4 Mayıs 2011 Çarşamba

Google abla

Aslinda bu konuyla ilgili yeni bir yazi yazmak dusunmuyordum ama halk da gormeli, ogrenmeli diye dusundum. :)) Iyi ki de dusunmusum o kadar eglendim ki yazarken:)


Google teyze, google amca, e sirada yeni nesil google'cilar var:)
Bakalim Google abla'ya neler fisildamissiniz da yolunuz Lama Mutfak'a dusmus:))
kirmizilar benim ekleme, cikarmalarim:))
yumurtanin turk dil kurumumdaki karsiligi : Yaaani nutkum tutuldu, ne diyecegimi bilemedim, sastiiim kaldim..... Genelde yumurtaya yumurta deriz, Turk Dil Kurumu da bizimle hem fikirdir suphemiz yok ammavelakin okur ne demek istedi bilemedim... Hani Amerikan dil kurumu yazsa, yumurtanin Ingilizce karsiligini merak etmis diyecegim, "egg" diye cevap verecegim ama....
gelal çorap ödül alinan günü görüntüle = Simdii Turkiye magazin gundemini gazetelerden takip etsem de uzak kaldigim konular oluyor. Bu gelal corap odulu de onlardan biri mi acaba diye sordum kendime,, yoksa pek bir garip geldi... Fikri olan?
lema mutfakta :))
kirilmamis dns adresi : eskiden kirilmamis sim card kilidi kirilmamis telefon arardir, blog yasagindan sonra dns kirmak gerekiyor demek ki:) e devir degisiyor sekerim... Bizim kucuklugumuzde DNS mi vardi? Tek kanal TRT'li gunleri bilirim. Hatta ben ozel kanallara karsiydim biliyor musun? Ozel radyolar kapatilinca arkadas siyah kurdela takmak icin yaridm istedi benden, vermedim, o derece yani!
firinda tavsan nasil yapilir  Ayy, hic bir fikrim yok! Rahmetli enistem ava merakli idi, tavsan yemisligim vardir ama teyzem tencerede yapmisti :)))
ankara'nin en çok neyini seviyorsun :))
oktay ustadan siste balli kivrim tatlisi : Siste kebap bilirdik tatlisi da cikmis, Turkiye yemek konularinda asti kendini caniiiim
hindistan cevizli kurabiye tarifi ni canli goster: Hahahahahhahahah canli webcam baglantisi istiyor, su okura da bak hahhahhahahahhaha
limon kek tarifleri mouthwatering türkçe tarifi  : E madem Turkce tarif istiyorsun neden, agzin suyunu akitan, goz kamastiran tarif diye sormadin kardesim??? Ben Ingilizce terim biliyorum diye hava mi atmak istedin canim.. Dur ya, belki de ana vatandan uzakta buyudun sen ,kelime hazinen yeterisz, ben de burda senin gunahini aliyorum... Bol bol Turkce kitap oku tamam mi canim, Turkce'yi iyi ogren. Diline, kimligine sahip cik! Cok mesaj kaygisi sezdim ama tamamen dogal gelisti. Ben de yaban elde cocuk buyutuyorum. Bir gun benim Zeynepikom da google ablasina yari Ingilizce, yari Turkce tarif sorarsa ben neylerim, bu okurun yuzune nasil bakarim,, dogruya dogru , yanlisa yanlis simdi..
patatesli börek derin dondurucuya girermi : Girer ama cikinca yani nasil soyliyeyim patatesler, dondurucudan ciktigini belli ediyor cok tercih etmiyorum.
zayiflatan kurabiye: bir kurabiye ancak tum gunu bir tane kurabiye ile gecirdiginizde zayiflatir, bu tum yiyecekler icin gecerlidir. Ayni sekilde pasta diyeti de manti diyeti de yapabilirsiniz.
Kilo vermezseniz paraniz iade! ben urettigim cilgin diyetlerin arkasindayim her daim:)))
isirganotu isirinca ne yapmali. Oncelikle sakinliginizi korumalisiniz... Doktora gitmeye gerek yok, aglamak, bagirip cagirmaya da hacet yok... Zaten biliyor musun kiymetli okur, havlayan kopegin isirmadigi gibi, isirgan otu da isirmaz, isirmis taklidi yapar, yani aslinda yapmaz da sen oyle gibi sanirsin. Yani onun sucu yok, tum suc Fatmanur ay yok fatmagul'un:))
MUTFAK GOOGLERI: Google'in bildigim kadariyla mutfak icin ozel aramasi yok, en azindan simdilik!
eski kurabiyeler: Hey gidi heyyy, nerede o eski kurabiyler, yeni yeni seyler cikariyorlar her gun, yok pudinglisi yok krem santilisi, yok kremalisi da yok suprizlisi...
Noah’s Pudding Day Celebration winner :Ayy estagfirullah, utansiriyorsunuz beni... 
(Yaaani cok kirildim, Uluslararasi Yemek Yarismasi winner'i da benim ama bakiyorum gormezlikten geliyorsunuz. Bu nasil adam sen decilik, bu nasil emegi hice saymak, bu  nasil kiskanclik aklim hayalim almadi!)
gurur lama insan oglu: hahhaha, yukaridaki yorumlarim sonrasi yuzume bir tokat gibi carpti, gururlanma Lama, diyor bana....(siralama tamame gelisiguzel , ozel ayarlanma degil inanin:) Ilahi adalet)
çilekli ispanak salatasi lamamutfakta :  Ozellikle beni aramis ve gelmis degerli okur, kelimeler kifayetsiz kalir bu onuru gururu anlatmaya desem dersiniz ki :sisst lama yukariya bak bakalim!"


Sustum, sustum:)))

8 yorum:

  1. gülmekten göbeğim hop hop oynadı lama:))))))

    gelal çorap ödülü nediki bölee? anlamadım ben:)

    ankaranın nesi sevilir beeeee:)

    zayıflatan kurabiye varsa hemen alayım bende:))

    lamaa canlı bağlantın varsa banada bağlanıp sırt çantanı göstertseneeee:)

    patatesli böreği dondurucudan çıkardıktan sonra fırınlarsan pek güzel olur.

    ayrıca çilekli roka salatası için bana gelsin o kişi:P

    YanıtlaSil
  2. güldümm güldümm :)
    ve papatyaya çok dobra ve gerçekçi olduğunu söyledim :)

    YanıtlaSil
  3. supersiniz kizlar cistak,cistakk:))
    1 dakika arayla yazdiniz, anlasmali galiba, msn mi?

    papatya,
    insAllah bugun posta sirketine gidip alacagim cantami, FB yayini yaparim:))
    gelal çorap ödülünu sen de anlamadiysan kimse anlamaz:))
    bakiniz ispanakli cilek salatasi:
    http://lamamutfakta.blogspot.com/2009/04/olay-salata.html


    Deniz'cim,
    gercek tabi bunlar, google gercekleri kacmaz! :)))

    YanıtlaSil
  4. msn sen çok yaşa:P

    olsun bana gelip başka tarif öğrensinler:P

    YanıtlaSil
  5. :)))))))))
    ilahi lama
    güldürdün beni bu saatte:)

    YanıtlaSil
  6. zayıflatan kurabiye yorumu süper ötesi komik, diğerleri dee, ayy çok güldüm :)

    YanıtlaSil
  7. Awesome bilgi, yazı yazar için çok teşekkürler. Şimdi bana anlaşılabilir, etkinliğini ve önemini akıllara durgunluk veren bir. bir kez daha ve iyi şanslar teşekkür ederiz!

    YanıtlaSil
  8. ahahaha son yorum ingilizce yazmıs googleden cevirmiş sonra heralde haahha

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)