13 Temmuz 2012 Cuma

Burger yarismasi sonucu

  
Plaketim Bay Lama'nin cantasinda kalmis. Gunlerdir ariyorduk ki fotograflayip sizlere burger yarismasinin sonucunu paylasayim. Efendim, bildiginiz gibi ilk uce girmisti yesil burger tarifi. Cumartesi gunu odul toreninde, 2 kategoride ( vejiteryan ve et) yarisma birincileri aciklandi, diger tariflere de "runner-up" plaketi ve mangal icerikli hediye sepeti (icinde mangal, odun,komur, cakmak, Amerikan isi barbeku soslari,  spatulaya varincaya kadar gerekli gereksiz hersey var) verildi. 

Hediye sepeti
Plaket ve yesil mercimek burger tarifi


























Gonullerin birincisi Lama, birinci olamadi ama zaten onemli olan katilmakti, Top 3 olmak daha da onemliydi, hem 1. olup da ne yapacakti, basi goge mi erecekti ?
(runner-up normalde 2. demek ama 2. mi 3. mu bilmiyorum sadece birinci aciklandi cunku) 


Odulu veren bayan " tarifiniz unlu oldu " dedi. Ben de " ben ve tariflerim zaten dunya capinda unluyuz sekerim. Kac kez odul aldim, bloguma gunde kac kisi geliyor haberin var mi?" dedim... icimden  :)

Birinci olan tarifler, tam Amerikan damak tadina uygun 'tatli' tatlardi, ilk uce nasil girmisim sastim:) Zaten sasirmistim da , tekrardan sastim. Tarifler asagida. Etburger kategorisinde : krem peynir , bogurtlen receli ile bogurtlen mayonezi ve  komposto diye adlandirilan, kayisi, kuru uzumlu, seker ve biber turusu iceren bir  sosla servis yapilan burger 1. oldu.  En ac halimle yemem! Pembe pembe goruntusu de cazip gelmemisti. Yiyenlere afiyet olsun.

Etburger 1. Fas baharatli burger
Vejiteryan kategorisi birincisi: tatli patates burger

Ay bakin sakin simdi " kazanamamis , elestiriyor!" demeyin. Tariflerin bizim damak tadimiza ne kadar uygun oldugu ortada . Tamam kac yildir, havasindan suyundan, arkadaslardan etkilenip bazi konularda degistik ama  o kadar da bozulmadik yani :) 

Boyle de bu oykunun sonuna gelmis bulunmaktayiz,
Sevgiler!


Not: Ramazan'a bir hafta kaldi, haftaya bugun ilk iftarimizi yapacagiz insAllah!

5 yorum:

  1. canım benim dediğin gibi sen gönüllerin birincisisin..amerikalılar yemekten ne anlar..tebrik ederim.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Zaten bi hamburgerleri var, evirip cevirip onunla ugrasacaklarina baska yeni seyler yapsalar ya.. Ne zevksiz insanlar ya hu :) bu arada tebrikler...

    YanıtlaSil
  3. Canım tebrik ediyorum. Sen bizim birincimizsin ... Bu arada hayırlı ramazanlar şimdiden Antalya çok sıcak :(

    YanıtlaSil
  4. Sen gönlümün birincisi,ömrümün inci tanesisin:)
    3.lükte bişeydir ama değil mi:)
    Tü tü maşAllah diyorum yeniden :)

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)