5 Eylül 2012 Çarşamba

Domat basti

Sonu garantili tarifler de bir Ege lezzeti olan Domat basti tarifi gondermis. Daha once de kulagini cinlatmistik bu yemegin ...


Malzemelerimiz:
7 adet orta boy sert domates
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 küçük çay bardağı pirinç
1 küçük çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Hazırlanışı:
Soğanları küp şekilde yemeklik doğruyoruz.
Aynı şekilde tohumunu çıkartıp doğradığımız yeşil biberlerle zeytin yağda karıştırarak kavuruyoruz.
Üzerine ezdiğimiz sarımsağı da ilave ediyoruz.
Daha sonra bütün daire şeklinde kesip hazırladığımız domatesleri koyup bir kereye mahsus çok hafif karıştırıyoruz.Yaklaşık beş dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz.
Üzerine pirincini yayarak,tuzunu ve şekerini koyuyoruz.
En son olarak 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçlerimiz piştiğin de yemeğimiz olmuş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)