1 Mayıs 2020 Cuma

Hira tatlısı, iftara da yakışır










Ne zamandır 'denenecekler ' istesindeki Hira tatlısı nihayet LAMAMUTFAKTA pişti!
Serbet kaynatilmiyor" ibaresi gordum mu " ben bunu denerim!
Ferhat Şef 'ben bunu yerim!' edasıyla okuyunuz:)









Malzemeler

1/2 su bardağıyoğurt

1/2 su bardağısıvı yağ

1 su bardağıirmik
1 su bardağıun
1 paketkabartma tozu

Şerbeti için:

2 su bardağıtoz şeker

2 su bardağısu

    Üstünü bulamak için:

    1/2 su bardağıirmik



    Yapılışı

    1. Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Su ve şekeri bir tencereye alın, ocağın altını açıp şeker eriyene dek sürekli karıştırın. Şerbeti kaynatmayın, sadece şeker eriyene dek karıştırıp, kaynamaya başlamadan önce altını kapatın ve soğumaya bırakın.
    2. Bir yoğurma kabına hamur için gerekli olan tüm malzemeleri alın ve bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Oldukça ele yapışan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
    3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayıp, üstünü bulamak için genişçe bir tabağa aldığınız irmiğin içine atın ve tüm etrafı irmikle kaplanacak şekilde irmiğin içinde yuvarlayın.
    4. Tüm hamuru bu şekilde şekillendirip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
    5. Tatlılar fırında çıkar çıkmaz üstlerine soğumuş olan şerbeti gezdirin ve şerbeti tamamen çekene kadar tatlınızı dinlenmeye bırakın.
    6. Tatlılar şerbeti tamamen çekip, soğuduktan sonra, üstlerini antep fıstığıyla süsleyip servis edin.
    Notlar:
    Bızım cevızler büyüktü biraz . 12 adet çıktı. 12 kişilik diyor tarif zaten ama 1 adet asla yetmezzz :) Psikolojikman '1 tane tatlı 'yiyenin gözü doymaz. Minik 2 adetlik porsiyon daha makul:=)
    En iyisi siz 2 ölçü yapın :)
    Kimisinin tamamını, kimisinin sadece üstünü buladık irmiğe...
    Irmik yerine hashas tohumu ile de bulamak guzel fikir, bir sonraki sefere denene!
    Ortasini cukur gibi yapip, fistik koyduk, cikolata kremasi da konabilir.

    Tarif yemek.com'dan ...

    2. deneme notlari :
    Ilk pisirmede, 12 buyuk tatli cikmis, disimizin kovuguna yetmisti:) 
    *2 olcu yaptik, daha kucuk sekil verdik, 1.5 buyuk firin tepsisi cikti. yagini azarltmayi dusunuyorum (1 bardak yerine , 3/4 bardak mesela) 
    Serbeti de tam cekmedi, 3 seker, 3.5 su ile hazirlarim bir dahaki sefer. 
    *Dolapta bekleyip ertesi gun yenince , kesinlikle daha iyi luyor.
    *Kiminin disini hindistan cevizine buladim ki cok severim kendisini, lezzeti katlandi. mavi hashas ve irmik ile 3 cesit hazirlamis olduk. 
    *Biraz serbetsiz halinden ayirdim, tuzsuz sekersiz ama cay yaninda sikayetsiz yenilebilecek hos bir kurabiye/biskuvi oluor:) 
    *Birazina kakaolu serbet denedim ki cok daha guzel, onu da tekrar yapinca deneyip paylasayim insAllah...
    Cok Denenesi bir tarif, denemelisiniz 

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönderme

    Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)