Malzemeler:
- 5 kilo domates ( Ben o yumurta tipi domateslerden almıyorum.Bana çok tatsız geliyor)
- Yarım kilo sivri biber
- Çok az sıvı yağ
- Tuz, 1 yemek kaşığı şeker
- Önce domatesleri iyice yıkadım.Symadan ikiye bölün.Kestiğiniz taraf rendeye gelecek şekilde avucunuzde rendeleyin.Sonunda en son kabuğu elinizde kalıyor. Birde kabulklarını soymakla uğraşmayın. Ciddi bir şekilde zamandan tasarruf ediyorsunuz.
- Biberlerimide yıkayıp doğradım.Açıkçası çekirdeklerini çıkartmadım
- Domates püresini ocağa koydum.Yaklaşık 1 saaate yakın orta ateşte kaynattım.İçine tadına bakarak tuz koydum.1 yemek kaşığıda şeker ilave ettim.
- Ayrı bir yerde çok az sıvı yağ ile biberleimi kavurdum.
- Kavrulan biberleimi domatesle buluşturdum.
- Kavanozlarınızın çok temiz ve kupkuru olması gerekiyor.
- Arık domates ve biber karışımını konserve şişelerine boşaltabiliriz. Önemli bir husus şişelerin ağzına kadar doldurmanız gerektiğidir.Hiç boşluk kalmamacasına domates püresi doldurun. Ağzını sıkı sıkı kapattığınızdan emin olun..Kapatır kapatmazda ters çevirin. Bu işlemi tüm malzeme bitinceye kadar yapın...Kavanozların hepsini ters çevirin. Üzerine bir sofra bezi örtün.Soğuyana kadar dokunmayın.Soğuyunca konservelerinizi güzeş görmeyen serin ve karanlık bir yere kaldırın. Şimdiden afiyet olsun...Soğuk kış günlerinizin sıcacık geçmesi dileğiyle
Teşekkürler, çok klasik olmasına rağmen eklemişsin.Çok naziksin
YanıtlaSilafiyetle yemek nasip etsin Allah ama bir bilgi paylaşayım domates kabuklarının bir faydası var kansere karşı etkili maddesi kabuğunda olduğunu söylüyor uzmanlar Likopen denilen antioksidan madde özellikle kabukda ve yağda çözünüyor .o halde kabuklarla yapmak daha faydalı
YanıtlaSilBuzdolabına koymayacak mıyız bu arada?
YanıtlaSilLamacım ben kıslık domates yapmadım, en sevdiğim sebze domatestir, acaba yapabilir miyim hakan fırsat verir mi diye de dusunmedim değil simdi, Eğer yapamazsam guzel domateslere veda edeceğim ve uzun bir sure gorusemeyeceğizz :( ;)
bu konserve TCD'cigim,
YanıtlaSilbuzdoabina konmaz. yani koymaya gerek yok. sicakken cam kavanoza koyip agzini kapayinca bozulmuyor.Atalarin sirri;)
benim yayinladiigm, buzlukta domats saklama yazisina bak. hemencecik kolay, Hakanli Hakansiz yapabilirsin 2 dakikada!