28 Aralık 2010 Salı

Arnavut Pacasi 2

Yine bir Arnavut Pacasi
Kisa tatilimizden donduk dun gece. Sabah kahvalti icin ekmek nevinden hicbirsey yoktu evde. Sut, yumurta olsa krep yapardim ama onlar da yoktu. Biz de makarna yedik:) Kahvaltida peynirli makarna. Hani "ekmek bulamazsaniz pasta yeyin" sozu vardir ya, biraz dil kargasasi olmus oldu. Ingilizce'de pasta makarna demektir:) Lama okurlari tarifsiz kalmasin diye de arsivde hazir bulunan Arnavut Pacasi tarifi ile basbasa birakiyorum sizleri:)

Yalanci tarifler etkinliginde  "Arnavut pacasi" hazirlamis ve "baska tarifler de var denemek istedigim" demistim. Iste onlardan biri Sakli lezzetler sitesinden . Arnavut arkadasim, bunu daha gercekcii bulmustu.
Ben ilkini daha cok begendim, Bay Lama ise bunu tercih etti. Hazirlarken malzemeleri artirdim ama sarimsagi azalttim :) Gecen seferki kadar sarimsak hissedilmiyordu , o yuzden Bay Lama begendi sanirim. "Misafirlere de yapsak nasil olur?" diye bile sordu:)
Bu arada yillarca  "sarmisak" diye yazmaya, kullanmaya calistik, calistirildik ama Turk Dil Kurumu Yazim kilavuzu SARIMSAK diyor, bilginize!
Dogru yemek, dogru konusmak ve en onemlisi dogru yasamak dilegiyle!

3 yorum:

  1. Makarna zaten tam anlamiyla bir kurtarici, ekmek bulamazsak seve seve yiyoruz hem de:) kadin ileri gorusluymus de kiymetini bilememisler yazik:)
    Canim ellerine saglik, cok severim ben de harika bir lezzet. O kadar da guzel gorunuyor ki, komple tabagi alip kactim, artik sayfanda resim mesim yok:)
    Sevgi ve muhabbetlerimle..

    YanıtlaSil
  2. Es-Selamu Aleyküm.
    Ellerine sağlık,bu tam benlik bir lezzet Lama'sı.. :*

    YanıtlaSil
  3. görüntü süper

    eminim tadıda öyledir

    en kısa zamanda denemek lazım

    elinize sağlık ;)

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)