17 Aralık 2010 Cuma

Amacinin disina cikan mini kek kalibi

Yazinin basligini "Amacinin disina kayan mini kek kelibi" diye yazmisim, bir yanlislik oldugunu hissetmistim! Amacin disina cikilirmis; kacilmazmis, kayilmazmis :))

Oncelikle bir gun gecikmeli de olsa, Asure gununuz mubarek olsun. Ben de usenmezsen asure yapacagim hem de yarinki Asure yarismasina katilacagim! Cikmaz demeyin, sansinizi deneyin" zihniyeti tasiyorum :)) Susleme konusunda , post-modern fikirlerim var, cikolata kullanmak mesela! Onerilere acigim:)

Simdi gelelim sebebi yazimiza :)
Ingilizcesi muffin tin , tam Turkce karsiligi nedir bilemedim. Topkek kalibi denebilir belki de mini kek kalibi ama mafin kalibi ya da muffin kalibi pek Turkce gelmedi bana! Siz anladiniz ne oldugunu iste, o kaliplardan bahsedecegiz bu yazida ama alistigiiz, kucuk sevimli kekler icin degil de, baska ne icin kullanabiliriz onu inceleyecegiz:)

*Oncelikle atistirmalik/ cerez sunumu (snack tray) olarak icin kullanilabilir. Internet'te gezinirken gordum ve cok hosuma gitti. 12 tanesini doldurmak biraz zor oldu (hele hepsini yeyip bitirmek daha da zor ve henuz gerceklesmedi!)

Ozellikle renkli olanlari sofraya renk de katar :) Findik, fistik, meyveler, kucuk cikolata, krakerler icin ideal.
Hatta bununla ilgili bir blog etkinligi bile duzenleniyormus, pazartesi gunleri kek kalibiyla ogun (muffin tin meal) ornegi hazirlaniyormus. Bizim Turk ogunleri icin pek uygun olmasa gerek.


*Bu da Emine Sultan'dan: Mini kek kalibinda pogaca!
 Annecigimin mutfaginda boyle yeni moda seyler yoktur ama yenilige aciktir. Tek kisilik servis olayini  tuttu ve cok guzel mayali pogacalarini bu sekilde pisirdi, ne de guzel oldu! Bay Lama, neden ben boyel pogaca yapamiyorum diye gercekten icerleniyor :( :)


Internette gordugum birkac ornegi de not dusuyorum asagiya. Site sahiplarinin izni olmadan fotolari kullanmak istemedim, izin istemeye de usendim :) o yuzden sadece fikirlere ve bir ornek sitenin linkine yer vererek yazdim:

*Eskimis mini kek kaliplarini da degerlendirmek icin fikirler uretilmis. Ornegin : cekmece ici duzenlemek icin kullanma onerisi var.
*Kek kelibinizi takvim olarak kullanmaya ne dersiniz ? Bu fikir ozellikle 24lu kek kaliplariyla, Aralik ayinda Noel'e kalan gunleri saymak icin kullaniliyormus.  
Onemli geri syimlarda ,ozellikle cocuklar icin yapilabilir belki (ornegin, annanenin buraya gelmesine 12 gun kaldi! geri sayimi:)) Kaliplarin kek konan yerlerine kucuk, suprizler saklayarak uzerine kesilmis kagitlardan tarihler yapistiriliyor ve her gun birer cikartiliyor.

13 yorum:

  1. Ayy sen dert etmeee ben hepsini yerim o yemişlerin;))Poaçalar da nefis görünüyor birileri yapsa da yesem:/Mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  2. Bence $ik bir sunum degil

    YanıtlaSil
  3. canim ya senin vardi sanki cerezligin, kahvaltilik miydi yoksa o, oyle bi resim hatirliyorum sanki??
    beni egale ettin tabi yarismadan,sen gir bakalim! bu arada egale oyle mi yaziliyor, tuhaf geldi!
    bi de bitiremedigin her turlu cerezde her daim yanindayim bilesin:)

    YanıtlaSil
  4. BTS,
    Dr Oetker asure ile yarismaya katilmayi teklif eden baskasiydi diye hatirliyordum ama sasirmadim tabi ki, boyle cin(s) ikirler senden cikar her zaman:)

    Bay LAMA,
    fikrinizi sormamisitm ama sagolun yine de:))

    Zeynep,
    haydi kos gel oyleyse:))

    YanıtlaSil
  5. Bu arada Sevgili BTS,
    evet dogru hatirliyorsun, cerez tabagim var, hem de birkac tane, ornegin bakiniz kahvalti sofrasi fotograflari.
    Bunu degisiklik olsun diye kullanmistim. simdi gozum asagidaki tavuk yemegine kaydi da ayy canim cekti:))

    YanıtlaSil
  6. ben dedim yaa, ama o da dedi! eee aklin yolu bir:)

    YanıtlaSil
  7. aklıma gelmemişti muffin kalıbında poğaça pişirmek ama süper fikir hatta kurabiye de olur hatta süper olur

    YanıtlaSil
  8. Aşure günümüz kutlu olsun.Yarışma nasıldı ? :) Allah c.c kabul etsin diyelim.
    Muffin kalıbının çerezlik olarak kullanılması,hoşuma gitti.Poğaça yapmayı daha önce denemiştim.(Pide Muffin olarak)pek sevimli oluyorlar cidden.Anneciğinin de ellerine sağlık,o nasıl güzel şekillendirmiş,maşaAllah.Afiyet olsun sizlere gülüm..
    Selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  9. Pepela'm
    buyuk gun bugun! desteginizi bekliyorum cicim:)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Lama :)

    Seni Turkiyede saniyordum, ne zaman geldin buralara gurbet ellere? Belkid eben karistirdim. Ama bu Muffin kaliplari hakkinda bilgi istersen ben sitemde yayinlamistim. Elinde bulunan kalibi ben 15 yil kadar kullandim fakat her zaman en iyileri en sagliklilari cikinca degistirmek zorunda kaliyoruz tabiki. Ben Porselen olanini kullaniyorum sitemde muffin tarifleri icinde bulabilirsin. Ayrica ekmekli baklava, cicek pogacalar ve minik garneture cuplar icinde kullanmistim, bilgin olsun istedim. Selamlar :)

    YanıtlaSil
  11. Hale Ablacim,
    Ben 5.5 yildir buradayim :)
    Oneriler icin tesekkur ederim,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Pogcalar cok guzel tarifi yok ama yazarsaniz sevinirim bende yapmak isdiyorum

    YanıtlaSil
  13. Slm
    Pogcalar cok guzel gozukuyorlar bun nasil yapiliyor tarifini yazarsaniz sevinirim sekli cok tatli duruyor

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)