Kahvaltıda çayın yanına veya ayran eşliğinde bir öğle/akşam yemeği yerine geçecek güzel bir öğün olabilir… demis, yurekten katiliyorum!
Malzemeler:
- 3 yufka
- 2 orta boy soğan
- 4-5 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- Tuz, karabiber
- Pulbiber (arzuya göre)
- 1 büyük çay bardağı sıvıyağ/su karışımı
Hazırlanışı:
- Bir tencerede yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları az sıvıyağ ile birlikte kavurun.
- Yumuşayan soğana, yıkayıp kuşbaşı doğradığınız domatesi ve ortadan ikiye kesilip çekirdekleri çıkartılmış, doğranmış yeşilbiberleri ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan alıp tuz, karabiber ve pulbiberini ayarlayıp karıştırın.
- Yufkaların her birini ortadan ikiye bölüp altı eşit parçaya ayırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine yarım parçayı yayıp üzerine ve daha sonrasında her yufka arasına sıvıyağ/su karışımından sürün.
- Domatesli biberli iç harcını iki parçaya ayırın.
- Tepsiye önce iki yarım yufka serip domatesli harcın bir yarısını, sonra diğer iki parça yufkayı sererek kalan domatesli harcı yayın. Üzerine kalan iki yarım yufkayı serin. Üzerine kalan yağ/su karışımını döküp 200 derecede altı üstü kızarıncaya dek pişirin.
Çok pratik ve güzel bir tarif ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHiç aklıma gelmezdi iç harcı domatesli bir börek..
YanıtlaSilYapanın ellerine sağlık..
cok ilgincdir gece ruyamda domates harcli borek gordum nekadar ilginc dedim ve sabah sizin borek cikdi karsima.
YanıtlaSilellerinize saglik ruyamdaki kadar lezzetli duruyor canim.
hadi bakalım etkinlik hayırlı uğurlu olsun inş :)
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil