14 Eylül 2012 Cuma

EKMEK DİLİMİ PİZZA


Nergis kokulu mutfaktan, pratik cok seivlen bir lezzet geliyor: ekmek dilimli pizza

Eskiden,üzerine yumurta,peynir karıştırıp yaydığımız,mini pizza görünümünde ki ekmek dilimleri hafta sonlarında uzayan kahvaltılarımızın vazgeçilmez tariflerinden biriydi.Tesadüf her yapıldığında mutlaka misafir gelir,bittikçe bir tepsi daha yapılırdı.Dolayısıyla bizim evde ki adı misafir ekmeğiydi.Ben peynir olarak İzmir tulumu ve kaşar peyniri,ekmek olarak da çavdar ekmeği kullandım.İstenen ekmek,peynir cinsi,yumurta ve domates gibi her an evde bulunan malzemelerle veya tercihe göre sosis,sucuk eklenerek de yapılabilir.
Malzemeler:
  • 1 adet çavdar ekmeği 
  • 100 gr İzmir tulum peyniri
  • 50 gr küp küp kesilmiş kaşar peyniri 
  • 2 adet domates 
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 3-4 dal maydanoz,fesleğen veya reyhan
Yapılışı:
  • Ekmek bir parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Ekmek dilimlerine fırça ile zeytinyağı sürülür.
  • Yumurtalar çırpılır,küp küp doğranmış peynirlerle karıştırılır.
  • Kabuğu soyulmuş domatesler,baharatlar ve diğer malzemeler  de eklenip,karıştırılır.
  • Bu karışım bir,iki yemek kaşığı kadar ekmeklerin üzerine paylaştırılıp,yayılır..
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında peynirler eriyip,kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak servis edilir.

1 yorum:

  1. sevgili lama bu tarifi bende dun kahvaltida yapdim gercekden cok guzel oluyor

    YanıtlaSil

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)