15 Ağustos 2012 Çarşamba

Ramazan Menuleri son dem...

Bayram yaklasirken, karikaturumuz de bayramla ilgili...

Dogumgunu mesajlariniz, dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Pastanin uzerindeki yasin dogru sanip "genc" oldugumu dusunenlere "o yas dogru degil ama tabi ki gencim, ayool " demek istiyorum:0 Gercek yasimi bulmak isteyenler icin Devlet Bahceli edasiyla aritmetik yaptim, yorumlarda okuyabilirsiniz...
Ramazan'in son dort aksaminda yien iftar sofralarina konuk olacagiz, onlari da paylasirim kismetse...
  • Uluslararasi bir iftar
Bir gun bir Turk, bir Cinli, bir Iranli, bir Hintli bir araya gelmisler...

Fikra gibi duruyor ama gercek. Amerika'dan ayrilacak profesor icin veda yemegimiz 2 oruclu oldugu icin iftar yemegi haline dondu. Dort kisi dordu de farkli milletten, potluck (imece) usulu olunca soframiz cok renkli idi.
Isin trajikomik yani, gordugunuz gibi grupta Amerikali yok! Disladik onlari dermisim:) Saka saka, bayanlar grubumuz bu ve grupta Amerikali bayan yok (bir kisi vardi, beyin tumoru teshisi kondugu icin bir sure ara verdi)
Ev sahibimiz Hintli, ispanakli pilav, yesil mercimekli sos, Hint usulu cacik -raita/ rayta- (yogurt icinde kirmizi soga, havuc, salatatlik -hepsi ya da bazisi- koyularka yapiliyor)
Hint mutfagindan olmayan sebzeli lazanya (ki cook guzel olmustu, cook severim zaten!) ve tatli olarak hurmali kek vardi. A bir de tapoikali sutlac vardi, bir kasik tadina baktim
Turk : kisir ve ekmek getirmisti ( Sofrada ekmek yoktu, Allah'tan goturmusum!Turkler'in ekmek yemeden doymayacagini da belirttim. Yemekleri yiyemezem ac kalmayayim diye temkinli olmak istemistim:)))
Cinli : Yemedigim ve yemecegim, Cin mantari, tofu, yumurta, baska birsuru sey iceren bir yemek yapmisti. Dusunmek istmeiyorum, bu bahsi kapatalim( tadina bakmadim, Allahtan farkedip, "yesene, begenmedin mi?" diyen olmadi!)
Iranli: Onur konugu oldugu icin birsey yapma demistik ama ayran (dugh/doogh) yapmis. Bol kuru nane vardi icinde
  • Baska bir etnik iftar menusu de Ahiska Turkler'inden
Kuru mas fasulyesi Corbasi (yemegi de denebilir, mas fasulyesi, havuc, et, dereotu iceren leziz ve besleyici bir corba)
Kirgiz pilavi ( ya da Ozbek pilavi, genel olarak orta Asya Turk pilavi denebilir sanirim) (et, havuc, sogan, sarimsak, baharatlar)
Coban salata, mor salata
Kulahli tatli, amonyakli pasta
Modern usulu bayramlasma...
  • Gayet Turk bir menu
Yogurt corbasi
Koyun eti kavurma
Nohutlu pilav
Yesil fasulye- Turk usulu etli fasulye idi (Italyan fasulyesi diye geciyormus. Bizimkilere benzer seyler hep Italyan oluyor zaten, ekmek vs)
Sekerpare
Salata
Humus
Meyve tabagi

1 yorum:

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)