne alaka yavv. Balık dediğin nimet salatayla yenir. Ay olsa da yesem hammm :P

    YanıtlaSil
  2. Aaa Tilapia cipura mi demeek?? Sasirdim!
    Ben de tam yarin tilapia yapayim diye dusunuyordum ki bulgur pilavina karar vermistim kiiii simdi tarifi gorunce yine tilapia'ya dondum. Bakalim sonuc ne olacak

    YanıtlaSil
  3. Ketcapli balik da olur mu diye dusundum simdi...
    firinda butun tavuk pisirirken mayonez ile fircalayinca cok guzel kizardigini duymustum. bu mayonezde bir is var.

    YanıtlaSil
  4. Üfffff ne şahane menü ama,oralara gelsem bana da yaparsın dimi Lamacım ? :))
    Ama bence pilav bademli pilav değil,pirinçli badem pilavı olmuş :)))
    Çok da nefis olmuş..
    Ellerine sağlık..
    Şifa ola inşAllah..

    YanıtlaSil
  5. ohhh miss miss:)
    lamacığımm bayılırım kılçığından ayrılmış balığa:)
    ellerine sağlık...
    yanında da şöyle koca bi tabak yeşillikle aldım ben bu tağı kaçıyorum:))))
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık lamacım..

    YanıtlaSil
  7. sevgili lama ilginç ve herkese lazım bir arkadaşsın belli.takdirlerimi iletiyorum efem...

    YanıtlaSil
  8. Reyyan,
    Yap da goriim ;p

    PP,
    sana cevabimi yazi icnde verdim efenim...


    BTS,
    sonuc ne oldu, ne oldu?????

    YanıtlaSil
  9. Adsiz,
    haklisin bu mayonez cok baska bir sey :)
    senin de adin olsaydi keske, yazik sanaaa!

    Zel,
    sen gel bak ,ben san neler yapicam :) bademli pirinc pilavi da pirinci badem pilavi da olacak yaninda, hangisini istersen :)

    YanıtlaSil
  10. Aysegul,
    burada genelde dondurulmus aldigim icin, hic kilciga rastlamadim, hic haz etmem kendilerinden zaten!

    tarifkolik,
    sagol arkadasim :)

    Funya,
    ever, evet herkese lazim benden... ama kiymetimi bilene sadece:)

    Mutlu gunler bayanlar!

    YanıtlaSil
  11. peki madem ben bol salatalı bir tabak alayım pilavsız ! :D

    bir de peçete hoşuma gitti. öhöm :P

    YanıtlaSil
  12. pecetenin aynisindan sen de alabilirsin, istikamet IKEA!

    YanıtlaSil
  13. Tarif kadar yorumlara ve diyaloglara da bayılıyorum. Sizleri okumaktan mutluyum kızlar.Seni de seviyorum Lamacığım...

    YanıtlaSil
  14. of of of of ellerine sağlık Lama, pek cicisin çok cicisin :) öperim seni.

    Kahva Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)