9 Kasım 2011 Çarşamba

5 ozel sarki mimi ve bir soru

Sevgili Izgun, Pastane'den bana mim gondermis.
Benim icin ozel olan, birilerini ya da bir olayi hatirlatan , anisi olan 5 tane sarkiyi paylasmami istemis... hmm, dusunelim..

Yasar: O'nun vedasi . Sevgili arkadasim Evrim ile cok severdik, lisedeyken.
Kirac: Tas duvarlar (genel olarak Kirac'in tum sarkilarini cok severdim zaten) Bay Lama ile ilk tanistigimiz zamanlari hatirlatiyor, ne guzel gunlerdi. hey gidi  hey :)
Celine Dion: I drove all night . Ilk araba kullanmaya basladigim zamanlarda , direksiyon basina gecince, ozellikle karanliksa, soylerdim. (yok yok trafikte herhangi bir aksama olmadi :))

Anonim: Kara basma iz olur! Ben yillarca bu turkuyu , siyah renklie basma kumas iz olur, diye dusunmustum ta ki, lise sond galiba, bir kola markasi , kar uzerinde yuyruyen kola sisesi basrolde olan reklam filmi yapip, bu turkuyu de arka plana koyana kadar...
Bu arada dersaneden bir arkadasim da benimle ayni kaderi paylasmisti. Hatta ben  "megerse karin ustune basinca iz kalir" demekmis " diye kendi safligimi aciklayinca "aaa oyle mi?" demisti de, derin bir oh cekmistim, yalniz degilim diye!


Susan Boyle : I dreamed a dream. Les Miserables (Sefiller) muzikalinden meshur bir parcaymis , benim ve dunya uzerinde belki de milyonlarin ilk dinlemesi, Britain's Got Talent,  Ingiltere Yetenek Yarismasinda, 2008 yilina  rastlar. 40 yasinda, tavirlari biraz garip, bakimsiz bir kadinin cikip "unlu bir sarkici istiyorum" demesi uzerine juri uyeleri (belki iclerinden olas da) dahil herkes guler, "sen hic sarkici olmak kim?" dercesine, ta ki o ilk sesi duyana kadar...
Izlemek isteyenler buraya tiklayabilir, Ingilizce bilmeseniz bile insanlarin ifadeleri herseyi anlatiyor..
"Aldanirsan goruntuye gomulursun uzuntuye!", diye ana fikrini de vereyim de, ne alaka uzun uzun yazmis LM demeyin;)

ve de baslikta belirttigim soru, konuyla baglarayaktan:
Biz millet olarak cok etiketciyiz, goruntu, mevki, adinizin basindaki unvan vs bunlara cok onem veriyoruz gibi dusunuyorum. Nasrettin Hoca, bana katiliyor (yalniz olmadigimi gostermem icin  koca Hoca'dan destek almayayim da kimden alayim!) Sizce de "Ye kurkum, ye!" der mi , bizim insanimiz?

6 yorum:

  1. Kirac'i bende dinlerdim :))


    Bizim insanimiz der mi ,genelleme yapmayalim da diyenler vardir mutlaka,insanlar mevkiyi, parayi hep sevmistir, kimisi daha fazla :)

    YanıtlaSil
  2. kara basma konusunda hiiiic yalniz degilsin! kucuklugum "ama koyu renk kumas kiri belli etmez ki niye kara basma iz olsun? sorusuna cevap aramakla gecti!

    yaaaa, iste, gecen gelisimde "kiyafet alicam" falan filan derken, "ezik misin kiziiim" diyordun, hak verdin bak iste bana:)

    YanıtlaSil
  3. canım bende Suzan Boyle u cok begendim acıkcası...Soruya gelince ben seninle aynı fikirdeyim...Simdilerde doktor unvanı bile yetmiyor insanlara hemen ne doktorusun ne uzmanısın diye soruyorlar...ben pratisyenim deyince bile burun büküyorlar...bizim insanımız böyle maalesef...sen 6 sene uykusuz okumussun nafile...

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler arkadaşım şarkılar çok güzel özellikle ''kara basma iz olur'' türküsünü bende çok severim ve bende yıllarca bu türküyü senin anladığın gibi anlamıştım:))
    bizim insanımız genelde ye kürküm ye der bence

    YanıtlaSil
  5. Lama'cigim
    sana da ,Nasrettin hoca efendiye de katiliyorum. :( :)

    YanıtlaSil
  6. istisnalar elbet var ama derler ya "istisnalar kaideyi bozmaz:.
    Bin bir irktan insan gormusluk, yillardir yurt disinda yasamislik bana gercekten daha net gosterdi, gosteriyor , Nasrettin hoca hakli hanimlar:)

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)