02 Eylül 2012

DOMATESLI TARIFLER #9 : DOMAT BASTI

Ihlamurcum'dan Ege'den zeytinyagli bir tarif var sirada : Domat basti


DOMAT BASTI  (Cherry domatesli )
500 gr cherry domates
1 büyük soğan  ( piyazlık doğranacak)
1/2  kahve fincanı zeytinyağı
1  kahve fincanı pirinç
2 diş  sarımsak ( rendeleyin)
1/2  tatlı kaığı tuz
Soğanı piyazlık doğrayın ne demek ?  Soğanın kabuklarını soyup, yıkayın. Ortadan ikiye bölün.
Sonra yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
YAPILIŞI:
1-)  Tencereye soğan + sarımsak +yağ ‘ı koyup, ateşin altını açın. Soğanları yakmadan yaklaşık 2-3 dakika , tahta kaşıkla çevirerek kavurun.
2-)  İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun.
3-)  Ortadan ikiye kestiğiniz cherry domatesleri ekleyin, hatta tuzunu da koyun. Üzerinede  2 kahve fincanı su ekleyin.
4-)  Tenceredekiler kaynayınca, altını kısıp, tıkır tıkır pirinçleri pişirin.
5-)  Pirinçler ve domatesler, iyice helvelenecek. Sakın tencereyi boşaltmayın. Yemeğimiz soğuyana kadar tencere de zeytinyağlımız demlenecek.

2 yorum:

  1. Arkadaşlar öyle değişik tarifler veriyorsunuzki kırk yıl düşünsem aklıma gelmez.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bende bu etkinliğe bayıldım, inanılmaz tarifler var.

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)