6 Haziran 2012 Çarşamba

Yalanci tavuk gogsu

"Portakal Agacinin en guzel tarifleri" kitabindan ilk denemek istedigm tarif yalanci tavuk gogsu tarifi idi. Kac sefer misafire niyetlendim, olmadi. Daha dogrusu vaktim yetmedi, hicbir tatli yapamadim.
Nihayet kismet universitedeki yemek yarismasina oldu.Tuzlu olarak kisir, tatli olarak sekerpare yapma niyetindeydim.(servisi kolay, garanti olsun diye dusunmustum) Bir lama klasigi, mutfaga girdigimde evde cok az seker oldugunu gorunce! serbetli tatli yapamayacagim ortada, sutlu tatli yapayim deyip bunu denedim. "Fake chicken breast dessert' diye yazip, altina aciklama da yaptim, "tatlinin aslinda tavuk gogsu vardir, ama oyle incedir ki hissedilmez, bu yalanci versiyon tavuk filan yok!" dedim ama vejeteryan olanlar korku ile yaklasti tatliya:)


Tavuk gogsu Malzeme listesi (parantez icindekiler benim kullandiklarim)
150 gr. margarin (1 cubuk 113 gram tereyagi)
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1.5 su bardağı şeker (1.2 bardak seker)
1 paket vanilin
1 litre süt
Tavuk gogsu nasil yapilir?
Orta boy tencerede yağı eritin. un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. ateşten alıp mikser ile birkaç dakika karıştırın. geniş bir borcam'a yayıp, buzdolabında soğutun. 
servis yapacağınız zaman tarçın ile süsleyin. (Ben cikolata sos ile susledim)
Ipucu: En guzel tavuk gogsu icin imkaniniz varsa 20 dakika kadar mikser ile cirpin diyordu. 20 dakika olmasa da, uzunca sure cirptim. Turk tatlisini ilk kez yiyecek kisiler icin ugrastim, ulkem icin, kulturumuz icin, Turk mutfagimiz icin... Benim hakkim odenmez...
Azicik da mutevazi olsam ne vardi sanki :)


Not:Tarifi portakal agaci sitesinde de bulabilirsiniz.

10 yorum:

  1. Türkiye seninle gurur duyuyor :))
    Okyanus ötesindeki sevgili temsilcimiz,yolun açık olsun :)
    Ellerine,yüreğine,ömrüne sağlık,tadanlara da şifa olsun..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  2. yemeklerin yalancıları güzel oluyor gerçekten de

    annem bir keresinde bi heves niyetlenip gerçeğini yaptı
    tavuk mu yedik tatlımı yedik anlamadım :D

    eline sağlık bacım :)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık çok sevdiğim tatlıdır ülkemiz için vatan millet için :))))) sonuç ne oldu merak ettim

    YanıtlaSil
  4. Ben de yapıyorum yalancı tavuk göğsünü bazen, ancak ne yalan söyliyeyim ki pek sevdiğimi söyleyemem. Bir de bunu deneyeyim bir ara.

    Selamlar

    YanıtlaSil
  5. hatice.nin bu tarifini misafirlerime pek sık yaparım kızlar olmasa da eşim çok sever çok :)

    ellerine sağlık lama.cığım öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. yalancı falan ama lezzetli orası kesin :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım , sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Immmmm unla yağı kavuruncada mis gibi bir aroma verir tatlıya... Bende yapıcam kıskandım..

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)