7 Eylül 2010 Salı

Peru Mutfaginda Iftar

Peru Mutfagi ile ilk tanismami cok degerli siz okurlarim ile paylasmis, hatta sonrasinda bir tarifi bizzat denemistim. Cok sevmis, gelen misafirlere de bile hazirlar olmustum.
Yine ayni arkadas, bizi yeni evinde(kis sure once evlendi) agirlamak istedi. Kendisi Peru'ya gidecek, bizim Turkler'den de Turkiye'ye gidecek olanlar var, bu yemek daveti iftar daveti oluverdi.(kendisi musluman degil ama sagolsun herkeseyi bize gore ayarlamis,hazirlamisti)
Yine severek yedik , hatta ve hatta, alicilarin ayariyla mi oynasak acaba dedirten bir durum, Bay Lama cok cok begendi, Peru Mutfak sanati kitabindan fotolar cekti ve yemegi yapmak icin ne almak,nerden almak lazim sordu sorusturdu:)) Normalde degisik tatlara acik degidlir ama guzel soslu, cili (chilli: ozellikle Guney Amerika'da cok kullanilan bir kirmizi biber turu) yemekleri severmis o yuzden Peru yemeklerini de sevmis:)

Menude neler mi vardi?

Irmik corbasi: Cremita de semolina ( patates kizartmasi ve maydanoz ile servis yapiliyor. Iftar icin de cok uygun bir corbaydi.)
Tavuk : Aji de gallina (pepper chicken) Orjinalinde haslanmis yumurta, ceviz,peynir de oluyormus. Wikibooks'ta tarifini de bulabilirsiniz, Et : Tam ismini cozemedim ama onun da adinda aji geciyor, cili iceren bir tat yine...
Pilav
Patates kizartmasi

Tatli olarak, Lama Mutfak'tan ispanakli kek ve BTS ailesinin getirdigi cifte kavrulmus lokum ve mesir lokumu (tam ismini hatirlayamadim. Zaten cezerye mi mesir mi diye bay-bayan BTS'lar birbirine girdi. Zaten Zeynep, Bay BTS'a her zamanki gibi cokilgi gosterdigi icin bayan BTS gergindi :)) Ne yedigini bile anlamadi yazik:))))

Hep yemek deyip durdum ama aslinda icecegimiz de ozeldi: Mor misir icecegi( Chicha Morada) icinde, ananas, tarcin ve ayva var.

Yemek sonrasinda, Turk cayimizi da ictik, cocuklar bebekler uyuyacak diye geceyi cok uzatmadan olay yerindan ayrildik...

Not: BTS'e yorumda da yazdigim gibi normalde foto cekme konusunda cekingen, utangac oluyorum cogu zaman.Dun seytanin bacagini kirdim bakalim bu aksam nasil olacak :)

5 yorum:

  1. canimcim yani ne ara cektin o fotolari sasirdim kaldim!! guzel yemek yapabildiginiz kadar hizlisiniz da:)
    Ben Zeynep'ten yeterli sayida opucuk + sarilma aldiktan sonra Bay BTS'yi (ki Badem olur kendileri)gozumu kirpmadan ellere teslim edebilirim:) malum normal sartlar altinda Zeynep pek yuz vermiyor bana!(karsilikli cikar iliskisinde kullanilan Badem)
    ve hala iddia ediyorum, o seyler mesir lokumu degil, bi kere o lokum degil, mesir cezeryesi olabilir ama:)

    YanıtlaSil
  2. Ben senin biRinci tekil sahis saniyordum,ne ara bininci oldun!
    Ya normalde pek foto cekemiyorum aslinda.ne guel,ozel sofralri kacirdim ! Ama simdi degisik yemekler olunca normal karsilanir, zaten Gaby yabanci degil, zaten digerleri de Lama'yi biliyor diye rahtca cekebildim,ben de sastim! Ya unuturum,ya utanirim ya da imkanim olmazdi(malum son anda yemekleri yetistirince,foto cekmek soz konusu bile olamaz!) bu sefer basardik basardik !( son kisim, Dora gibi soyleniyor:) Nasil oldugunu bilmeyenlere Zeynep gosterir :)))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Lama,
    Hoşgeldin aramıza,
    Uzun zamandır seni göremedik buralarda,
    Bir daha arayı uzatma bu kadar,
    daha verilecek çok tarifin var.
    : )

    Canım,
    Tekrar hoşgeldin, uzun bir ara olmuştu.
    Maşallah bu süreçte Zeynep kocaman olmuş.
    İftar yazılarını keyifle okudum.
    Resim konusunda ne yazık ki bende aynen senin gibiyim.
    Biz çekemiyoruz ama bari misafirlerimiz "masanın resmini çektiniz mi" diye sorup, ısrar etseler o zaman çekinmeden resim çekerim.
    Şimdiden Ramazan Bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. Mesirin macunu olur sanırım bahsettiğiniz cezerye idi :) Çok güzel bir sofra olmuş. Bir de iyi bayramlar :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Tavuk yemegi tarifine bakarken bu yaziyi gordum de nosralji yaptim... Zamanin hizli akisi beni gercekten tedirgin wdiyor:(

    Cok guzel tavuk yemegini yapayim diye niyetlendim ama sogan da yook, patates de:( sehriyeli tavuk corbasi yapayim defim, sehriye yok. pirinc pilavi var o yuzden makarnali da yapamiyorum...
    Alisverise gideyim bari oncesinde

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)