12 Kasım 2006 Pazar

Brüksel lahanasi salatasi ve Cikolatali Arap Kurabiye


Uzun sureden beri yiyemedigim Bruksel lahanasina nihayet kavustum:) Bay Lama gorunce cok hosnut olmadi ama nasil olsa arkadasim gelecek O'nunla yeriz diye hazirladim.

Brüksel lahanasi salatasi

Malzemeler:

200 gram Brüksel lahanasi (1 lb yani 454 gr'lik paketti, geriye kalani yogurtlu tuketmek icin yarina ayirdim)
1 dis ezilmis sarmisak
1 corba kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi limon suyu
Haslanmis 3 yumurta beyazi
ve maydanoz...
Hazirlanisi:

Brüksel lahanalarinin uclarini kesin, en distaki kalin yapraklari ayiklayin.
Bol suda haslayın ve suzun. Yumurta beyazlarini robotta cekip lahanaya ekleyin, yag-limon-sarmisak karisimiyla guzelce karistirin.
Uzerine bol maydanoz serpin. Benim gibi sarmisak yemeye alisi degilseniz yaninizda karanfili hazir edin.yemekten sonra bir tane agziniza ativerin :)))

Arap kurabiye yapinca geriye kalan yumurta beyazlarini salatada kullaniyorum genelde bu sefer kismet bruksel lahanasinaymis :)
Sarmisak olayi benim icin degisiklik oldu,yogurt haricinde cok kullanmiyorum kendilerini. Zaten bu salata da fikrimi degistirmedi "Sarmisak yogurtla guzel coook guzel" :))


Cikolatali Arap Kurabiye
'nin oykusu ise soyle efendim:
Tam kurabiyeleri sekerli karisima bularken acil bir isiniz cikar.
Geri dondugunuzde artik cok gectir...sogumus olan kurabiyeler karisimi reddeder ama eritilmis cikolataya hayir demezler :-)
Cadilar bayrami sonrasi ucuzluktan aldigimiz hayalet tabagin icinde,puslu bir gecede agiza atilmayi beklerler:)))

Bay Lama bu ise hem sevinir hem de "daha dun arap kurabiye yapmistin yine mi..." der... Bahsettigi kurabiye Bayan Lama'nin dun yaptigi=yapamadigi cikolatali kurabiyedir:)) Azmettim insAllah yapacagim bir gun:)

Hurmetler efendim

14 yorum:

  1. efenim lama hanimin tairflerini gurme yemek elestirmeni olarak ozel olarak sizler icin tattim, bruksel lahanasi sahaneydi benim esim de pek hosnut olmayacagi icin biz bize lamayla afiyetle yedik, cikolatali arap kurabiyeler de kipir kipir agizda dagiliyordu artik bu kurabiye literaturunde iyi mi kotu mu bilemem ama ben cok begendim. ayrica lamacimin sofrasina baska seyler de vardi ama kendisi resimlerini koymamayi tercih etmis yoksa baska zaman o gun yapmis gibi mi yayinlayacaksin lamacim, soylerim herkese bak.
    neyse harika bir sofraydi tesekkur ederim lamam lamam sana ben kiyamam

    YanıtlaSil
  2. küçük yegenin görür görmez teyzemde ne güzel yapmış bende istiyom yiyecem dedi ellerine sağlık becerikli lama buda onun yorumu sen anlarsın şcıkcdcfpd got fşvıkf ygüflf ffğf

    YanıtlaSil
  3. Sevgili arkadasim,
    Begenmene cok sevindim.Senin kurabiye ile aran pek yok biluyorum,kurabiyeyi sevmene ayrica mes'ut oldum.Diger mamalari da yayinlayacagim merak etme;) Sanal alemde yemegin bayati tazesi cok farketmiyor,dertlenme sakin:P
    En kisa surede yine bekleriz..

    Ayseciiiiiiiiiiiim,
    Canim senin guzelliginin yaninda kusabiyenin lafi mi olur,fistikli lokumum,bal bademim benim:)
    afrl vheklsf;ew bnm;wehrigv ;wrjfhwueolersvew

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik lama insanin dostlari icin hazirladigi yemekler bir baska lezzetli oluyor.bendemi sana misafir olsam acaba o lezzeti alabilmek icin?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Lama çok güzel olmuş salatan ve kurabiyen. Brüksel lahanasını çoçukken çok nefret ederdim, ama şimdi en sevdiğim kış sebzelerinden biri :) Ispanak yemeye başladınmı? Kendine iyi bak İstanbuldan Nesrin

    YanıtlaSil
  6. Umrancigim,
    Sormaya ne hacet aaa/
    tabiki misafir ol Lama Mutfaga/
    cici mamalar,Lama sohbeti(cenesi) burada :))
    insAllah birgun kismet olur,dunya kucuk Amerika kucucuk :)))

    Nesrincim,
    Cocukken bilmezdim ben Bruksel lahanasini ama iyi ki tanismisim:)
    Markete gelmisti ispanak ama tembel Lama, ayiklanmis hazir paket tercih ettigi icin almadi :) Simdi evdeki sebzeleri tuketelim, bir sonraki alisverise aliriz hasret gideririz ispanakla :))
    Ilgin icin cok sagol.

    Gorusmek uzere

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Lama,bruksel lahanasinin salatasini yapmamistim,iyi fikir deneyecegim.Bende kücükken sebzeyi hic sevmezdim ama simdi elimden gelse hergün sebze pisirecegim,ama simdide benim cocuklar sebze yemiyor ayni benim kücüklügüm gibi,bende fazla zorlatmiyorum biliyorumki büyüyünce onlarda sevecek sebze yemeklerini,tarif icin sagol canim

    YanıtlaSil
  8. Blogumun ismini unutmusumda yaziyorum yukardaki bendim.
    www.blogcu.com/baharcicegi/

    YanıtlaSil
  9. lamacım, benim sayfama gel bak senin için süpriz var.. yanlış resimmi gelde..hahah eger öyleyse teknik hata bı daha olamaz..)) brukselin yemegini yapıyorum .bafrada çokyetişiyor sevgiler ferhan

    YanıtlaSil
  10. Lama'cim saglikli tarifin icin saolll varolll hep ol...Bende salatasani yaparim bunun.Arab kuabiyeye sac takmis makyaj yapmis sunmussunL(heheh gusselll olmuss

    YanıtlaSil
  11. Hosgeldin Oznur :)
    Baharyagmuru yakin bir arkadasimin kod adidir, sen de baharcicegi,arkadas sayiliriz artik,tum blog alemi kardes zaten degil mi :)

    Ferhan tesekkur ederim.Bafra'da Bruksel lahanasi yetisiyor demek,vay be ne guzel:( Bafra lahanasi diyelim artik Turkiye'de ,ciddiyim niye Bruksel diyelim ki???

    Gulenaycigim,
    Sen de salata tarifini paylas bizlerle, malesef Bafra lahanasinin(bakin yeni adini nasil da benimsedim hemen) cok tarifi yok ortalarda...


    Herkese guzel bir hafta diliyorum, Benim icin cok dolu bir hafta olacak...

    YanıtlaSil
  12. Lamacığım,brüksel lahanası benim mutfağıma epey geç girdi ama sevdirdi kendini.Salataya yumurta akını eklemen hoşuma gitti.Eline sağlık...
    nanelimon.

    YanıtlaSil
  13. acikcasi ben sevmem bruksel lahanasi, ama goruntusu canimi istetti. Kaldi mi acaba ?

    YanıtlaSil
  14. Munevver ablacigim,
    Hosunuza gitmesine pek bir bahtiyar oldum,tesekkur eder hurmatlarimi sunarim zat-i alinize:)

    Zerrin,
    kalmadi ama yeni bir tarif gordum Bafra lahanasi ile yapilan, en kisa surede deneyecegimdir insallah,haber veririm sana, yeriz beraber :)

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)