Domatesli tarifler etkinliginin baslamasina vesile olan gecen haftaki tarla gezimiz idi. Ellerimizle domatesler topladik, diger sebzeleri ise hazir toplanmislarindan aldik. Bol bol dolma, menemen, salata yedik, buzluga koyduk...
Arkadasim bu guzel domatesli biberli ezmeyi hazirladi, komsu payi bize de dustu:)
Yumurtali omlet hali de cok guzel oluyor, aklinizda bulunsun...
Onun dilinden:
- salcalik kirmizi biberleri firina atip kozledim( cok batiyor firin haberin olsun altina aliminyum folyo serdim)
- sonra onlarin kabuklarini soyup robottan cekilmis gibi incecik dogradim ya da robotta cekebilirsin.
- bir yandan da domatesleri kozledim, kabuklarini soyup onu da robottan cekilmis gibi incecik dogradim. Ikisini de karistirip ocakta kaynattim icine biraz zeytin yagi biraz tuz ekledim. yarim saat kaynadi kisik ateste arada da karistirdim ki dibi tutmasin. yarim saatin sonunda ozdeslesmis hali yeterliyse (size gore) altini kapattim. degilse biraz daha kaynatabilirsin.
- sonra sicakken kaynattigim siselere doldurdum agzini kapatip sogumasini bekledim.
Böyle nefis bir lezzet tabii ki 4 günde biter:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Sevgiler...
harika gözüküyor
YanıtlaSilsevalcigim, bay Lama'ya destek verme :))
YanıtlaSilSevgiler
tesekkurler Salis :)