28 Şubat 2011 Pazartesi

Filmler, Oscar odulleri, Diziler vb.


Artik Kultur-sanat-edebiyat olaylarina , konu ile ilgili degerlendirmelerime de yer verecegimdir, degerli okuyucu...
Cok detay vermeden, biraz aceleci bir yazi olacak cunku bugun bu yeni acilim, baslangic icin cok uygun bir gun cunku dun aksam "sinemanin devleri" odullendirildi.  
Sag kosedeki surekli degisen alakali alakasiz notlarimi okuyanlar Oscar tahminlerimi hatirlarlar.%100 basari :)

Oscar favorilerim:
En iyi aktor: Colin Firth (King's Speech) demistim, dogru cevap;
En iyi film : Inception/Baslangic (Kazanamayacak ama, demisti dersiniz:)) demistim o da dogru :) En iyi  film Oscar'i da King's Speech (Turkce'si niyeyse Zoraki Kral diye isimlendirilmis) aldi. 
Inception filmini cok ozgun bulmus ve begenmistim ama dogruya dogru oyle cok da "super, bir numara kesin alir" denilecek bir film degil.

Oscar Adaylarindan  The Social Network(Sosyal Ağ)  ve True Grit (İz Peşinde) izlenecek listemdeki filmlerden. "Unknown" sanirim henuz Turkiye'de gosteriem girmedi ama buralarda populer ustelik icinde Turkce konusmalar geciyormus, bir arkadastan olumlu 
yorumlar aldi, izleyince ses ederim.

Simdi Oscar deyince akla kirmizi hali gelir,$ ik -rukus listesi gelir,Lama bu konua ne dersin derseniz, yok o kadar dusmedim deermisim:P Tamam,itiraf ederim merak ettim baktim, yorumari okudum, kiyafetlere iyyyk dedimm, hmm dedim ama burdan yazmayayim yani:)

Yabanci filmleri izlemeden once IMDb  internet movie database" e goz atiyoru, degerlendirmeleri okuyorum. Ozellikle "Parents Guide: View content advisory" kismini okuyorum ki ne ile karsilasacagimi (kismen ) bileyim. Aile ortaminda film izlerken uygunsuz sahnelerle sok olmayayim, yuzum kizarmasin, "haydi bu filmi izleyelim" dediklerime mahcp dusmeyeyim. Turk filmleri icin boyle bilgilere cok ulasamadigim icin "riskli" kategoride oluyorlar...

Neyseee gelelim dizilere...Annemlerin hediyesi aslinda:) Gecen sene ruya gibi birlikte gecirdigimiz gunlerin anisina sadik kalarak dizileri takipte kaldim yoksa hic ilgim bilgim yoktu inanin:) 
Haftalik dizi trafigimiz:
Pazartesi Arka Sokaklar, Sali Ask ve Ceza, Carsamba Canim AIlem, Persembe Parmakliklar Ardinda (onlari yattiktan sonra, maatteessuf ASk-i Memnu) Cuma da HaniminCiftligi... seklinde idi...
Bay Lama ile beraber Arka Sokaklar'a devam ettik, hala da ediyorduk ta ki Behzat C. ile tanisana kadar:) Behzat Amir'den sorna Riza Soylu Amir ve ekibi heyecanini yitirdi:)
Ezel'i sirf merakimdan bir izleyeyim dedim, 5-10 dakika izledim de keza, ancak cIk sarmadi. "Oyle bir gecer zaman ki"yi begenen cok, el atmadim, goz de atmadim. Gazetelerden Ali kaptan soyle yapti, kizi evlendi, karisi kacti biliyorum ama:)

Tamam simdilik bu kadar olsun, bu ilk siftah halkin aydinlanmasi icin dev bir adim olsunnn :)

6 yorum:

  1. valla canim ozellikle dizi kismina sasirdim! anca yetisiyorsun saniyordum!!

    YanıtlaSil
  2. Anlamadim BTS?
    O uzun liste gecen seneye ait, bu sene ailecek takip ettigimiz bir tane var.Ailecek dedigim biz bay-bayan izlerken, Zeynep Dora izliyor boyel ailecek yani!

    YanıtlaSil
  3. zaten gecen seneye sasirdim canim! evde o kadar kisi (misafir degil tabi de) haftasonu onlarla disari cikmalar, bi de ustune diziler! Bizimkiler geldiginde hiiiiiicbir sey izlememistik!

    YanıtlaSil
  4. :)))) Aydınlattın cidden :)

    YanıtlaSil
  5. :)) Inception cok guzel filimdi, kings speechi izlemedim pek beni saracak bir film olmadigi icin olabilir :)

    Tr'de dizi cok, bizde Behzat ve kaniti izliyoruz esimle, o Kurtlar vadisini de izliyor ben sIkIldim artik o diziden genelde utu yapiyorum onlar izlerken, eger mutfaktaysam bu aralar yerden yuksek diye bir dizi kesfettim eglenceli onu izliyorum :))

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)